MAAK HET GEZELLIG THUIS EN KIES VOOR EEN SFEERHAARD

Nu de koude winterperiode eraan komt, gaan steeds meer mensen op zoek naar manieren om het binnenshuis iets gezelliger te maken. Een dekentje, kaarsjes en een lekker kopje thee doen alvast wonderen. Toch kan dit gevoel extra worden aangedikt door de keuze voor een bepaald type sfeerhaard. 

Hoewel hij zijn naam niet gestolen heeft, kunnen de meeste sfeerhaarden de ruimte ook wel effectief verwarmen waardoor de sfeer en gezelligheid evenwel fysiek kenbaar wordt. 

Op thesweethome.nl kun je alvast heel wat nuttige informatie terugvinden. Toch willen wij jou in het onderstaande artikel al even kort wegwijs maken zodat je voor jezelf kunt bepalen of een sfeerhaard wel of niet voor jou is.

De koude winter is op komst

Lange gordijnen die een lijn vormen tussen de warmte binnenshuis en de koude gure temperaturen buitenshuis blijken alvast een favoriet in menig huishouden. De aanwezigheid van een zacht fleece dekentje en dito pyjama, een warm kopje thee of chocolademelk en je favoriete tv-serie en/ of film lijken dit gevoel alleen nog maar te versterken. 

En hoewel dergelijke elementen inderdaad kunnen bijdragen aan het bekomen van een warm en knus gevoel, zullen ze maar zelden iets veranderen aan de uiteindelijke kamertemperatuur. 

Wil je ook daar iets aan veranderen zonder daarbij in te boeten aan sfeer en gezelligheid, dan is keuze voor een functionele en kwalitatieve sfeerhaard zijn investering meer dan waard. Hoewel zijn naam anders doet vermoeden, zijn de meeste recente sfeerhaarden wel degelijk in staat om ook effectief warmte te produceren. Kortom; 2 vliegen in 1 klap!

Kies voor een sfeerhaard

Hoewel een sfeerhaard in de eerste plaats staat voor sfeer en gezelligheid, zijn de meeste exemplaren veel veelzijdiger dan misschien gedacht. Zo kunnen ze een ruimte ook effectief verwarmen waardoor de fysieke kamertemperatuur makkelijk enkele graadjes de hoogte in gaat. Op die manier worden sfeer, gezelligheid en fysieke warmte moeiteloos met elkaar gecombineerd. 

Ben je voor het idee gewonnen en besluit je te investeren in een sfeerhaard, dan zul je zien dat er vandaag de dag een uitgebreid aanbod aan diverse types, formaten, uitvoeringen en prijsklassen voorhanden zijn. Dit maakt de keuze enigszins een pak lastiger wat in bepaalde gevallen zelfs tot heel wat stress kan leiden. Daarom vinden wij het belangrijk om te focussen op bepaalde kenmerkende eigenschappen zoals het type in verhouding tot de plaatsing en installatie.

Zo zou je bijvoorbeeld kunnen opteren voor een authentieke standaard elektrische sfeerhaard die – met behulp van het aanwezige snoer – eenvoudig en snel in het stopcontact kan worden geplugd. Dat betekent dat je een dergelijke haard eender waar kunt installeren op voorwaarde dat er een stopcontact in de buurt is. Geen gedoe met het plaatsen van een afvoerkanaal of de nood aan een schoorsteen dus, wat het voor heel wat klanten duidelijk een pak aantrekkelijker maakt.

Daarnaast kun je vandaag de dag eveneens kiezen voor de bekende gel sfeerhaarden die – net zoals de traditionele varianten – zonder rookkanaal kunnen functioneren. Echter is het in dergelijke omstandigheden dan weer wel belangrijk om extra aandacht te besteden aan veilige ventilatiemogelijkheden aangezien de basis van een gel sfeerhaard te situeren valt rond het gebruik van brandbare gel. 

En indien het allemaal net dat tikkeltje meer mag en kan zijn, dan zou je eventueel kunnen opteren voor een gas sfeerhaard met een gesloten dan wel open verbrandingssysteem. Bij een gesloten gas sfeerhaard wordt gewerkt met een dubbelwandig afvoersysteem terwijl een open sfeerhaard dan weer steunt op het principe van de aanwezige lucht die nadien opnieuw wordt afgevoerd.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.