VOORJAAR IN HUIS HALEN; 4X BUDGETVRIENDELIJKE TIPS

VOORJAAR IN HUIS HALEN 4X BUDGETVRIENDELIJKE TIPS | BLENDinterieur.

Photocredits:www.homease.nl

 

Het is natuurlijk nog steeds hartje winter, sterker nog, nu ik dit schrijf, is het weer wit buiten, maar zo langzaamaan worden de dagen langer en krijg ik in elk geval steeds meer zin in het voorjaar. Steeds vaker droom ik even weg op Pinterest bij zonnige afbeeldingen… Veel mensen verlangen naar het voorjaar en vind het dan ook heerlijk dit thuis en in het interieur van mijn klanten mee te nemen. Maar hoe doe je dit nu, en dan vooral niet te moeilijk en op een budgetvriendelijke manier graag.

1# KLEUR

Kleur is natuurlijk een erg bepalend, donker geeft meer geborgenheid, lichtere kleuren meer licht en lucht. Met het voorjaar in het vizier kies je dus voor wat lichtere kleuren. Kleuren die je dit voorjaar veel ziet zijn veel verschillende roze tinten, aardse kleuren en ook groen doet het ook altijd goed. Volg niet perse de trends maar kijk goed wat bij jou en je huis past. Je kunt een muur verven, een vorm op de muur in een kleur, of wat subtieler, in accessoires met kleur spelen.

2# PRINTS

Wat dacht je van prints? Om de lente meer in huis te halen kun je ook hier veel mee bereiken. Neem als uitgangspunt de basis van je huidige interieur, dan wordt het een aanvulling en niet weer het zoveelste accessoire waarvan je denkt, wat moet ik ermee. Als je de kleuren die je gebruikt op meerdere plekken terug laat komen (dus in dat plaid, kleur op de muur, kaarsen etc), creëer je eenheid, wel zo lekker rustig. Maar… het hoeft zeker niet perfect, en dat zeg ik hahaha, dat maakt het juist leuker en persoonlijker.

VOORJAAR IN HUIS HALEN 4X BUDGETVRIENDELIJKE TIPS | BLENDinterieur.

3# STOFFEN EN MATERIALEN

Net als bij kleuren, hoort bij de lente en zomer luchtigere stoffen, ook al blijft velvet een mega favoriet momenteel. Verwissel je vachtjes voor wat dunnere stoffen of vloerkleden, misschien wel met een leuk motief of print en met wat nieuwe accessoires kun je eenvoudig een nieuw sfeertje neerzetten. Wissel gerust met verschillende luchtige materialen om het spannend te houden.

Als je echt wilt uitpakken, dan gebruik je een lichter kleed voor het voorjaar en de zomer en verwissel je deze in de herfst voor een donkerder, hoogpoliger kleed met meer warme tonen.

VOORJAAR IN HUIS HALEN 4X BUDGETVRIENDELIJKE TIPS | BLENDinterieur.

4# NATUUR IN HUIS

Vind je bovenstaande nu allemaal toch wat teveel en hou je, zoals ik, vooral van een rustige basis (wit is mijn lievelings), dan kun je ook met bloemen heel subtiel kleur in huis brengen. Van een vrolijk gekleurd boeket wordt iedereen toch blij?!

Probeer eens wat anders dan je gewend bent en verras jezelf, hoe erg kan het zijn? Je zult zien dat je vaak tot verrassende ontdekkingen over je smaak komt. Neem het vooral niet al te serieus, en maak het vooral lekker persoonlijk!

LEES OOK:

 

BLOG BY JOYCE JANSEN @blendinterieurstyling

Ik ben Joyce (42), moeder van Stijn (10) en Fenne (8), getrouwd met Roland en we wonen in een gezellig stadje vlakbij Utrecht, IJsselstein. In 2011 heb ik mijn hart gevolgd en heb ik BLEND Interieur Styling opgezet en werk sindsdien als interieurstylist en –ontwerper. Ik help graag voor mijn klanten een thuis te creëren, een plek waar je je helemaal jezelf kunt zijn en kunt relaxen. Omdat schrijven eigenlijk ook altijd wel heel erg mijn ding is, stond bloggen al een hele tijd op mijn wish list. Ik vind het superleuk om anderen te inspireren over alles wat met wonen en lifestyle te maken heeft, en zal jullie uiteraard ook af en toe een kijkje geven in mijn werk als styliste.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.