JALOEZIEËN OF PLISSÉ? DE MEEST TRENDY RAAMDECORATIE

Het kiezen van de juiste raamdecoratie valt niet altijd mee. De zoektocht kan dan ook behoorlijk wat keuzestress met zich meenemen. Je wilt de lichtinval behouden maar liever niet inleveren op de verduistering. De raamdecoratie moet matchen met de rest van je interieur, mag de ruimte niet verkleinen én moet bij voorkeur subtiel aanwezig zijn.

En ohja, je wilt naar buiten kunnen kijken, maar wél privacy behouden. Het vinden van trendy raamdecoratie is dus niet zo eenvoudig als het lijkt. Maar wat dacht je van jaloezieën of plissés? Deze hippe raambekleding biedt namelijk ontzettend veel mogelijkheden. Om de keuze makkelijker voor je te maken, hebben we de voor- en nadelen voor je op een rij gezet.

Het verschil tussen een vouwgordijn en een jaloezie

De jaloezie is weer helemaal terug van weggeweest. Ze zijn leverbaar in verschillende materialen. Jaloezieën op maat kun je bestellen van hout, bamboe of aluminium. Er bestaan zelfs jaloezieën van PVC in allerlei hippe kleurtjes. Deze raamdecoratie bestaat uit losse lamellen en kunnen door middel van een koord of stang meer of minder lichtinval geven.

Hoewel het woord vouwgordijn een klein beetje gedateerd aandoet, zijn plissé gordijnen op dit moment helemaal trendy. Deze geplooide raamdecoratie is gemaakt van stof. Je kunt deze gordijnen van boven of onderen openen. Je bepaalt dus zelf welk deel van het raam je wilt bedekken. Bijvoorbeeld om de zon, daglicht of nieuwsgierige buren geen kans te geven.

En wat zijn de voordelen?

Hippe gordijnen of jaloezieën voor de ramen is leuk, maar je wilt er natuurlijk ook de voordelen van ervaren. Je wilt de ruimte verduisteren als dat nodig is, kunnen genieten van voldoende lichtinval of juist wat meer privacy tijdens romantische avondjes op de bank. Natuurlijk moet de raamdecoratie ook makkelijk schoon te houden zijn. Er is namelijk niets gezelligs aan stoffige plissés of houten jaloezieën. Dit zijn alle voor- en nadelen op een rij.

Jaloezieën van hout of aluminium

Als je kiest voor jaloezieën heb je de keuze uit flink wat soorten materiaal. Zoals hout, bamboe, PVC of aluminium. Ze zijn leverbaar in de meest uiteenlopende kleurtjes. De breedte van zowel de jaloezie zelf als de lamellen bepaal je zelf als je ze op maat laten maken. Deze raamdecoratie is eenvoudig schoon te maken. Stof verwijderen doe je met een plumeau of stofdoek. Ze bieden veel lichtinval, maar niet zoveel verduistering als plissés.

Plissé gordijnen

Deze raamdecoratie is gemaakt van verschillende soorten stof. Ook plissé gordijnen zijn verkrijgbaar in uiteenlopende kleuren. Je hebt de keuze uit diverse bedieningssystemen én kunt kiezen voor een strakke of geplooide look. Je kunt deze gordijnen vanaf zowel de boven- als onderzijde openen om lichtinval tegen te gaan. Afhankelijk van de gekozen stof zorgen ze voor een goede verduistering. Een plissé gordijn is iets minder makkelijk te reinigen. Stof verwijder je met een zachte doek. Vlekjes met een licht vochtig doekje.

Welke decoratie hang jij voor je ramen?

Gordijnen en jaloezieën zorgen voor een beetje meer warmte en uitstraling in huis. Ze zijn geschikt voor vrijwel alle soorten ramen. Zelfs voor draai- en kiepramen. Zeker als je ze op maat laat maken. Voor welke look ga jij?

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.