5X TIPS VOOR HET BEWAREN VAN HERINNERINGEN VAN DE KINDEREN

Ouders weten als geen ander hoe snel de tijd eigenlijk voorbijvliegt. Het ene moment ligt je zoon of dochter nog als een klein hummeltje in je armen en het volgende moment gaan ze alweer naar de basisschool. Het liefst zou je elk moment met ze willen vastgrijpen en voor altijd willen koesteren. Het gaat namelijk zo snel voorbij.

Je wilt die bijzondere momentjes en herinneringen absoluut niet vergeten. Gelukkig kun je jouw herinneringen aan de kinderen op allerlei leuke manieren bewaren. Wij geven 5 tips, zowel voor jezelf als voor de kinderen als ze ouder zijn.

1.  Maak video’s

Er is niets dat herinneringen zo tot leven doet komen als een video. Met onze camera’s en smartphones kunnen we elk bijzonder moment heel eenvoudig vastleggen. Deze video’s kun je natuurlijk allemaal bewaren op je smartphone of computer, maar je kunt het vastgelegde moment ook nog leuker maken door er een speciale video van te maken.

Met de Movavi Video Editor kun je de beelden van jouw kinderen op allerlei manieren bewerken. De software is eenvoudig in gebruik en dus geschikt voor iedereen. Zo kun je de video’s van jouw kinderen, en van die speciale momenten die je nooit meer wilt vergeten, voorzien van tekst en titels, bijzondere effecten, speciale filters en naadloze overgangen. Zo creëer je video’s die je niet alleen wilt bewaren, maar die je ook met het hele gezin gezellig kunt bekijken op filmavondjes.

2. Maak fotoboeken

Met onze smartphone maken we meer foto’s dan ooit, maar veel van deze foto’s belanden in een foldertje op onze computer of in de cloud. Daar is toch niets aan? Het doel van foto’s maken is om er regelmatig met een lach en een traan naar te kunnen kijken. Gebruik de foto’s die je maakt dus zeker ook om fotoboeken te maken. Zo heb je altijd een tastbare herinnering in huis.

Fotoboeken zijn ontzettend leuk om samen met de kinderen of met familieleden door te bladeren. Bovendien zijn ze ideaal om als cadeau te geven voor verjaardagen. Kleine kinderen in het bijzonder vinden het ontzettend leuk om naar foto’s en video’s van zichzelf te kijken.

3. Lijst foto’s in

Foto’s van de leukste momenten en herinneringen kun je natuurlijk ook een bijzonder plekje geven in huis. Zo brengen die beelden altijd weer een lach op jouw gezicht als je ze ziet. Laat de foto’s afdrukken, lijst ze in en versier die saaie gang of de huiskamer met een aantal mooie foto’s. Ingelijste foto’s zijn bovendien ook ideaal als cadeau voor de feestdagen voor grootouders en tantes en ooms.

4. Een knutseldoos

Kinderen tekenen en knutselen wat af en al die mooie kunstwerken worden mee naar huis genomen. Het liefst zou je natuurlijk alles willen bewaren, maar daar is het huis nu eenmaal niet groot genoeg voor. Kies dus, eventueel samen met de kinderen, de mooiste kunstwerkjes uit om te bewaren.

Maak daar een aparte doos of map voor en bewaar van elk (school)jaar de leukste werkjes hierin. Zo creëer je een waardevolle herinnering voor later. Vind je het lastig om afstand te doen van de andere tekeningen en knutselwerkjes? Zet deze dan op de foto en maak er een mooi fotoboek van óf geef deze weg aan familieleden en vrienden.

5. Herinneringenpot

Naast foto’s, video’s en tekeningen zijn er natuurlijk nog talloze andere objecten die speciale herinneringen oproepen. Denk aan die schattige babyschoentjes, het eerste babymutsje na de geboorte, de rapporten van school en die gewisselde tandjes. Al deze bijzondere spulletjes verdienen een mooie plek om bewaard te worden. Creëer daarom een speciale pot voor herinneringen waar je deze waardevolle spullen in tentoonstelt of maak een mooie schatkist voor alles wat je wilt bewaren.

Zet dit niet ergens achter op zolder of in de kelder, maar geef het een prominente plek in huis of in de kinderkamer. Zo kun je er samen nog regelmatig naar kijken. En hoe leuk het ook is om foto’s, video’s en aandenkens te maken van leuke uitjes, eerste stapjes en feesten, vergeet niet om ook gewoon te genieten van die bijzondere momenten. Niet elke seconde hoeft te worden vastgelegd en quality time met de kinderen zorgt voor de beste herinneringen!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.