YIN ON THE ROCKS RETREAT; PERFECT ME-TIME FOR MOMS!

Afgelopen zondag was het zover, een dag lang ME TIME, tijdens het één dag durende YIN ON THE ROCKS RETREAT in Nijmegen. 

Als ik aan een retreat denk, denk ik vaak aan een week weg, en eigenlijk wist ik niet dat er ook retreats van een dag bestonden. Maar juist als je even totaal wilt ontspannen, maar niet lang weg wil, dan is dit perfect. 

Een dag met Yoga, Wim Hof Methode, Puur eten, omringd door natuur, dat klinkt toch als muziek in je oren! 

Het bijzonderen aan YIN ON THE ROCKS is dat het Yin Yoga combineert met koude training (Yang). Lotte en Rob, geloven dat dit de ideale combi is om in diepe verbinding te komen met jezelf. En te ontdekken wat je met ademhalingstechnieken, focus & mindset kunt bereiken. 

Een ijsbad wordt gebruikt, om jou je grenzen te laten ontdekken en in contact te komen met jouw superkrachten. Onder professionele begeleiding van Rob Bartels, instructeur van Wim Hof. 

Ik was al een tijdje gefascineerd door Wim Hof, een ijsbad nemen stond al een tijdje op mijn wishlist om te doen. Ik geloof heel erg in de juiste mindset en wilde kijken hoever ik zou komen met mijn eigen mindset. 

Daarnaast vind ik Yoga heel fijn, dus een ochtend Yoga en een middag Ijsbad, leek mij een perfecte combi, en bleek ook echt perfect. 

De ochtend staat in het tegen van Yin Yoga, dat gegeven wordt door Lotte. 

De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren. 

In Yin yoga worden posities langer vastgehouden. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Het rustige karakter van Yin Yoga is extra ontspannend. 

Na een ochtend Yin, ga je heerlijk lunchen. Wij lekker op het terras in de zon. 

De middag staat in het teken van Yang; het ijsbad, waar ik erg naar uitkeek. 

Rob, de partner van Lotte, is Wim Hof instructeur en legt je meer uit over de Wim Hof Methode en leert je ademhalingsoefeningen om zo het ijsbad in te kunnen. 

We waren met 12 personen en om de beurt gingen we het bad in. 

Ik kan alleen maar zeggen WOW wat een ervaring dat IJsbad! Je voelt je niet alleen herboren als je eruit komt, het is ook echt een iets mentaal wat  je overwint, waardoor je leert; je kan meer dan je denkt! 

Daarom echt een aanrader, dit retreat! Er worden er dit jaar nog 2 gegeven, op 11 juli + 5 september 2021. 

Voor meer info check  hartjeyin.com

of volg Lotte op instagram. 

BLOG BY BETTINA @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.