10X ZO MAAK JE JE TUIN LEUK VOOR JE KINDEREN

eigenhuisentuin

 

Ik ben er van overtuigd dat kids niet altijd veel nodig hebben om zichzelf te vermaken, maar er zijn ook erg leuke en mooie speelplekken eenvoudig te creëren in je tuin.

Nu onze kids nog vrij klein zijn, vind ik het heel fijn dat ze zich goed kunnen vermaken in onze eigen tuin. Wij zijn begonnen met een tuin voor ons tweetjes, maar langzaam sluipt het buitenspeelgoed van onze kinderen er steeds meer in! Herkenbaar?!

De één koopt het kant en klaar, de ander gaat zelf aan het knutselen; DIY en weer een ander besteed het uit. Alles is prima! In deze blog diverse ideeën op een rijtje ter inspiratie wat je allemaal in je tuin kan zetten en maken voor je kids.

MAAK EEN ZWEMPARADIJS IN JE TUIN!

Ook te gek natuurlijk, een zwemparadijs in je tuin creëren met een opzetzwembad. Voordeel van een opzetzwembaden met kleine kinderen, is dat ze hoog zijn, dus je kind kan er niet in vallen. Bij DeZomerSpecialist kan je hele goede zwembaden vinden.

Doordat ze makkelijk op te bouwen zijn kan je snel een duik nemen. De zwembaden zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en worden standaard geleverd met bijpassende accessoires. En niet alleen je kinderen, ook jijzelf hebt natuurlijk heel veel plezier van een zwembad in je tuin!

itsamakkie.blogspot

KARWEI

mommo design

mommo design

vt wonen

www.sunset.com

www.zelfmaak-ideetjes.nl

Bovenstaande speelplek is gemaakt door KARWEI, hieronder zie je het stappenplan om dit zelf te maken! 

Stap 1 Teken de vorm van het huisje af op het hout

Bepaal de maten van je huisje en teken de vorm van het huisje af op het hout. Ik heb gekozen voor een hoek van 40 graden. Mijn huisje is 130 cm hoog en 80 cm breed.

Stap 2 Lak beide kanten van het hout

Lak vervolgens beide kanten van het hout. Dit hoeft natuurlijk niet allebei met krijtbordverf, maar het is wel belangrijk dat beide kanten geverfd worden. Laat dit vervolgens goed drogen.

Stap 3 Bevestig een latje voor extra diepte

Deze stap is optioneel. Ik heb ervoor gekozen om nog een latje langs het huisje te bevestigen voor extra diepte. Gebruik hiervoor een verstekbak.

Het huisje is nu klaar. Nu gaan we aan de slag met de veranda en de zandbak.

Stap 4 Bepaal de maat

Bepaal weer welke maat je de veranda en de zandbak wilt hebben. Mijn veranda is 80x80x19cm. De zandbak is 100x80x19. De hoogte is de 19 cm van de douglasplank.

Stap 5 Bevestig de planken

Laat alle planken op maat zagen bij Karwei. Voor de bovenkant van de veranda en het deksel van de zandbak ga je hetzelfde te werk. Leg de vier planken onder elkaar met een klein beetje tussenruimte. Dit is belangrijk voor de werking van het hout. Leg nu de douglas tuinpalen op de onderkant van de planken en maak deze goed vast met schroeven. Zorg dat je genoeg schroeven gebruikt, anders gaan de planken schuiven.

Stap 6 Maak het casco van de veranda en zandbak

Maak nu het casco van de veranda en zandbak. Gebruik hiervoor twee lange planken van 180 cm en drie planken van ongeveer 73 cm. Daarvan worden er twee gebruikt aan de buitenkanten en één als afscheiding tussen de zandbak en veranda. Gebruik in de hoeken de douglas tuinpalen om de planken te bevestigen.

Stap 7 Maak de bovenkant van de veranda vast

Maak de bovenkant van de veranda aan het casco vast met schroeven

Stap 8 Beits alles in de gewenste kleur

Deze stap is optioneel. Op deze foto zie je alles in Rambo pantserbeits Tuin- & steigerhout in de kleur steen grijs.

Stap 9 Plaats het worteldoek en speelzand

Als de beits gedroogd is, plaats je het worteldoek en vervolgens het speelzand in de zandbak.

 

LEES OOK:

 

BLOG BY MAARTJE VAN DEN BOSCH

Mijn naam is Maartje en samen met Wesley zijn wij de trotse ouders van ons zoontje Pax (2014) en tweeling Kodi & Nola (2017). Ik ben geboren in een dorp maar de liefde heeft mij sinds 2010 laten settelen in Eindhoven, waar ik erg blij mee ben! Alles wat ik miste in mijn dorp, heb ik hier bij de hand. Naast lover en moeder ben ik (gelukkig) ook een collega. Ik werk parttime bij een vrijwilligersorganisatie als coördinator en managementondersteuner. Hopelijk kan ik andere mensen inspireren met mijn blogs over o.a. Eindhoven, reizen & kinderkamers.

1 Reactie

  1. KleineTuinen.nl

    Kinderen hebben zeker niet veel nodig om heerlijk buiten te spelen. Maar iets speciaals (alleen) voor de kinderen helpt zeker! Ook in een kleine tuin zijn er genoeg mogelijkheden, zoals je hierboven ook laat zien. Hier was een kleine zandbak, midden tussen de planten favoriet, maar inmiddels wordt deze vervangen door een leuke kinderpicknickbank en buitenkeuken. Toch is het stapelmuurtje vol met insecten en het avonturenpad dwars door de border nog altijd in trek.

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.