VERHUIZEN MET KINDEREN; 3X GOEDE TIPS

verhuizen-met-kinderen-tips

Verhuizingen kunnen een spannend en ingrijpend moment zijn voor het hele gezin. Dit geldt zeker ook voor een kind, maar het kan ook een leuke ervaring zijn. Hoe zorg je ervoor dat jouw kinderen de verhuizing als een feestje gaan zien? 

1. Praat erover

Het is altijd slim om een toekomstige verhuizing te delen met je kinderen, ondanks hun jonge leeftijd. Zorg er daarom voor dat jullie eerst om de tafel gaan zitten met het hele gezin. Je kunt dan goed vertellen waarom jullie besloten hebben om te verhuizen, het is verstandig om je kinderen gerust te stellen door het te hebben over jouw eerste verhuiservaring.

Het is belangrijk om goed te luisteren naar hun zorgen en bespreek de positieve punten van de verhuizing voor de kinderen zelf. Hierdoor krijgen ze meer zin in de verhuizing en de nieuwe omgeving.

2. Betrek je kinderen bij de verhuizing

Bij wat oudere kinderen, die liever niet willen verhuizen, is het aan te raden om ze zoveel mogelijk bij de verhuizing te betrekken. Laat ze meegaan naar bijvoorbeeld de huizenjacht. Kijk en luister naar de woonwensen van je kinderen en laat weten wat jullie zelf leuk vinden aan elke woning.

Ook geef je ze een mogelijkheid om meteen te kijken naar hun toekomstige slaapkamer en te vertellen wat jullie erin zouden kunnen doen. Geef bij de huizenjacht het gevoel dat het een gezinsuitje is door ook te kijken in de omgeving van de woning.

Bezoek interessante en gezellige locaties zodat jij en je kinderen alvast een beetje kunnen wennen aan de nieuwe omgeving. Het kan natuurlijk ook zijn dat ze de verhuizing totaal niet erg vinden, dit verschilt per kind.

3. Neem samen afscheid

Bij een verre verhuizing is het afscheid nemen van vriendjes het lastigste voor kinderen. Zorg er daarom voor dat er een afscheidsfeestje is met vrienden, familie en buren. Zo kunnen ze afscheid kunnen nemen van iedereen, maar zo kan je ook van iedereen gegevens vragen. Met die gegevens kun je weer in contact komen/blijven en in de toekomst een keer uitnodigen voor een bezoek. Dit zorgt er ook voor dat het afscheid minder zwaar valt.

Kinderen van een leeftijd tot een jaar of 6 hebben over het algemeen minder moeite met het verhuizen, dit komt omdat ze nog niet alles meteen door hebben.

Omdat er een kleine kans voor onwennigheid is, is het slim om te zorgen dat er bij de verhuisservice een optie is om hun spullen zo snel mogelijk en goedkoop te verhuizen. Zo merken ze merken ze het minder snel en het geeft de kinderen een vertrouwd gevoel. Maar over het algemeen hebben ze er weinig tot geen last van.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.