4X TIPS VOOR HET INRICHTEN VAN EEN KLEINE (STADS) TUIN

4X TIPS VOOR HET INRICHTEN VAN EEN KLEINE (STADS) TUIN

Woon je in een prachtig appartement? Of heb je een kleiner huis? Grote kans dat je tuin in dat geval ook relatief klein is. Dit levert bij de inrichting bepaalde uitdagingen op. Je hebt waarschijnlijk geen ruimte voor grote meubelen. Of je hebt geen ruimte om al je dromen tot uiting te brengen. Althans; dat denk je. Het is namelijk zo dat je óók in een kleine tuin veel kanten op kunt. Volg vooral onderstaande 4 tips op bij het inrichten van je kleine tuin.

Plan zorgvuldig

Het is verstandig om met een zorgvuldig plan te starten. Bepaal wat je belangrijk vindt in je tuin, bepaal welke meubelen je wilt hebben en bepaal hoe je tijd in je tuin door wilt brengen.

Vind je het bijvoorbeeld heerlijk om ’s avonds in je tuin een hapje te eten? Dan heb je sowieso een kleine tuintafel in je tuin nodig. Of vind je het vooral leuk om lekker te tuinieren? Dan is het verstandig om voor de nodige plantjes en bloemen te gaan.

Het inrichten van een kleine tuin begint met een goede voorbereiding. Juist bij een kleine tuin is dit belangrijk; je kunt elke centimeter immers maar op één manier benutten. Plan daarom het ontwerp nauwkeurig en zorgvuldig.

Werk de hoogte in bij een kleine tuin 

In een kleine tuin is het verstandig om de hoogte in te werken. Wil je bijvoorbeeld het nodige groen in je kleine tuin creëren? Dan is het leuk om voor een verticale tuin te kiezen. Je plaatst daarbij plantjes tegen een muur of schutting; de hoogte in welteverstaan. Je benut hiermee optimaal de aanwezige ruimte en je geniet ook nog van het gewenste groen.

Murk Feitsma

Kies voor multifunctionele meubels

Je doet ook verstandig aan het kiezen voor multifunctionele meubels. Dit zijn meubels die meer dan één functie hebben, zoals een tuinbank met opbergruimte. Of een loungeset die je ook als diner set kunt gebruiken.

Bij onder meer Tuinmeubelshop vind je veel van deze meubels. Voordat je op zoek kunt gaan, moet je goed over je wensen nadenken. Wat wil je precies in je tuin doen en welke meubelen mogen daardoor niet ontbreken in je kleine tuin? Daar moet je eerst over nadenken. Vervolgens is de keuze voor de juiste multifunctionele meubels een stuk eenvoudiger.

Laat je tuin groter ogen

Je doet er sowieso verstandig aan om je tuin groter te laten ogen. Dit doe je onder meer door de juiste buitenverlichting te kiezen. Buitenverlichting brengt lichte kleuren met zich mee, waarmee je een ruimte automatisch groter laat ogen.

Verder is het verstandig om voor horizontale lijnen te kiezen. Met horizontale lijnen laat je je tuin breder ogen. Dit kun je dus ook prima combineren met verticale lijnen in de vorm van verticaal tuinieren.

Probeer ook open zichtlijnen in je tuin te creëren. Kies daarom nooit voor grote obstakels, maar juist voor een open inrichting. Dit laat je kleine tuin direct groter ogen.

Met andere woorden: je kunt in een kleine tuin heel veel kanten op!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.