3X KLUSJES IN JE TUIN DIE JE IN DE LENTE KAN AANPAKKEN

Klusjes in en rondom het huis zijn vaak een ‘moetje’. Niemand heeft er écht zin in, maar stiekem weet je dat het veel voldoening zal geven als je ze gedaan hebt. Hoe vaker je je eraan ergert, hoe sneller je deze klusjes moet klaren. Of je nu een gezellige achtertuin hebt of alleen een klein balkon, er zijn altijd wel wat klusjes in de lente die je kunt doen. We geven je graag wat tips om direct aan te pakken!

Je tuinmeubels onderhouden

De kans is groot dat je wat tuinmeubels hebt. Of dit nou om een complete loungeset gaat in de ruime achtertuin of je gezellige bistrosetje op je balkon, als ze van hout zijn hebben ze onderhoud nodig!

De lente is een perfect moment om dit te doen, omdat het nog niet te warm is en het waarschijnlijk voor een langere tijd droog blijft. Zo hoef je de drogende meubels niet in huis of in de schuur te laten drogen en dat is natuurlijk ideaal.

Kies een goede beits, zoals jotun demidekk ultimate tackfarg en ga aan de slag. Zorg wel dat je de boel eerst licht opschuurt en dat je niet in de felle zon aan de slag gaat, maar bijvoorbeeld in het begin van de avond.

De buitendeuren schilderen

De kans dat je veel naar de buitenkant van de tuindeur – of balkondeur – kijkt is klein, maar ook deze kan wel eens een opknapbeurt gebruiken.

Zorg dat je deze goed ontvet en ook lichtjes opschuurt. Vervolgens kun je met een jotun verf aan de slag welke speciaal geschikt is voor buiten. Het beste kun je dit doen op een dag dat het droog is en blijft, en wanneer het niet teveel waait. Zo weet je zeker dat jouw strak gelakte deur netjes blijft zonder te veel stof of zand of opwaaiende bladerdeuken. 

Nieuw groen toevoegen

In de zomer kun je het beste geen nieuwe planten en bloemen planten, omdat de grond dan te droog is en het te warm is. De lente is echter een perfecte gelegenheid, waarbij de planten nog even goed kunnen wortelen voordat ze in bloei staan.

Ook is de lente een goed moment om bomen en struiken een flinke snoeibeurt te geven. Tot slot is het nu tijd om al het onkruid te wieden, zodat je tijdens de zomerdagen in een heerlijk verzorgde tuin kunt genieten.

LEES OOK: TUINIEREN MET KINDEREN. 10X KINDVRIENDELIJKE GEWASSEN!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.