DE BELANGRIJKSTE VOORDELEN VAN AROMATHERAPIE

In de jaren 2020 en 2021 zijn we behoorlijk met onze feiten op de neus gedrukt. Met de feiten op onze neus gedrukt dat een goede gezondheid niet vanzelfsprekend is. En dat een gevaarlijk virus van grote invloed op je gezondheid kan zijn. Om jouw gezondheid te onderhouden en te bevorderen, kun je voor aromatherapie kiezen. Met name in de afgelopen jaren kiezen veel mensen voor deze vorm van therapie; met dank aan de vele voordelen.

Wat is aromatherapie precies?

Bij aromatherapie ligt de focus op essentiële oliën. Door essentiële oliën op jouw lichaam te smeren, komt je lichaam tot rust. Daarnaast brengen deze oliën ook een heerlijke geur met zich mee. Deze heerlijke geuren zouden – volgens experts – inwerken op het onderbewustzijn van een mens. Daardoor zou het mogelijk zijn om – met de essentiële oliën – een verstoord zenuwstelsel weer in evenwicht te brengen.

De drie belangrijkste voordelen

Over aromatherapie doen meerdere verhalen de rondte. Sommige experts geven aan dat deze therapie geen bewezen werking heeft, terwijl andere experts aangeven dat aromatherapie absoluut wél voordelen met zich meebrengt. Het gaat daarbij hoofdzakelijk om de onderstaande voordelen.

Van invloed op de huid en bloedcirculatie

Door de oliën op je lichaam uit te smeren, wordt jouw huid op de juiste manier gevoed. Je geniet daardoor al snel van een gezonde, strakke en zachte huid. Ook voor de bloedcirculatie schijnt de aromatherapie goed te zijn; de oliën zorgen er als het ware voor dat de bloedvaten verder open komen te staan.

Het gevoel van welzijn verhogen

Tevens zorgen de essentiële oliën voor een verhoging van het gevoel van welzijn. Haal de juiste oliën in huis, trek een lange kimono aan en smeer de oliën over je huid heen. Als je nu een momentje van rust neemt, ga je je gelukkiger voelen. Dit is niet alleen aan het moment zelf te danken, maar ook aan de heerlijk geur van de essentiële oliën.

Behandeling van ziekten

Bepaalde essentiële oliën hebben een helend karakter, waarmee verschillende ziekten behandeld kunnen worden. 

Breng aromatherapie naar je huis

Wil je van de voordelen van aromatherapie genieten? Dan kun je naar een speciale massagesalon toegaan, maar je kunt de aromatherapie ook naar huis toe halen. Dat doe je bijvoorbeeld met een aromatherapy diffuser. Zo’n diffuser zet je bijvoorbeeld op de salontafel neer, waarna de diffuser heerlijke geuren in de woning verspreidt. Met dank aan deze geuren geniet je ook (deels) van de hierboven genoemde voordelen.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.