DE LEUKSTE OPLEIDINGEN VOOR AMBITIEUZE MOMS

DE LEUKSTE OPLEIDINGEN VOOR AMBITIEUZE MOMS

Natuurlijk ben je in de eerste plaats de meest zorgzame en hippe moeder ter wereld. Naast de zorg voor jouw kindjes, denk je misschien ook na over het volgen van een leuke opleiding. Bijvoorbeeld in de vorm van E-learning of een leuke thuisstudie. Je kunt ook kiezen voor avond, dag of zaterdag opleidingen. Studeren doe je dan in je eigen tijd. 

Deze opleidingen zijn dus heel geschikt om te combineren met het moederschap. Wat zijn de leukste studies van dit moment als jouw interesse uitgaat naar opvoeding en lifestyle? En hoe kun je een opleiding het best combineren met de zorg voor jouw kids?

Een studie bombol kennis waar je zelf ook iets aan hebt

Tegenwoordig zijn er heel veel leuke studies die je in deeltijd of zelfs thuis kunt volgen. Als je de juiste opleiding kiest, kun je de opgedane kennis ook nog eens gebruiken tijdens je mom job. Bijvoorbeeld de opleiding gewichtsconsulent. Met deze studie weet je precies wat jouw gezin nodig heeft om lekker op gewicht te kunnen blijven. Bijvoorbeeld met gezonde voeding en voldoende beweging. Met deze opleiding kun je zelfs je eigen praktijk starten. Leuk!

Ben je meer geïnteresseerd in de opvoeding en ontwikkelingen van kinderen en wil je deze kennis en vaardigheden ook graag overbrengen op andere gezinnen en families? Dan lijkt de studie HBO pedagogiek voor jou gemaakt. Tijdens deze opleiding leer je alles over de ontwikkeling van kinderen op zowel persoonlijk, sociaal als cognitief vlak. Ook deze studie kun je volgen als avond, dag, zaterdag of E-learning variant. Een thuisstudie dus.  

Heb je als moeder wel tijd om te blokken?

Ja hoor! Zeker wanneer je een studie kiest die dichtbij jouw interesses ligt. Je maakt dan makkelijker even een paar uurtjes vrij. Bijvoorbeeld als de kindjes op bed liggen of naar school zijn. Als je kiest voor een E-learning studie, ben je niet gebonden aan vaste uren. En als de stof je echt interesseert, leer je gewoonweg makkelijker en sneller. 

Een uurtje vrije tijd is dan extra goed besteed. Een leuke studie voelt dan als het lezen van een goed boek. De meeste studies kun je ook in de avonduren of in dagdelen volgen. Bijvoorbeeld als de kindjes bij oma zijn of wanneer je de beschikking hebt over een oppas. 

De voordelen van E-learning of studeren in dagdelen

Als buzzy mom heb je een strakke tijdsplanning. Van de kinderopvang en school, tot aan de lunch en de sportclub. Elk uurtje wordt efficiënt besteed. Dat is de reden waarom een thuisstudie heel geschikt is voor fulltime moeders. Dat geldt ook voor het volgen van een opleiding in de avonduren. We hebben alle voordelen alvast voor je op een rij gezet:

  • Minder tijdverlies aan reizen van of naar school
  • Een opleiding kiezen die tegemoet komt aan jouw interesses
  • Zelf je studietijd en tempo indelen (kies voor E-learning, een dag, of avondstudie)
  • Persoonlijke begeleiding van een docent
  • Voordeliger dan fulltime klassikaal studeren
  • Erkend diploma

De bovenstaande voordelen van kunnen zomaar eens doorslaggevend zijn voor jou. Je werkt namelijk aan zelfontplooiing terwijl je ook jouw kindjes van zorg en liefde kunt blijven voorzien. Thuis of in de avonduren een opleiding volgen betekent minimaal reizen. Je hoeft geen rekening te houden met lange reistijden of hoge brandstofkosten. Ook hoef je de dagindeling niet of nauwelijks aan te passen. 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.