REIZEN MET KINDEREN ONDER DE TWEE; HIER MOET JE OP LETTEN!

 

Ben jij ook nog in de veronderstelling dat er geen of weinig kosten zijn verbonden wanneer je met je kind die jonger is dan twee (op schoot) reist? Reiszoekmachine KAYAK.nl deed onderzoek naar reizen met kinderen en concludeerde dat in sommige gevallen de toeslag voor een kind onder de 2 jaar zelfs duurder is dan de ticketprijs voor een volwassene! 

Luchtvaartmaatschappij easyJet biedt vluchten voor slechts € 25.74 aan (vanaf Amsterdam naar Liverpool of Nice). Het vaste tarief dat reizigers extra moeten betalen voor het reizen met een kind op schoot is € 28 per enkele reis, duurder dan de prijs van een stoel voor een volwassene. Hierdoor kan het voordeliger zijn om voor een kind onder de 2 jaar een volwassenenticket te boeken, dan de vaste toeslag te betalen voor het reizen met een baby op schoot. KLM berekent voor een kind een vast percentage van het volwassenentarief, wat niet automatisch voordeliger is dan een volwassen tarief.

reizen met kinderen onder de 2

De meeste vliegmaatschappijen die zijn geanalyseerd staan ouders toe om een kinderwagen mee te nemen op reis. Een aantal vliegmaatschappijen als KLM, easyJet en Corendon Dutch Airlines rekenen voor het inchecken van een kinderwagen zelfs geen extra kosten. Daarentegen dienen ouders bij TUI fly en Transavia een toeslag te betalen voor een kinderwagen en deze als bijzondere bagage in te checken.

Transavia komt ouders die reizen met kinderen onder de 2 jaar wel tegemoet door ze de mogelijkheid te bieden om 10 kg extra ruimbagage mee te nemen. KLM biedt een vergelijkbare service; ouders die hebben betaald voor hun eigen ruimbagage, mogen bij de Nederlandse vliegmaatschappij kosteloos 12 kg extra ruimbagage voor een kind meenemen. Bij easyJet mogen ouders als extra een kleine luiertas aan boord meenemen.

KAYAK adviseert ouders ouders om altijd het beleid en de tarieven voor kinderen te controleren bij de betreffende vliegmaatschappij. Dit kan niet alleen geld besparen, maar kan ook een goedkopere extra stoel opleveren wat gelijkstaat aan meer ruimte én meer bagage opties!

reizen met kinderen onder de twee

KAYAK is ‘s werelds leidende reiszoekmachine. KAYAK doorzoekt andere reiswebsites en toont precies die informatie die reizigers nodig hebben om de juiste vlucht, het perfecte hotel, top autodeals en fijne vakantiepakketten te vinden. De website en apps bieden ook tools aan om reizigers te helpen bij het plannen en organiseren van hun reis. Prijs alerts, prijsvoorspellingen en Trips, een gratis tool voor het creëren van handige reisschema’s, zijn hier enkele voorbeelden van.

www.kayak.nl 

 

Let op: Prijzen zijn onderhevig aan wijzigingen, kunnen variëren en zijn mogelijk niet meer beschikbaar. Zie de algemene voorwaarden van de vliegmaatschappijen voor meer info.

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.