DE FAVORIETEN VAN CHARLOTTE LABEE

Na een periode van tegenslag en heftige burn-outklachten veranderde Charlotte Labee haar manier van denken, eten en leven. Door haar kennis over de hersenen uit de neurowetenschap toe te passen, verdwenen haar gezondheidsklachten. Inmiddels staat ze weer positief en bruisend van energie in het leven. Charlotte is Orthomoleculair Deskundige, Brain Balance-expert, spreker, (bedrijfs)coach en auteur. Ze schreef de bestsellers Brain Balance en Brain Food. Ze heeft 1 zoon en deelt met ons haar favorieten!

1. Wat is je favoriete hotspot om te eten met je kind?

Sky is dol op sushi, dat eten we dan ook graag, beide vinden we de zeewiersalade en miso soep heerlijk. En ook super healthy! Daarnaast zijn we dol op gezonde voeding, dus zoeken daarop ook restaurants uit. Helaas is het al een tijd geleden dat we lekker uit eten konden, zodra het kan gaan we zeker weer lekker uit eten, we zijn er allemaal dol op.

2. Wat is je favoriete kinderwinkel?

Ik ben een makkelijke online shopper wat kleding betreft, shop dan makkelijk bij De Bijenkorf of bij kleertjes online. Waar veel merken en verschillende stijlen te vinden zijn. Ik weet dat ik vroeger als kind shoppen ook al niet leuk vond, Sky vind het overigens enorm leuk om te winkelen en ziet dat echt als een uitje.

3. Wat is je favoriete plek om met kind met vakantie te gaan?

Wij reizen heel graag, het liefst naar verre en bijzondere bestemmingen, zo zijn we vorig jaar nog in Indonesië geweest waar we een rondreis hebben gemaakt, dat is heerlijk zeker ook om je kind zoveel van de wereld te laten zien, verschillende culturen, ervaringen, ander eten, andere taal. Dat is een cadeau om hem dat mee te mogen geven, ik geloof ook dat dat zijn brein en mindset enorm verreikt. In de zomer zijn we regelmatig ook op Ibiza te vinden, dat blijft een heerlijk eiland. 

En welke plek zonder kind?

Opzich nemen we Sky overal mee naartoe. Er zijn heerlijke wellness resorts waar kinderen niet toegestaan zijn, bijvoorbeeld in Oostenrijk, dat is enorm genieten en dat doe ik dan ook graag. Een retreat, of alleen, of met mijn man. Ik vind alleen ergens heen gaan een kadootje voor mezelf, echt even op jezelf en met je eigen processen. Ik doe dit dan ook geregeld.

4. Wat is je favoriete modemerk voor je kind?

Ik hecht vrij weinig waarde aan merken, vroeger was dat anders, vond ik merken belangrijk. Het gaf je een soort status, inmiddels heb ik dat niet meer. Ik kijk naar wat ik leuk vindt en weet vaak niet eens welk merk het is. Dat is het grappige, het gaat erom dat het lekker zit en dat het leuk staat, of het dan een merk heeft of niet maakt me niet zoveel uit.

5. Wat is je favoriete product voor kinderen?

We gebruiken alles voor Sky van Naif, gezonde en natuurlijke badkamer spulletjes, heel fijn.

Verder hebben we voor Sky een mooie verzameling van edelstenen, we noemen die ook wel zijn krachtstenen, daardoor slaapt hij beter, we doen er iedere avond een ritueel mee. Met de edelstenen doen we iedere avond een dankbaarheids ritueel, waar ben je dankbaar voor, voor wie ben je dankbaar en wat vond je heel leuk vandaag? Dit traint onbewust zijn hersenprocessen en zal hij hopelijk altijd meenemen de rest van zijn leven. 

6. Wat maak je het liefst qua gerecht voor je kind. En wat eet je zelf het liefst.

Spinaziepannenkoekjes is Sky dol op, ik ben zelf dol op alle soorten groenten, het liefst uit de oven met heerlijke kruiden en olie. En dan een vers stukje goede vis erbij, dan maak je mij helemaal blij 

7. Kan je iets meer vertellen over het Journal voor kinderen wat er aan gaat komen.

De brain balance journal voor kids is echt zo ontzettend leuk geworden. Op jonge leeftijd al starten met kennis over je eigen hersenen is een pre voor iedereen. Je brein leert namelijk iedere dag maar in onze jeugd leg je de basis die je de rest van je leven meeneemt. Zie het maar als de wortels van een boom, als die goed en stevig zijn, dan heeft de boom daar de rest van zijn leven profijt van, zo is het met onze hersenen ook. Wat we leren in de eerste 8 jaar van ons leven, beïnvloedt ons de rest van ons leven. 

Dit kinderboekje is vanaf 4 jaar en is gemaakt voor kinderen om op een speelse manier aan de slag te gaan met mindset, dankbaarheid, complimenten geven, maar ook omgaan met feedback en kritiek. Hoe je omgaat met angsten en fouten maken.

Wanneer we daar op een andere manier mee omgaan dan wat ons nu geleerd is, kan dat in de toekomst ons zoveel meer balans en rust geven. In het boekje vind je ook uitleg voor volwassenen, dus de ouders kunnen meekijken en hun zoon of dochter begeleiden. En het leuke is, je steekt er zelf ook nog wat van op. Wat dat betreft is de kennis in dit boek voor iedere leeftijd zeer geschikt.

Er staan leuke opdrachten in, zo kun je aangeven of je een leuke dag hebt gehad, of misschien wat minder leuk, wat er ook mag zijn. Er zitten stickers in en kleurplaten, want ook creativiteit is heel belangrijk voor onze hersenen, ongeacht onze leeftijd. 

Meer lezen over Charlotte, check haar website (waar je ook haar producten kan kopen): www.charlottelabee.com

LEES OOK: PARIJS VS AMSTERDAM; DE FAVORIETEN VAN RENÉE KOUDSTAAL

BLOG BY BETTINA @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Trackbacks/Pingbacks

  1. NIEUW; BRAIN BALANCE KIDS JOURNAL VOOR KINDEREN VAN 4 - The Oftander - […] LEES OOK: DE FAVORIETEN VAN CHARLOTTE LABEE […]

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.