fbpx

CITYMOM GING EEN WEEKEND NAAR BREDA MET KINDEREN

In de kerstvakantie gingen wij een dag en nachtje met de kinderen naar Breda! Breda is een hele leuke kindvriendelijke stad en niet al te groot zodat het prima is om er 1 nachtje heen te gaan. In deze blog tip ik een aantal plekken waar wij zij geweest en waar wij hebben gegeten en gedronken. 

SLAPEN IN BREDA MET KINDEREN

We sliepen in het Novotel in Breda. Dit zit op een kleine 10 minuutjes rijden van het centrum. Het voordeel van dit hotel was dat je heel makkelijk de auto voor de deur kon parkeren. Daarbij hadden stond er op de hotelkamer een slaapbank waar Bobbi in kon en was er een babybedje aanwezig voor Fitz. Zo hoefde wij dus maar 1 hotelkamer te boeken. Het hotel heeft ook een buitenzwembad! Voor nu even te koud maar mocht je in de zomer gaan dan is dus wel heel leuk voor kinderen. Het is sowieso een erg kindvriendelijk hotel! Bij het ontbijt waren ook kinderstoelen aanwezig.

LEUK PLEKKEN OM TE WANDELEN EN HEEN TE GAAN IN BREDA! 

1.Het is vooral heel leuk om lekker door het mooie stadje te wandelen. Zelf vonden wij de Veemarktstraat de leukste straat, daar zitten hele leuke winkeltjes, leuke tentjes om te lunchen en borrelen. Koffie drinken moet je doen op Veemarktstraat 4 bij Inspire Coffee!

2.Achter de Veemarktstraat zit nog een leuk (roze) zaakje op de Sint Jansstraat 6, waar kids hun eigen cupcake kunnen uitzoeken – A cup of cake. Uiteraard met iets lekkers te drinken!

 3.De Annastraat is een zijstraat van de Veemarktstraat. Ga daar zeker koffie drinken bij Yirga en vraag naar de speeldoos voor de kleinste. Goede koffie, leuke setting in een heel leuk straatje waar meer leuke winkeltjes ook zitten.

4.De Veemakrtstraat komt uit op de Grote Markt. De grote markt zit vol verwarmde terrassen en was prachtig verlicht met vele lichtjes versierde bomen. De Onze Lieve Vrouwe Kerk stak er mooi boven uit. Toen wij er waren was er Winterland Breda met een schaatsbaan en kraampjes. Erg gezellig en leuk voor de kids.

5.Breng zeker een bezoekje aan Begijnhof als je gaat wandelen (de stad laat zich perfect wandelend ontdekken) en download de Blind Walls Gallery app en ontdek het verhaal van Breda aan de hand van de vele muurschilderingen.

6.Ook het stadspark is de moeite waard, tussen Centraal Station en de stad.

7.Doe de Haven aan met Kasteel van Breda en Havenmarkt. In het compleet vernieuwde overdekte winkelcentrum De Barones zit nu ook de Hudson Bay.

8.Iets verder de stad uitlopen richting de wijk Ginneken via de (luxere) straat Wilhelminastraat (mooie shop is bijvoorbeeld LILA) en lunchadres LOFF op de Wilhelminastraat 5.

9.Of rijd naar Ginneken . Dit is een mooie wijk van Breda, met prachtige boetiekjes, verswinkeltjes en natuurlijk met Ginnekenmarkt nabij het oudste cultuurbos van Nederland Het Mastbos. Met knuffelroute en speelbos voor de kinderen. Bij goed of echt wintersweer zeker een aanrader. Je kunt daar overigens ook goed parkeren bij Heeren van Oranje. Niet de hipste zaak, maar wel prachtig gelegen aan het bos en beste vertrekpunt voor mooie wandelingen.

10. Onlangs heeft de lancering van de allereerste Augmented Reality Stadstour in Breda plaatsgevonden. De gratis app is te downloaden in de Appstore en Google Playstore! Voor kinderen is de tour ook een leuke activiteit. Op een interactieve manier word de geschiedenis van historisch Breda tot leven gebracht en maak je van een dagtripje Breda een leerzame uitstap! Kinderen kunnen na het bezoeken van alle 8 historische locaties  zelfs een officiële oorkonde ophalen op het VVV kantoor van Breda.

WAAR WIJ HEBBEN GEGETEN EN GEDRONKEN MET KIDS IN BREDA 

LUNCH – PuiCk 

PuiCk is een mooie tent! Ze hebben fair en vers gemaakte (inter)nationale gerechten, nieuwe drankjes, industriële meubelen, planten, cactussen maar vooral eerlijke gezelligheid in een huiskamersfeer met passende muziek. Voor de kinderen is er een speciaal menu. Naast de zelfgemaakte Engelse cakejes kunnen ze kiezen uit spaghettimuffins, pita broodje ki of een pita broodje met Nutella! Dat laatste ging er natuurlijk goed in! www.puick.nl

BORREL – In Kannen en Kruiken

In Kannen & Kruiken ga je je thuis voelen! De bediening is super gastvrijheid en er heerst echt een lekkere sfeer. Achterin vind je een grote leestafel, relaxte zithoek met platenspeler en enorme stadstuin. Industrieel, retro en nieuw design samen en vooral de grote speelhoek was bij onze kids natuurlijk een succes! Veemarktstraat 45. inkannenenkruikenbreda.nl

DINER – De Pasta Kantine 

Qua kaart interessant! Er is aandacht voor kinderen en ze hebben niet de standaard frites met een kroket maar overheerlijke pasta’s! De tent is lekker ruim en hip. Fitz kon er lekker rond rennen en dat vond de bediening niet erg! Het restaurant zit op een mooi hoekje aan het begin (vanaf de Markt af gezien aan het eind) van de Veemarkstraat! www.depastakantine.nl

Ik kreeg veel tips van Visit Brabant, en als je nog meer tips wilt over Breda is het zeker handig hun website even te bekijken!  www.visitbrabant.nl

WIL JE MEER KINDVRIENDELIJKE HORECA TIPS LEE DAN OOK; 10x DE LEUKSTE KIDSPROOF KOFFIE HOTSPOTS IN BREDA.

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *