8X DE FIJNSTE BINNENBLIJF BOEKEN VOOR MOMS

 

We blijven weer binnen en deze tweede lockdown is het er het weer na, om lekker op de bank te kruipen met een boek. Ik hou van boeken waar je wat aan hebt. Waar je iets van kan leren, tips uithaalt. Onderstaande boeken heb ik allemaal gelezen en vind ik echte aanraders! Allemaal geschreven door MOMs trouwens. Dus van Moms voor Moms. 

1. Moeder Genoeg, de Journal – Florine Duif

Waarschijnlijk heb je haar eerste boek, Moeder Genoeg, al gelezen (en zo niet, snel doen!). Moeder Genoeg is voor iedere moeder die op zoek is naar geluk, ruimte en kracht op elk vlak in haar leven. Een erg fijn boek. In aanvulling op dit boek is er nu de Journal. 

Het journal dat je helpt om dichter bij jezelf te komen als vrouw in het moederschap. Ervaar meer geluk, ruimte, moed en minder moeten in jouw rol als moeder. D.m.v. Journalen, krijg je meer inzicht in je leven en kan je op een mooie manier je dag afsluiten. HIER TE KOOP.

2. Brain Food – Charlotte Labee

Na haar bestseller ‘Brain Balance’, is nu ook haar tweede boek van Charlotte Labee, met de titel ‘Brain Food’ verschenen omdat gezonde voeding enorm belangrijk is voor onze hersenen. Ons brein stuurt ons hele lichaam aan; bepaalt hoe we functioneren, handelen, reageren, hoe we ons gedragen en hoe we ons voelen, dus daar moeten we een beetje zuinig op zijn, aldus Charlotte. 

Er komen steeds meer mentale ziektes en de groep mensen die medicatie voor de hersenen gebruikt groeit met de dag. Maar hoe voorkom je die mentale disbalans? Juist, met een gezond Brain Food-patroon.

In het boek Brain Food – voeding voor gezonde hersenen bespreekt Charlotte op heldere en aanstekelijke wijze hoe ons brein werkt, wat de invloed van voeding is op onze hersenen, deelt zij recepten en geeft zij praktische tips over essentiële voedingstoffen voor een goed werkend brein. Ook bespreekt ze welke voeding je beter kunt mijden. Kortom: Hét handboek voor alle MOMS die bezig zijn met een gezonde levensstijl. Brainfood is HIER TE KOOP.

3. Sarah Glasbergen – Mombitious Boek + Planner 

Mombitious is de de bijbel voor werkende moeders. Genieten van je kids en het gezin, maar ook je ambities najagen? Sarah deelt met andere mombitious moms hoe zij alle ballen hoog proberen te houden. Lees alles over haar gouden regels en krijg het beste van twee werelden. Boek leest lekker weg en naast fijne tips ook leuk te lezen hoe andere moeders alles doen. 

De planner erbij is ook echt een aanrader! Hoe krijg je overzicht en structuur? Hoe kun je efficient aan je dromen werken en je dagen zo plannen dat je ook nog vol energie van je gezin kunt genieten?

WAT STAAT ER IN HET WERKBOEK?

Jaaroverzicht / Maandoverzichten (6) / Visualisatie overzichten / Overzicht van (nieuwe) goede gewoontes / Dagelijkse pagina’s om je dag efficiënt te plannen / Affirmatiepagina / Jaardoelen en maandoelen (6) / Notities. De planner is HIER TE KOOP.

4. Jouw persoonlijke cyclusplanner – Vivian Reijs

Voor alle MOMS die meer inzicht willen krijgen in hun hormoonhuishouding is deze persoonlijke cyclusplanner een must om te lezen. De planner van Vivian Reijs is mooi vormgegeven en geeft inzicht in je hormoonhuishouding. 

Hormonen hebben een enorme impact op het leven van vrouwen. Denk aan niet kunnen afvallen, PMS, PCOS, acne, of niet zwanger kunnen worden. In Je persoonlijke cyclusplan houd je twaalf maanden lang je eigen cyclus bij, waarbij Vivian je van de juiste informatie voorziet, voedingsadviezen biedt en wekelijkse tips geeft. Met deze persoonlijke planner komen je hormonen in balans! En dat wil je! HIER TE KOOP.

