LEUKE ITEMS / VERMAAK VOOR JE KINDEREN VOOR ONDERWEG

Joehoe, vakantie!! Maar met alle drama’s en spannende tijden op de vliegvelden momenteel is een auto nog niet zo slecht als vervoer. Niet dat je momenteel blij wordt van de benzineprijzen, maar je hebt wel meer vrijheid om te gaan en staan waar je wilt.

Of je nu 5 uur wacht in een rij op het vliegveld of 5 uur in de auto zit.. Met kids is beide geen pretje! Tijd om ze zo zelfstandig mogelijk bezig te laten zijn, met een minimaal aantal ruzies en discussies tot gevolg! Bij deze een aantal leuke items die mee kunnen in de tas voor onderweg:

DRAAGBARE TEKENTAS

  • Met de Ikea Mala draagbare tekentas (zie foto hierboven) heb je alles bij de hand voor onderweg en voor op je vakantieadres. Ideaal!

REISSPELLEN

  • Het Bingo reisspel van de Hema geschikt voor onderweg met de auto. Met het hele gezin autobingo! De verkoop van de spellen gaan snel in de winkels, maar met wat geluk kan je er nog eentje vinden. Zeeman heeft magnetische reisspellen te koop zoals autobingo, vier-op-een-rij en boter, kaas en eieren.

RAAMKRIJTJES

  • Raamkrijtjes, het ligt een beetje aan de leeftijd, maar raamkrijtjes van Kitpas zijn leuk voor in auto, maar ook zeker voor op je vakantieadres. Gemakkelijk te verwijderen, zolang ze alleen op het raam tekenen

RAAMSTICKERS

  • Raamstickers – vroeger ben ik ook opgegroeid met raamstickers op de autoramen. Hele fantasieverhalen op los gelaten. Beetje jammer voor het kind wat eventueel in het middel zit, maar die kan er dan op de vakantielocatie lekker mee spelen. Het merk Totum heeft veel verschillende series raamstickers te koop, zoals deze jungle stickers.

VAKANTIEBOEK

  • Vakantieboek – vanaf 5 jaar beginnen vakantieboeken ook steeds leuker te worden. Bij ons mogen ze allemaal 1 vakantieboek uitkiezen om mee te nemen. Ze mogen er pas in werken zodra we vertrekken vanuit thuis. Er zijn veel verschillende soorten en het vakantieboek van de Zoete Zusjes is bijvoorbeeld leuk of van Woezel & Pip of Donald Duck.

LUISTERVERHALEN

  • Luisterverhalen – blij dat er bij ons in de auto nog een cd-speler zit, want al jaren zijn de luisterverhalen een groot succes en ondertussen hebben wij al een hele verzameling. Met name de Disneyverhalen doen het goed. Natuurlijk kan je ook via Spotify of via Bluetooth verhalen afspelen, maar juist het boekje met plaatjes erbij, vinden onze kids leuk om in te bladeren.

WIKKISTIX

  • WikkiStix is voor mij nog nieuw, maar ik werd enthousiast genoeg om het toe te voegen aan dit lijstje! Flexibele draadjes om van alles mee te creëren. In de speciale reiseditie zit voldoende om ze een hele vakantie mee te vermaken. Ze zijn eindeloos herbruikbaar en geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

WATERKLEURBOEKJES

  • Waterkleurboekjes, wij hebben er al een aantal versleten, maar deze zijn ook zeker leuk voor onderweg. Met de waterstift tover je de mooiste plaatjes tevoorschijn en na 5 minuten wachten, kan je weer opnieuw beginnen…en opnieuw…en opnieuw…

VAKANTIEKLETS

  • Vakantieklets is voor kinderen vanaf 6 jaar is het boek vakantieklets leuk. Wij zijn thuis al fan van de serie en deze past daar zeker tussen. Er zitten 36 uitscheurbare kaarten in vol vragen en opdrachten voor onderweg op voor op jullie eindbestemming.

Hopelijk kan dit lijstje met tips jullie reis iets verlichten.. En laten we eerlijk zijn, meer dan 14 uur rijden gaat altijd de hel zijn. Maar leuker kunnen we het niet maken, maar hopelijk wel iets gemakkelijker!

BLOG DOOR MAARTJE VAN DEN BOSCH

LEES OOK VAN MAARTJE: DE TOFSTE MUSEA VAN NEDERLAND VOOR KINDEREN

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.