WAT TE DOEN ALS ER EEN KLEINE OPKOMST IS EN JE HEBT NIET GENOEG SLAAPKAMERS

slaapkamer in meerdere kamers veranderen

Kleine op komst, maar niet genoeg slaapkamers?

Er is een kleine op komst, maar je realiseert je dat je niet genoeg slaapkamers hebt!? Wat kun je allemaal doen om ervoor te zorgen dat je kind toch een fijne en comfortabele slaapplek krijgt? Misschien door gebruik te maken van een van de volgende oplossingen.

1. Een nieuw huis kopen

Toegegeven, het is een van de meest rigoureuze beslissingen. En de kans dat je dit op korte termijn gaat lukken, is ook misschien wat kleiner gezien de prijzen en het aanbod. Maar als het lukt, gaat het je veel ruimte en woongenot opleveren.

Ga voordat je deze stap zet wel even je maximale hypotheek berekenen, zodat je weet hoeveel geld je kunt lenen en in welke prijsklasse je kunt gaan zoeken.

2. Is er nog plek op zolder?

Wil je het iets minder groots aanpakken, maar wel een extra slaapkamer in je huis creëren? Dan heb je misschien nog een mogelijkheid om van de zolder een mooie babykamer te maken? 

Vervang die vlizotrap door een vaste trap en voeg een dakraam of zelfs een dakkapel toe. Je zult verbaasd zijn hoeveel extra ruimte je dit kan opleveren op zolder. Je kunt er zelfs voor kiezen om zelf op zolder te gaan slapen en je eigen kamer aan je kersverse baby af te staan.

Geen zolder, maar bijvoorbeeld wel een of je walk-in-closet? Ook die kan je natuurlijk omtoveren tot babykamer door kasten op je eigen slaapkamer te zetten. 

3. Ruim op

Soms is het helemaal niet nodig om extra slaapkamers te maken. Misschien puilt je huis uit van de spullen en het speelgoed van je andere kinderen. Kijk eens goed naar wat jullie echt allemaal nodig hebben en ruim als een ware Mari Kondo alles op waarvan je vindt dat het weg kan. 

Moet je eens kijken wat dat met de ruimte doet. Opeens is de kamer van je zoontje groot genoeg voor twee en ben je er al door een slimme afscheiding of schuifwand in de kamer te plaatsen.

4. Voor als je echt klein woont

En zit je nou echt in een veel te klein appartement en is het totaal niet mogelijk om uit te bouwen of te verhuizen? Dan moet je het echt gewoon doen met de ruimte die je hebt. Als je daar een beetje creatief mee omgaat, merk je snel dat er meer mogelijk is dan je vooraf dacht. 

Door een kast op een slimme manier te plaatsen, kun je misschien net een afgescheiden hoekje creëren in de woonkamer. Of probeer met een schuifdeur of een simpel gordijn wat meer onderverdeling in de ruimte aan te brengen. 

Zoals je ziet, heb je best wel mogelijkheden als je een slaapkamer te weinig hebt voor je nieuwe baby. Wat jouw precieze situatie ook is, als je een beetje out-of-the-box denkt, komt er vast en zeker een fijne slaapruimte voor je kind.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.