12X KINDVRIENDELIJKE TERRASSEN AAN HET WATER IN AMSTERDAM

PLLEK

Eten aan het water, op het terras; dat is toch wel een van de fijnste dingen van de zomer! Heerlijk uitzicht en met een beetje geluk kunnen je kinderen tijdens het eten ook nog even een plons maken. Kan niet bij al deze terrassen hieronder, maar sommige zeker wel. 

Mocht je hele kleine kinderen hebben die niet kunnen zwemmen zijn deze terrassen misschien iets minder geschikt. Dan wordt het een oppas regelen, en alleen met de hubby erheen! 

PLLEK

Leukste aan PLLEK behalve de fijne plek zelf aan het water… is dat ze op zondag voor kinderen een wekelijks kinderprogramma hebben,  genaamd Ruige Rakkers. Iedere week zijn er andere activiteiten dus kijk even op de website hoe laat het begint en wat er te doen is!

DE IJKANTINE

De IJ-kantine probeert er alles aan te doen om het bezoek voor kinderen ook zo leuk mogelijk te maken. In de terrasmaanden staat er een enorme zandbak aan de rand van het terras, tevens met het nodige speelgoed.

DE KOMPASZAAL

De Kompaszaal is een grand café/restaurant gevestigd in de historische aankomst- en vertrekhal van de voormalige K.N.S.M. Je kunt er vijf dagen in de week terecht voor lunch, borrel, of diner. Van 12.00 tot 16.00 uur kun je terecht voor een high tea. Super uitzicht…

Roest

ROEST 

Roest is een unieke horecagelegenheid op een karakteristieke plek. Alleen het hoognodige is gedaan om het historische pand tot een grootstedelijk café/bar te transformeren. In de buitenlucht op de kavel geniet je van de veelzijdigheid die deze stadsoase biedt. Onbekommerd genieten dus. Erg geschikt ook voor kinderen en in de zomer staan er veel kinderbadjes op het terrein en kunnen de kids lekker rondrennen.

DOK 48

Dok 48 is een gezellige eet- en drinkgelegenheid aan de Haven van IJburg met terras aan het water. Herkenbare en toegankelijke gerechten die dagvers bereid worden met eerlijke producten. Voor kinderen is er een aparte menukaart aanwezig waar uit ze veel lekker kunnen kiezen.

Pont 13

PONT 13

Pont 13 is een tot restaurant omgebouwde veerpont die tot 1995 heen en weer voer over het Amsterdamse IJ. Zoveel mogelijk streek- en seizoensgebonden groente, fruit, vlees en vis. De chefs koken slow food en roosteren regelmatig een heel dier aan het spit.

STORK

Café Restaurant Stork is gevestigd in een oude industriële loods op het bedrijventerrein van De Overkant. De loods is voor een groot gedeelte intact gelaten waardoor het industriële karakter behouden is gebleven. Ramen over de gehele lengte zorgen voor een prachtig…

STRAND ZUID

Wil je op een mooie zonnige dag het strand opzoeken met je kinderen zonder helemaal naar de kust te rijden? Ga dan afkoelen bij Strandzuid. Verscholen achter de RAI, het congres en evenementenhal, is een afgelegen strandlocatie ingericht. Uitkijkend op het water en…

Carre Terras
Carre Terras – foto door Floris Heuer

CARRÉ 

Amsterdam kan deze zomer weer genieten van het fijne kindvriendelijke terras van Carré. Koninklijk Theater Carré heeft opnieuw op een van de mooiste plekken van Amsterdam een groot terras op de Amstel geopend! Voetjes in het zand, drankje erbij en voor de kids een emmer en schep! 

STEIGER 4 

Wat je niet zou verwachten als je er zit, is dat Steiger 4 maar een kwartier fietsen vanuit het centrum is. De rust, stilte en het prachtige uitzicht over de plas geven je het gevoel echt even de stad uit te zijn. 

Onder het genot van een heerlijk hapje en drankje kan je bij Steiger 4 dan ook echt even tot rust komen. Voor de sportieve onder ons is er ook de mogelijkheid om te kanoën, suppen of een lekker stukje te waterfietsen!

PENSION HOMELAND 

Pension Homeland ligt op het Marine Terrein en daar zit je niet alleen heerlijk aan het water, maar dit is ook echt een super plek om te zwemmen! Mocht je geen zin hebben om aan tafel te zitten met de kids, dan kan je altijd nog een kleedje meenemen, langs het water gaan zitten en pizza afhalen bij Pension Homeland! 

I-DOCK 

I-dock is een prachtige plek met eigen haven én groot terras met mooi uitzicht. Je kan hier dus ook met de boot komen! Er is niet een special kindermenu maar er kunnen altijd frietjes, kippetjes en kroketjes besteld worden. Sinds deze zomer hebben ze buiten zandbakken met kidstoys. Genoeg te beleven dus.

OPZOEK NAAR KINDVRIENDELIJKE TERRASSEN DIE NIET AAN HET WATER LIGGEN? CHECK DAN: 15X DE FIJNSTE KINDVRIENDELIJKE TERRASSEN VAN AMSTERDAM

BLOG BY BETTINA @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.