8 X TIPS; HOE OPTIMALISEER JE DE KWALITEIT VAN JE BORSTVOEDING

www.instagram.com:treasuresandtravels:

Esther de Brouwer is een van de oprichters van bbb Healthboutique, waar CITYMOM met veel plezier sportte om toen eerst haar zwangerschapskilo’s kwijt te raken.  Esther is naast de eigenaar van bbb ook psycholoog en cognitief gedragstherapeut. Ze beviel onlangs en kan ons alles vertellen over hoe je de kwaliteit van je borstvoeding optimaliseert. 

Uit onderzoek blijkt dat eten van de juiste vetten effect heeft op de kwaliteit van de moedermelk. Andersom zouden ongezonde vetten de kwaliteit van de moedermelk nadelig beïnvloeden.

Eet vooral veel noten en avocado’s en beperk chips en gefrituurde producten. Let op, want het blijkt dat moedermelk vetten haalt uit de vetvoorraden van de moeder. Dit betekent dat je ook tijdens de zwangerschap, maar eigenlijk ook al daarvoor de juiste vetten moet eten om je vetvoorraden ‘gezond te maken’.

Vitamine C zou ook een positief effect hebben op de kwaliteit van moedermelk, dit zit natuurlijk veel in fruit, voornamelijk in citrusvruchten, maar ook in groenten en aardappelen.

Over koffie en alcohol en borstvoeding is vaak veel discussie. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 2 grote koppen koffie invloed zou kunnen hebben op het hartritme en slaapritme van de baby.

Een gemiddeld gebruik van twee grote koppen koffie per dag zou geen invloed hebben op een gezonde baby.

Ook over alcohol en borstvoeding hoor je veel tegenstrijdige berichten. Toch blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat een baby minder drinkt en dat de melkproductie kan afnemen door alcohol.

Er zou zelfs schade aan de hersenen van een baby kunnen ontstaan, aangezien het centrale zenuwstelsel nog volop in ontwikkeling is. Vaak wordt daarom aangeraden om 3 uur te wachten na het drinken van een glaasje.

Hieronder vind je 8 belangrijkste TIPS voor het optimaliseren van je borstvoeding op een rij; 

✦ Drink voldoende. Bij voorkeur kruidenthee, water en verse groente en fruitsappen.

✦ Kijk uit met alcohol bij het geven van borstvoeding. Wil je toch een glaasje? Wacht dan ongeveer 3 uur met voeden.

✦  Beperk de hoeveelheid cafeïne, je baby kan hier onrustig van worden.

✦  Bepaalde voeding zoals scherpe kruiden en specerijen zouden krampjes kunnen veroorzaken. Let goed op wat je eet en hoe je kleintje reageert na de borstvoeding. Als je niets merkt, hoef je geen producten te laten staan.

✦ Eet voldoende onverzadigde vetten uit noten, avocado, vette vis en onverhitte olie.

✦ Laat verzadigde vetten uit snoep, chips en gefrituurde voeding zoveel mogelijk staan.

✦ Eet veel fruit, groente en peulvruchten.

✦  Op borstvoeding.com staan goede weetjes & tips en ervaringen van vrouwen die borstvoeding geven.

LEES OOK: TIPS VOOR VEILIG SPORTEN TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

Photocredits; Treasure and Travels

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.