KINDVRIENDELIJKE PLEK THE BIRDHOUSE IN DIEMERBOS (+ KIDS VOGELROUTE)

House of Bird is te vinden in het Diemerbos. Met een brede borrel, dranken, lunch en dinerkaart is er voor eenieder wat te vinden. Het grote terras, inclusief zandbak voor de allerkleinsten, biedt plek aan 200 personen.

Het Diemerbos is een jong bos op drie kilometer van Amsterdam-oost. Het bos heeft een recreatiefunctie, waarin House of Bird Diemerbos een rol speelt. Het proeflokaal is zeven dagen per week geopend en is een plek voor jong en oud.

NIEUW: VOGELROUTE VOOR KINDEREN IN HET DIEMERBOS

In het Diemerbos is nu 1.2 KM lange vogelroute voor kinderen. De Birdroute is een initiatief om kinderen spelenderwijs meer te leren over vogels en natuur. Bij het proeflokaal House of Bird – nu als takeaway – kun je een knapzak met zoekkaart en wat lekkers halen. Zoek vervolgens de 10 vogels op de route en verdien een officieel vogeldiploma van Boswachter Anne!

Het Diemerbos is een bos met veel verschillende soorten bomen en struiken, het barst van de vogels. Boswachter Anne Voorbergen is daarom erg enthousiast over het initiatief. “Kinderen leren spelenderwijs meer over vogels en natuur. Meedoen is simpel. Haal een knapzak bij House of Bird, vind de 10 vogels op de Birdroute en verdien een officieel vogeldiploma én medaille!”

Heel veel vogel in het Diemerbos

Op de Birdroute vind je veel diversiteit, zoals struiken, bomen, riet en water. Elke vogel heeft z’n favoriete plek. Een grote bonte specht is vaak in een boom te vinden, terwijl de ijsvogel meestal vanaf een tak boven het water zit te loeren op visjes. Nét boven de grond, vaak in de struiken heb je goede kans om winterkoning of roodborst te vinden.

De katoenen knapzak is voor 5,- euro te koop bij House of Bird. Hierin vind je onder andere een speciale zoekkaart om de 10 grote, metalen vogels te vinden. Langs de route zijn paaltjes, waarvandaan de vogels voor kinderen vanaf 4 jaar te zien zijn. Allemaal gevonden? Dan kun je een vogeldiploma en medaille ophalen bij House of Bird.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.