MONDKAPJES VOOR KINDEREN + DE NIEUWE REGELS VOOR VLIEGEN

Eerder schreef ik al welke maatregelen er per land nu gelden omtrent Corona en naar welke landen je wel/niet kan. Mocht je deze zomer gaan vliegen dan is een mondkapje tijdens het reizen verplicht! Ook voor kleine kiddo’s. Daarom in deze blog leuke mondkapjes voor kinderen.

NIEUWE REGELS VOOR VLIEGEN 

Vanaf 1 juli zal er vanaf Schiphol weer worden gevlogen naar een groot aantal internationale bestemmingen.

Een van deze maatregelen is dat passagiers, inclusief kinderen ouder dan zes jaar, hun eigen beschermende mondkapjes moeten dragen terwijl ze aan boord zijn. Alle passagiers en bemanningsleden moeten te alle tijden aan boord mondkapjes dragen.

Alle vluchten worden voorzien van extra sanitaire middelen, waaronder mondkapjes, handschoenen en desinfecteermiddel, zodat deze te allen tijde beschikbaar zijn voor zowel personeel als passagiers. 

Om zowel passagiers als grondpersoneel te beschermen, zullen klanten om hun ruimbagage in te checken een geautomatiseerd bagage-afgiftesysteem moeten gebruiken. Ook zullen er schermen worden geplaatst bij de incheckbalie en op luchthavens waar geen geautomatiseerd bagage-afgiftesysteem beschikbaar is.

Zowel het grondpersoneel als het cabinepersoneel zal geen persoonlijke documenten controleren, passagiers zullen worden gevraagd hun eigen documenten te scannen. 

Check dus van te voren online in en download je instapkaart op je smartphone voordat je op de luchthaven aankomt. Op enkele luchthavens zijn verdere veiligheidsmaatregelen van kracht zoals het dragen van mondkapjes, het vooraf invullen van een gezondheidsformulier, of een temperatuurmeting.

LEUKE MONDKAPJES VOOR KINDEREN

1. SNURK

Snurk mondkapjes ontwierp uit restjes van hun coole stoffen. Ze zijn prijs kwaliteit écht top, je kan ze wassen op 60°C en hergebruiken. De maskers voor volwassenen zijn genaaid in het SNURK atelier in Portugal uit restjes van hun eigen productie. Te koop via De Kleine Zebra.

2. MAED FOR MINI

Meer fashionabel gaat je kind er niet bij lopen met deze dit mooie mondkapje van MEAD FOR MINI. Online verkrijgbaar in hun webshop!

3. EASYJET

easyJet ontwerpt vrolijke covers voor mondkapjes om kinderen te stimuleren hun mondkapje te dragen tijdens het reizen

Illustrator Will Sliney, vooral bekend van Marvel-stripfiguur Spiderman en Star Wars, heeft een reeks op stripboeken geïnspireerde covers gemaakt die over mondkapjes geplaatst kunnen worden. De covers zijn speciaal ontworpen voor jonge easyJet-reizigers

De covers zijn voorzien van een ‘Leeuw’ en ‘Piloot’ en zijn in geselecteerde oplage beschikbaar voor kinderen die deze zomer met easyJet vliegen

mondkapjes kinderen

4. MONDKAPJE PANDA

Toen ik bij Bol.com ging zoeken vond ik dit leuke mondkapje voor kinderen. Hij is er al vanaf 3 euro en ook bijvoorbeeld met een kat i.p.v. panda.

5. TRIXIE

Ze zijn er in 8 printjes en verschillende soorten stoffen uit de productie van TRIXIE en La RÊVE D’ANAÏS van zacht biokatoen tot verderlicht tetra.

Dankzij de 2 formaten en leuke prints kan je twinnen met je mini(‘s) of gewoon mixen en matchen naar ieders stijl. 

De maskers zijn wasbaar op 60°C en hebben een opening voor een extra filter indien je deze wenst toe te voegen. 

Verkrijgbaar via De Kleine Zebra.

MONDKAPJE VOOR MOEDERS

De populaire wegwerp varianten zorgen voor onnodig veel waste, met verstopte riolen als gevolg. Hoog tijd voor duurzame, herbruikbare exemplaren waar je wél blij van wordt! Pr-bureau Blyde Benelux lanceert een duurzame limited edition mondkapjeslijn gemaakt van duurzame reststoffen. Op de mondkapjes staan boodschappen geprint die passen bij de missie van Blyde: ‘creating a positive footprint worldwide’. Ware conversation starters die mensen laten nadenken over hoe ze, juíst in deze tijd, met hun euro kunnen ‘stemmen’. 

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.