14X GRATIS PLATFORMEN, IDEEËN, TIPS & INSPIRATIE VOOR THUISVERMAAK

We zitten momenteel weer verplicht thuis, aka #stayhome. Misschien voelt het voor sommige als een verlengde van de kerstvakantie, ik geef toe dat wij echt in de ochtend heerlijk rustig aan doen! Maar een feit blijft dat ook heel veel ouders moeten werken, terwijl de kinderen thuis ook vermaakt moeten worden. En dan hebben we het nog niet eens over thuis les geven erbij… 

Vraag jij je ook af hoe je kinderen gaat vermaken? Laat je inspireren en vooral niet gek maken! 

1. ARTY FARTY LANCEERT #VIRALARTKIDS MET VEEL CREATIEVE IDEEËN 

Artie Farty,  een creatief platform van Nicoline van Slingelandt, waar zij extra inspiratie voor kleine kunstenaars en hun ouders tijdens de coronacrisis deelt. Ook een leuke optie is het boek Artie Farty Lab zelf, waar hele leuk ideeen in staan!

2. GRATIS PRINTABLES BIJ GEZINNIG

Gezinning staat erom bekend het gezinsleven te versoepelen met al hun handige producten, van handige planners tot vrolijke kletsboeken. Ze hebben vier gratis printables gemaakt om de komende weken te helpen. 

1. Gratis printable: Thuisklets    

Gratis printable met 10 activiteiten om de extra thuistijd op een leuke manier in te vullen.

2. Gratis printable: Dagboekklets

Hoe ervaart je kind deze periode?
Gratis printable om met je kind in gesprek te gaan en zijn emoties te pijlen.

3. Gratis printable: Kletskaarten

Echte post in plaats van een bezoekje of een speelafspraak. Gratis printable met 4 ansichtkaarten.

4. Gratis printable: Dagplanning

Gratis printable met illustraties/pictogrammen om een dagindeling te maken voor je kind.

De Printables vind je via de site van Gezinnig. 

3. GRATIS LUISTERVERHALEN VIA DE VOORLEES HOEK 

De Voorleesboek heeft superveel voorleesverhalen. Combinatie met prenten en muziek voor kinderen van 0-10 jaar.  Om de dagen voor de kinderen thuis leuk en leerzaam te maken, is De Voorleeshoek drie weken gratis beschikbaar voor iedereen. Hier meld je je aan voor het gratis abonnement van De Voorleeshoek.

4. GRATIS YOGA AT HOME 

Geen schoolrun de komende weken. Heb je altijd al meer yoga willen doen, dan is daar nu eindelijk tijd voor! 

Op www.yogaonline.nl kan je nu gratis voor 2 weken een abonnement nemen. Het abonnement stopt automatisch. Nadat je je hebt aangemeld kun je klikken op “yogatv” . Bij “Stijl” kan je “kinderyoga” kiezen. Wij hebben thuis vandaag het “indianenavontuur” gedaan. Geschikt voor middenbouw en onderbouw.

5. GRATIS KLEURPLATEN

Opzoek naar leuke kleurplaten of een puzzel? Wist je dat je die op de site van de politie kan vinden! Check HIER maar!

6. ONLINE BIBLIOTHEEK + PROEFJES DOEN MET OBA

Boekjes halen bij de bibliotheek kan nu even niet, maar wist je dat de OBA ook een groot digitaal aanbod heeft! Van digitale prentenboeken tot proefjes die je in huis kunt doen!

Ook hebben ze tien leuke tips op een rij gezet waarbij je aan de keukentafel proefjes kunt doen en experimenteren! Bekijk hun tips voor een Maakplaats 021 in huis.

7. LEUKE GRATIS VIRTUELE LESSEN VAN BOEKIDS

Het Haagse Boekids heeft besloten de fysieke colleges van Boekids University dit jaar volledig virtueel aan te bieden en het aantal colleges uit te breiden. Kinderen kunnen de komende weken gratis virtuele lessen volgen.

