ZO VERKOOP JE OP EEN MAKKELIJKE MANIER AL JE OUDE KINDERKLEDING

RESHOPPER X CITYMOM.nl 1

Ik weet niet of het door de lente komt of gewoon omdat ik ZO VEEL kinderkleding en spullen heb liggen dat alle kasten uitpuilen, maar opeens had ik het helemaal gehad met de hoeveelheid aan spullen die hier maar liggen. Tijd om spullen te gaan verkopen. In deze blog lees je hoe ik dit doe. 

Ik weet dat je denkt “waar moet ik in vredesnaam beginnen”. Dat had ik ook. Houd je aan deze stappen en binnen no time ben jij van alles af. Daarnaast heb je geld verdiend en heb je ook nog meegewerkt aan een beter milieu door kleding en andere spulletjes een tweede leven te geven. WIN-WIN.

STAP 1. KINDERKLEDING VERZAMELEN

Verzamel alle kleding, al het speelgoed, alle boeken en verzorgingsproducten die je wilt verkopen op één grote hoop. Ik heb een grote plastic doos in de berging staan, iedere keer als er iets te klein is, gooi ik het item daarin.

STAP 2. UITZOEKEN & ORDENEN

Niet alles is meer bruikbaar om te verkopen. Spullen die stuk zijn, of waar vlekken op zitten die er niet meer uit gaan kan je misschien niet meer verkopen. Die kan je op een aparte stapel leggen en weggeven aan vrienden, naar de kringloop brengen of een andere goede bestemming geven.

Alle items die wel goed zijn, die was je nog een keer en ik strijk het ook vaak, zodat het item er mooi uitziet op de foto.

STAP 3. ZORG VOOR DUIDELIJKE MOOIE FOTO’S

Zorg voor een mooie duidelijke foto zodat de mensen goed zien wat je verkoopt. Dit helpt echt bij de verkoop van je artikel. Leg de kleding op een rustige ondergrond. Ik gebruik hier een groot wit vel papier voor.

Maak meerdere foto’s van het item. En ook bijvoorbeeld een foto van het maatlabel en het merk. Mochten er gebruikssporen of een klein vlekje opzitten, maar dan hier ook een foto van. Daarna kan je er nog voor kiezen de foto bij te werken, door bijvoorbeeld hem wat op te lichten in je nabewerkingsapp op je telefoon of computer. 

STAP 4. VERKOOP ONLINE OF VIA EEN TWEEDEHANDSWINKEL

Je kan je kleding naar een tweedehands kinderkledingwinkel brengen, dat bespaart je tijd, want je hoeft niks te fotograferen of online te zetten. Enige is dat je er de helft minder mee verdient omdat er een fee naar de winkel gaat.

ZIE DE CITY GUIDE VAN CITYMOM VOOR ALLE TWEEDEHANDSWINKELS IN DE BUURT. 

Ik heb gezocht naar een goed kanaal om mijn spullen te verkopen en voor mij is dat echt verkopen via mijn stories op instagram. Vooraf kondig ik aan dat ik kleding ga verkopen en laat dan in een keer alle items achterelkaar zien. Zo kunnen mensen meerdere items kopen. De eerste die reageert met verkocht, daar is het item voor. Vervolgens stuur ik een tikkie en breng ik alle pakketjes naar het postkantoor. 

Via Marktplaats kan je natuurlijk ook je kinderkleding verkopen, al vind ik stories wel echt veel fijner. Succes allemaal met de verkoop!

LEES OOK:

tweedehands kinderkleding verkopen
tweedehands kinderkleding verkopen

BLOG BY BETTINA @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

IF YOU LIKE IT, PIN IT

2 Reacties

 1. Polli van der Sloot

  Hi,
  Ik heb 8 grote tassen vol van baby/peuterkleding meisje, in goede, soms bijna nieuwe staat. Heb jij een tip waar ik dat heen kan brengen voor ‘gedeelde’ opbrengst? Het is tè veel om allemaal te fotograferen en online te zetten.

  Antwoord
  • Bettina

   zie de tips in de blog!

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.