4X TIPS OM JE ZOLDER OM TE TOVEREN TOT EEN SPEELZOLDER

Heb je een zolder waar je eigenlijk niks mee doet? Nergens voor nodig. Maak van die ruimte een leuke speelzolder voor de kids. Met deze 4 tips wilt je kindje nergens anders meer spelen dan op de zolder.

Tip 1: Tijd om te verven

Kleuren zeggen veel over de kamer. Felle kleuren zorgen voor een actieve, speelse sfeer en zachte kleuren voor een rustige sfeer. Bepaalde kleuren zorgen ervoor dat de kamer groter lijkt.

Door bijvoorbeeld je plafond te witten lijkt de kamer groter en lichter. Het is ook leuk om de kinderen een thema te laten kiezen. Ga dus gezellig een ochtend met je kinderen naar de bouwmarkt en laat ze leuke kleurtjes uitkiezen.

Tip 2: Welke spullen gaan in de kamer

De kinderen gaan veel tijd besteden in deze kamer, daarom is het belangrijk om het leuk in te richten. Een leuk vloerkleed doet ook al wonderen.

Leg bijvoorbeeld een autobaan tapijt neer voor de jongens om op te racen. Het tapijt maakt het ook nog eens veiliger voor je kindjes om op de vloer te spelen of maak bijvoorbeeld een leeshoek of ballenbak. Dat vinden je kinderen geweldig. Heb je een dakkapel of hoog plafond? Maak dan gebruik van de extra ruimte en hang bijvoorbeeld een schommel of ringen om aan te hangen op.

Tip 3: Maak gebruik van de muren

Er zijn eindeloos veel manieren om de muren te versieren. Hang bijvoorbeeld grappige posters of leuke foto’s op of schilder het favoriete cartoon karakter van je kindje erop.

Vinden de kleintjes het leuk om te kleuren en tekenen? Maak dan van de muur een grote kleurplaat die zij zelf mogen inkleuren. Het is ook leuk om schoolbordverf te gebruiken voor de muren.

Koop daar wat krijtjes bij en laat je kindjes losgaan met hun creativiteit. Of zoals op de foto’s hierboven, maak met tape een speelspatroon op de muren.

Tip 4: Zorg voor genoeg opbergruimtes

Zorg dat je genoeg opbergruimte hebt in de vorm van manden en opbergboxen. Omdat de muren vaak schuin zijn of het plafond laag heb je namelijk geen plek om een kast neer te zetten.

LEES OOK:

2 Reacties

  1. Aneta

    Super tof zeg!! Helaas is de ruimte op zolder al vergeven aan mijn vriend.

    Antwoord
  2. Bettina

    haha ik zou de zolder terug gaan veroveren en dit ervan gaan maken!

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.