4X REDENEN OM VOOR LED INBOUWSPOTS TE KIEZEN VOOR DE KINDERKAMER

Inbouwspots, we zien ze in steeds meer huizen in ons land terug. Zo worden ze bijvoorbeeld veel gebruikt boven het werkblad in de keuken, maar ook in de badkamer. En ook de kinderkamer is een goede plek voor inbouwspots. Toch ziet lang niet iedereen in waarom zij voor deze verlichting zouden kiezen. Twijfel jij ook nog over led inbouwspots? Wij zetten hier 4 redenen op een rijtje om voor led inbouwspots te kiezen.


Beter voor het milieu en voor jouw portemonnee

Wanneer je spotjes in de kinderkamer wilt, kun je uit verschillende soorten verlichting kiezen. Zo zijn er bijvoorbeeld hallogeenspotjes te koop. Deze zijn vaak goedkoper dan led inbouwspots, waardoor jouw voorkeur hier mogelijk naar uitgaat. 

Spots met hallogeenlampen zijn een stuk minder goed voor het milieu zijn. Led inbouwspots verbruiken namelijk aanzienlijk minder energie. Door minder energie te verbruiken, belast jij het milieu minder dan met hallogeenspotjes.  

Led inbouwspots zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. Dit zou je op het eerste oog misschien niet zeggen, want zwarte inbouwspots zijn vaak duurder dan hallogeenspotjes. 

Op de korte termijn is ledverlichting duurder, maar op de lange termijn veel goedkoper. Ledverlichting vraagt minder energie, waardoor jouw energiekosten dalen. Bovendien gaan led inbouwspots veel langer mee. Je hoeft ze hierdoor minder snel te vervangen en dat scheelt ook in de kosten.

Ze zijn tijdloos

Een andere reden om voor inbouwspots van Ledinbouwspotsleds.nl te kiezen, is omdat ze tijdloos zijn. Dit wil zeggen dat jij ze zonder problemen jarenlang in huis kunt gebruiken. 

Kies je voor hanglampen en staande lampen in plaats van inbouwspots? Dan moet je deze vaak na een paar jaar vervangen wanneer je met de trends mee wilt gaan. 

Bij led inbouwspots is dit niet het geval. Bijkomend voordeel is dat je ze in nagenoeg iedere ruimte in huis kunt gebruiken.


Meer sfeer in huis

Wil je meer sfeer in huis halen? Dan doe je er ook goed aan om voor led inbouwspots te kiezen. Waarom? Omdat je het merendeel van deze spotjes kunt dimmen. Met behulp van een dimmer bepaal jij zelf de lichtintensiteit van de lampen. Dit is met een gewone schakelaar niet mogelijk. Hiermee kun je een lamp namelijk alleen in- of uitschakelen. Je dit dus óf in fel licht óf in het donker. Dit zorgt niet bepaald voor sfeer. 

Sommige kinderen zijn bang in het donker. Dan is het fijn om de lampen in hun slaapkamer zoveel mogelijk te dimmen. Dan is het licht niet uit, maar ook niet fel zodat ze niet kunnen slapen. 

Kijk wel goed of je led inbouwspots kunt dimmen voordat je ze koopt. Niet alle spotje zijn namelijk dimbaar.Inbouwspots niet mogelijk? Kies voor opbouwspots

Soms denkt men dat het gebruik van led spots in hun woning niet mogelijk is. Wanneer er niet voldoende ruimte boven het plafond of achter een muur is, kunnen led spotjes inderdaad niet ingebouwd worden. Dit betekent niet dat je niet voor led spotjes kunt kiezen. 

Nee, want naast inbouwspots kennen we namelijk ook opbouwspots. Deze worden niet ingebouwd, maar tegen het plafond of de muur bevestigd. Als er niet voldoende ruimte is voor inbouwspots, bieden deze spots uitkomst. Opbouwspots zien er weliswaar wat anders uit dan inbouwspots, maar ze brengen grotendeels dezelfde voordelen met zich mee. 

Hiermee kan je ook goed een bepaalde ruimte in de kinderkamer uitlichten, bijvoorbeeld de commode waarop je je kindje verschoont. Of de stoel, waarop je kindje graag leest. 

BLOG BY BETTINA @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.