5. MOM You Got this – Rachel van Sas 

Het boek waarin Rachel (aka de Huismuts) alle onderwerpen bespreek waar zij zelf als moeder ooit op heeft gegoogeld. En dat zijn er veel! Van inspirerende kinderkamers tot tips voor positief opvoeden tot de leukste online shops voor kinderkleding, vlieg- en reistips, de handigste babyproducten, speelgoedtips, kindvriendelijke get-aways, alles over slaap en meer! Haar hele zoekgeschiedenis heeft zij gebundeld in dit boek. Daarbij betrekt ze ook experts en duikt de wetenschap in. Kortom een boek voor alle MOMS vol inzichten, inspiratie en tips! 

6. Style your Life –  Lonneke Nooteboom 

Style your life van Lonneke Nooteboom is een unieke combinatie van stijlgids én motivatiehandboek. De fashion en celebrity styliste laat met dit boek niet alleen zien hoe je de knapste versie van jezelf kunt zijn, maar inspireert ook om voor jezelf te kiezen.

Lonneke deelt haar persoonlijke en inspirerende verhaal over het najagen van haar droom, geeft een uniek kijkje in haar drukke leven en laat je natuurlijk niet in de steek wat stylingtips en -tricks betreft!

Het boek bevat praktische tips over het combineren van een druk werkleven met een gezin, me-time en sporten, over het bijhouden van je agenda en over keuzes maken en groeien op businessgebied. Daarnaast geeft Lonneke natuurlijk ook haar beautygeheimen en favoriete shopadresjes prijs, vertelt ze je alles over haar verzameling vintage treasures en legt ze haarfijn uit wat haar unieke stylingmethode nu precies inhoudt. Kortom: met Style your life vind je de (levens)stijl die bij je past! HIER TE KOOP.

7. Leef als een Parisienne, ook als je hartstikke Nederlands bent – Renée Koudstaal 

 Over de hele wereld wordt ze bewonderd en geroemd om haar tijdloze elegantie: la Parisienne. Op kantoor, op het schoolplein of op het terras met een goed glas wijn: ze doet het allemaal in stijl. En dat kun jij ook. Maar ja, hoe? 

Na 20 jaar in de Franse hoofdstad gewoond en gewerkt te hebben pendelt Renee nu als journalist tussen Amsterdam en Parijs. Wat zij van al die jaren Parijs en haar Parijse vriendinnen heeft geleerd, heeft zij in haar boek opgeschreven. Alles over tijdloze klassiekers, imperfectie en ontspannen, elegantie en nonchalance, het kleine geluk en jezelf op de eerste plaats zetten. Iets van iedere MOM zou moeten doen!  HIER TE KOOP.

LEES OOK: PARIJS VS AMSTERDAM; DE FAVORIETEN VAN RENÉE KOUDSTAAL

8. De Ark – Wanda Bommer 

Ok denk je, leuk al die boeken hierboven, maar ik heb helemaal geen zin om iets te leren, ik wil gewoon lekker wegduiken in een fictie verhaal. Snap ik. Daarom geef ik nog als extra tip het boek De Ark die ik onlangs las. 

Klimaatverandering, overbevolking, pandemieën… de mensheid lijkt een donker tijdperk te betreden, of misschien zelfs te balanceren op de rand van de afgrond. Het inspireert bestsellerauteur Leonoor Levie om de Ark van Noach als basis voor haar nieuwe roman te gebruiken. 

Tijdens een dancefestival op een cruiseschip in de Middellandse Zee hoopt ze de ontbrekende schakel te vinden die het bijbelse verhaal aan de huidige tijd linkt. Al voordat ze aan boord gaat, krijgt Leonoor gezelschap van een onvoorziene gast. Het is het verontrustende begin van een boottrip waarin alles lijkt te zijn toegestaan wat God verboden heeft. Te midden van pompende beats, drank, drugs en excentrieke figuren vindt Leonoor de verbindende factor die zij zoekt. Maar de prijs die zij daarvoor betaalt, is onevenredig hoog. HIER TE KOOP.

BLOG BY BETTINA @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.