15X DE FIJNSTE KINDVRIENDELIJKE TERRASSEN VAN AMSTERDAM

12X DE FIJNSTE KINDVRIENDELIJKE TERRASSEN VAN AMSTERDAM

CITYMOM zet de 15 fijnste kindvriendelijke terrassen in Amsterdam voor je op een rij waar jij kan genieten van de zon en je kinderen heerlijk kunnen spelen. De terrassen zijn weer open en hier kan je ons vinden: 

NOORD

DE IJKANTINE: De IJ-kantine probeert er alles aan te doen om het bezoek voor kinderen ook zo leuk mogelijk te maken. In de terrasmaanden staat er een enorme zandbak aan de rand van het terras, tevens met het nodige speelgoed.

NOORDERLICHT: Op dit mooie plekje kun je iedere dag vanaf 11.00 uur genieten van een kop koffie, lekkere lunch, borrel of avondmaaltijd. Er is genoeg ruimte voor de kinderen om te spelen op deze plek op het NDSM terrein.

PLEKK: Leukste aan PLLEK behalve de fijne plek zelf aan het water… is dat ze op zondag voor kinderen een wekelijks kinderprogramma hebben,  genaamd Ruige Rakkers. Iedere week zijn er andere activiteiten dus kijk even op de website hoe laat het begint en wat er te doen is!

OOST

ROEST: Roest is een unieke horecagelegenheid op een karakteristieke plek. Alleen het hoognodige is gedaan om het historische pand tot een grootstedelijk café/bar te transformeren.

In de buitenlucht op de kavel geniet je van de veelzijdigheid die deze stadsoase biedt. Onbekommerd genieten dus. Erg geschikt ook voor kinderen en in de zomer staan er veel kinderbadjes op het terrein en kunnen de kids lekker rondrennen.

HOTEL ARENA: PARK is een hide-away in het Oosterpark in Amsterdam, waar je de dag kan beginnen met een koffie terwijl je kinderen lekker spelen in het Oosterpark. Lekker lunchen in de middagzon, een borrel kan drinken of kan eten.

DE TROPEN:

Het mooie deze zomer is, is dat de binnentuin van het KIT bij het terras van de Tropen betrokken mocht worden, en daardoor een dubbel zo groot terras is geworden, inclusief vijver. Schuif hier aan voor koffie, een lunch of een cocktail, of proef bij mooi weer iets van de bbq waar chef Hans Ribbens zelf staat te koken. Perfect te combineren met een wandeling door het mooie Oosterpark.

LEES OOK: 8 KOFFIE STOPS OM TE MAKEN ALS JE MET JE KIND AAN HET WANDELEN BENT

CENTRUM

NEL: Nel ligt op een prachtige locatie in Amsterdam en heeft een van de mooiste terrassen. De kinderen kunnen heerlijk spelen op het Amstelveldje terwijl jij in de zon geniet van koffie of een wijntje. Er is een speciaal kindermenu met lunch- en avondgerechten voor kinderen.

DIGNITA HOFTUIN; Dit is zo’n waanzinnig plekje dat ik hem eigenlijk nu pas voor het eerst deel op CITYMOM, want deze plek wil ik eigenlijk voor mijzelf houden… Een kleine groene oase, midden in de stad, vertel het alsjeblieft niet verder!

IJBURG

DOK 48: Een gezellige eet- en drinkgelegenheid aan de Haven van IJburg met terras aan het water. Herkenbare en toegankelijke gerechten die dagvers bereid worden met eerlijke producten. Voor kinderen is er een aparte menukaart aanwezig waar uit ze veel lekker kunnen kiezen.

BIJ STORM: zit op het oostpunt van Zeeburgereiland. Het is een strandtent maar dan zonder zee! In plaats van een verkoelende zee, staan er verkoelende opblaasbadjes, en dat is ook heerlijk! Tel naast de opblaasbadjes een trampoline, schommels, een glijbaan, kinderstoelen, een kindermenu en heel veel buitenspeelgoed bij op en het is zowel voor de kids als voor jou een groot feest!

WEST

DE HUISKAMER VAN REMBRANDT: Fluitende vogeltjes, uitzicht op een gezellige binnenplaats en het Rembrandtpark! Aan de Orteliuskade in Amsterdam West vind je deze te gekke kindvriendelijke hotspot. Op het terras mag je lekker krijten en het is er veilig want er rijden geen auto’s in dat stuk van de straat.

Je kan er genieten van heerlijke gerechten en een wijntje! Op zaterdag en zondag kan je er ook terecht voor diner, van dinsdag t/m vrijdag voor ontbijt, koffie, lunch en borrel.

TERRASMUS: Terrasmus ligt in het Erasmuspark in Bos en Lommer. Je kunt hier op het terras genieten van verse sappen, smoothies, luxe tosti’s, huisgemaakte soep, ijsjes, wijn, bier koffie en thee. De kinderen kunnen lekker in het park spelen.

WESTERGASTERREIN; Te veel leuke terrassen (Bar Kantoor, West Pacific, Mossels & Gin, en nog meer; dus pak deze blog erbij: ALLE LEUKE DINGEN TE DOEN VOOR KIDS OP HET WESTERGASTERREIN, dan ben je helemaal op de hoogte!

ZUID

VONDELTUIN: De Vondeltuin is een groot terras gelegen in het meest zuidelijk puntje van het Vondelpark en dat merk je aan de kleurige, zomerse sfeer. Je kunt hier lekker drinken en een hapje eten, terwijl de kinderen in de tuin spelen.

LEES OOK: 8 KOFFIE STOPS OM TE MAKEN ALS JE MET JE KIND AAN HET WANDELEN BENT

GOOS: Bij Goos maken ze graag plek voor jonge ouders en hun kinderen. Op zonnige dagen is het heerlijk mensen kijken op het grote terras. Gelegen aan een ruim plantsoen dat aan de kant van Goos autovrij is, waardoor de kinderen veilig kunnen spelen.

Er is terrasverwarming, dus je kan gewoon blijven zitten als het wat frisser wordt. En voor de kids zijn er kleinere porties, vrolijke toetjes, speelgoed en een kleurplaat.

BLOG BY BETTINA

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.