MET DEZE 4 ANDROID SMARTPHONES MAAK JE DE BESTE BEELDEN VAN JE KIDS

Prijs je gelukkig dat je in deze tijd moeder geworden bent, want het was nooit zo gemakkelijk om de jeugd van je kroost vast te leggen op beeld als nu. We hebben (bijna) allemaal een smartphone tot onze beschikking waarmee we naar hartenlust heel fatsoenlijke beelden mee kunnen schieten, of het nu foto’s of video’s zijn. Sla deze goed op, en ze blijven gemakkelijk bewaard voor de toekomst.

Maar met welke Android smartphones maak je nu de allerbeste beelden van je kids? We bespreken de vier beste van het moment.

OPPO Find X5

Mogelijk heb je nog nooit OPPO telefoons overwogen, omdat het merk nog relatief onbekend is en uit China komt. Waar deze fabrikant voorheen goedkope smartphones maakte, concurreren OPPO telefoons met de bekende merken om de beste specificaties voor hun toestellen. Telefoons van OPPO worden inmiddels wereldwijd al bijna even goed verkocht als die van Samsung en hebben geen last van de ban die de VS en daarmee ook Google op Huawei heeft geplaatst.

De gloednieuwe OPPO Find X5 is voorzien van drie camera’s op de achterzijde van het toestel: een primaire camera van 50 megapixel, een ultragroothoeklens van eveneens 50 megapixel en een telelens van 13 megapixel. Daarnaast heeft het toestel een selfiecamera van 32 megapixel selfiecamera. De MariSilicon X Imaging NPU chip zorgt voor de beste foto’s onder alle grote uitdagingen, zowel overdag als in de avonduren, wanneer deze smartphone prima foto’s met weinig ruis maakt.

Samsung Galaxy S22+

De Samsung Galaxy S22+ biedt met een hoofdlens van 50 megapixel, bijgestaan door een 12 megapixel groothoeklens en een 10 megapixel telelens een camera met uiteenlopende mogelijkheden. De foto’s die afgeleverd worden zijn onder vrijwel alle omstandigheden van hoge kwaliteit en lekker kleurrijk. Ook bij tegenlicht staat de camera van de S22+ zijn mannetje.

De selfiecamera van 10 megapixel doet zijn werk ook prima. Filmen kan in 4K en zelfs in ultrahoge 8K resolutie, zodat je beelden nog vele jarenlang haarscherp blijven overkomen. Tijdens het filmen kun je schakelen tussen de verschillende lenzen zoals groothoek, normaal en een telelens om te kunnen inzoomen. Ook digitaal inzoomen behoort tot de mogelijkheden. De beelden zijn over het algemeen helder, hebben veel details en ook het opgenomen geluid is van uitstekende kwaliteit.

OnePlus 10 Pro

De OnePlus 10 Pro biedt een 48 megapixel hoofdcamera, een 50 megapixel groothoeklens en een 8 megapixel telelens. Hiermee maak je mooie, verzadigde foto’s die hartstikke scherp én trouw aan de werkelijkheid zijn. De balans tussen donkere en lichte plekken wordt op de foto’s goed in beeld gebracht. In donkere omgevingen maak je met dit toestel ook prima foto’s met weinig ruis. De videocamera maakt beelden die scherp en detailrijk zijn en ook het geluid is prima in orde.

Sony Xperia 1 III

Misschien was je vergeten dat Sony nog smartphones maakte, maar ze zijn wel degelijk nog steeds actief. De Sony Xperia 1 III schiet zowel overdag als in de avonduren scherpe, detailrijke foto’s. Qua kleurechtheid scoort dit toestel hoger dan veel concurrerende smartphones. De Xperia 1 III biedt jouw als fotograaf veel ruimte om zelf de camera in te stellen. Zo kun je zaken als ISO, de witbalans en het scherpstelgebied zelf aanpassen in de camera-app. 

Er valt dus genoeg te kiezen als je een smartphone zoekt waar je de beste beelden mee maakt, maar er zit natuurlijk ook wel een prijskaartje aan. Goede beelden kunnen maken van je kinderen is echter belangrijk voor de overlevering, dus dat is dan ook wel een extra investering waard!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.