TEXEL MET KINDEREN ALLE TIPS

TEXEL MET KINDEREN ALLE TIPS

TEXEL MET KINDEREN ALLE TIPS

Texel is zo’n fijn eiland. Of het nu hartje winter is of volop zomer, er is altijd wat te doen. Vanaf Den Helder vaar je in 20 minuten naar het eiland en in deze blog lees je alle tips om op Texel te doen met kinderen! 

Slapen op Texel

Wil je luxe slapen op Texel, denk dan aan hotel Greenside. Een fijn en mooi hotel vlakbij de Koog.

Liever kamperen? Texel camping Kogerstrand is een aanrader met een directe ligging aan zee. Konijntjes huppelen rond op deze camping, zo leuk!

De laatste keer dat wij naar Texel gingen, sliepen we in ‘Stayokay Texel’. Een top hostel voor een redelijke low budget overnachting op Texel. Met een mooie speeltuin, erg leuk voor met kids.

Fietsen

Texel is een overzichtelijk eiland en dat maakt het perfect om rond te fietsen. Op verschillende plekken op het eiland, maar ook bij veel accommodaties kun je fietsen huren.

Langs de fietspaden staan bordjes, de weg van a naar b is simpel te vinden. Het is prachtig fietsen langs weilanden of langs duinen. Overal kom je gezellige horecatentjes tegen om even bij te tanken.

Uiteten

In Cocksdorp is een leuk restaurant te vinden aan het strand: ‘Torenrestaurant’. Hier is een  kinderspeelhoek te vinden en zalige broodjes. ’s Avonds heb je hier een mooi uitzicht op de vuurtoren, die licht geeft.

Vuurtoren

De vuurtoren is een typisch kenmerk van Texel, je mag hem tijdens je verblijf op het eiland niet missen. Je kunt de vuurtoren ook betreden om te genieten van het uitzicht over Texel.

TEXEL MET KINDEREN ALLE TIPS

Strandpaal 17

Een strandpaal die zowel in de winter als zomers open is, is strandpaal 17. Onze favoriete plek om het strand te verkennen. Bij deze strandpaal vind je hoge duinen, waar je op kunt.

Na een aantal keer van de duin af rollen, zaten wij van top tot teen onder het zand. De kids hadden zoveel lol.

Wat ons betreft is het leukste restaurant van Texel te vinden bij strandpaal 17. Hoe klinkt een appeltaartje bij een haardvuur je in de oren?

Sommeltjespad

Behalve duin, strand en zee heeft Texel ook een mooi bosgedeelte. Het Sommeltjespad is een natuurpad van 1,5 kilometer speciaal voor kinderen. Een Sommeltje is een wezentje dat danst in het maanlicht, maar overdag verandert in een steen. Spannend hè!

Ecomare

Vlakbij strandpaal 17 is Ecomare te vinden. Hier kunnen kinderen van alles leren over de natuur, maar het aller- allerleukste is zeehondjes zien. Ecomare is zowel een zeehondenopvang als een natuurmuseum.

Schapenboerderij Texel

Vooral in de lammetjestijd is de schapenboerderij Texel een aanrader. Knuffel met pasgeboren lammetjes, of rijd op een skelter rond. Wij zagen lammetjes die net geboren waren en een hoop schapen die ieder moment konden bevallen. Heel speciaal!

TEXEL MET KINDEREN ALLE TIPS

Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora

Je komt ogen tekort in dit museum. Allerlei gevonden voorwerpen uit de zee zijn hier te bezichtigen. Je komt de gekste dingen tegen. Onze kinderen maakten een leuke speurtocht door het museum en speelden in de speeltuin. Goed te combineren met Ecomare, je vindt ze vlakbij elkaar.

TEXEL MET KINDEREN ALLE TIPS

Wij kunnen niet wachten weer naar Texel te gaan!

LEES OOK:

BLOG BY ILSE @Avonturen Sparen

Mijn naam is Ilse en samen met mijn man zijn wij de trotse ouders van Sam (2012), Saar (2014) en Mees (2016). Wij genieten er enorm van om met onze kids op pad te gaan. Van de camping om de hoek tot Australië, van korte uitstapjes tot lange reizen. Als we maar nieuwe avonturen beleven, dat is ons motto. Omdat ik vaak de vraag krijg, hoe wij dat reizen met kleine kindjes nu voor elkaar krijgen, ben ik begonnen te schrijven over onze trips op avonturensparen.com. Om te laten zien hoe leuk en fijn het kan zijn om met je kindjes op pad te zijn en wat de leukste plekken zijn die je niet mag missen. Super leuk om ook mijn avonturen op CITYMOM te delen!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.