Zo leren zij aanstaande vrijdag van topkok Pierre Wind hoe zij ‘happy drinks’ kunnen maken en zijn er workshops als handlettering, Japans rekenen en sieraden maken van restafval. Voor deelname aan de workshops en virtuele lessen check: boekids.nl

8. GRATIS ONLINE VERHALEN SERIE OVER KINDEREN IN QUARANTAINE

Op deschoolschrijver.nl/huisarrest staan afleveringen van de serie Huisarrest. Een spannend verhaal in tien delen, elke dag geschreven én voorgelezen door een andere bekende kinderboekenschrijver: Maren Stoffels, Anna van Praag, Pieter Koolwijk, Marcel van Driel, Janny van der Molen, Pim Lammers, Sanne Rooseboom, Simon van der Geest, Enne Koens en Abdelkader Benali.

9. MOOIE KINDERFILMS KIJKEN VIA CINETREE KIDS

Cinetree ken je misschien al, het platform van o.a. Hanna Verboom waar je films met een goed verhaal kan kijken. Cinetree heeft als doel deze films te verzamelen en uit te lichten.

Sindskort is er ook Cinetree kids, met de mooiste kinderfilms. Je kan Cinetree eerst gratis proberen. Check cinetree.nl/kids.

10. TAARTROVERS THUIS VOOR PEUTERS EN KLEUTERS

Ook voor peuters en kleuters is de wereld klein geworden. In de bioscoop of klas samen mooie films kijken, is er even niet meer bij. Taartrovers biedt ouders en jonge kinderen daarom een mooie ontdekkingsreis in huis.

Op het gratis online platform Taartrovers Thuis staan korte, bijzondere films met creatieve en onderzoekende activiteiten voor iedereen. Het online programma op www.taartrovers.nl is zo voor iedereen toegankelijk.

11. GRATIS SPELLETJES PRINTEN EN SPELEN

 Asmodee, een wereldwijde leider als producent en distributeur van bord- en kaartspellen, maakt downloadbare bordspellen voor iedereen gratis beschikbaar, als onderdeel van haar ‘Print & Play’ initiatief.

Iedereen kan nu de spellen zelf printen en spelen met het gezin thuis. De huidige lijst van zes titels bevat Dobble, Timeline Classic, Combo Color, Cortex Challenge en Unlock! 

12. LEUKE JEUGDPODCAST

KRO-NCRV en NPO Zappelin presenteren de jeugdpodcast Droomtheater Het Oor. Een voorleesservice voor vermoeide ouders en jonge avontuurlijke kinderen. Elke werkdag te beluisteren via zappelin.nl en alle podcastkanalen.


In deze podcast neemt Konijn Jibbe (verhalenverteller Jibbe Willems) je mee op reis. Elke dag leest hij een verhaaltje voor dat hij speciaal voor deze podcast schreef. Daarin gaat hij op zoek naar hoe de dingen ooit begonnen (bijvoorbeeld het vliegtuig, de kikker). Het zijn mythes voor de allerkleinsten. Zo kun je iedere dag samen op een nieuwe ontdekkingstocht.

13. 15X GRATIS KINDERDOCUMENTAIRES

Zappdoc, Cinekid en IDFA slaan de handen ineen en stellen de vijftien mooiste jeugddocumentaires met bijzondere, waargebeurde verhalen beschikbaar voor alle thuiswerkende kinderen.

Zo wil Giovanni als eerste jongen meedoen aan het Nederlands kampioenschap synchroonzwemmen. Slechthorende Mazin laat zien hoe het is om na een operatie ineens te kunnen horen. En Nassim, die niet van voetballen of kickboksen houdt, volgt zijn droom om profskater te worden.

De lijst met vijftien klassieke jeugddocumentaires is te zien op ZappDoc

14. KINDERATELIER OPDRACHTEN

Om de creativiteit van alle kinderen te
prikkelen brengt POM Amsterdam iedere week een leuke activiteit voor thuis. POM founding sisters Liesbeth en Violet schilderen en ontwerpen zelf alle prints vanuit het kleurrijke atelier in Amsterdam.

Ze zijn heel benieuwd wat alle kleine ontwerpers maken vanuit hun home ateliers! Voor meer info en alle leuke crea opdrachen check: pom-amsterdam.nl

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.