ZO VERKOOP JE OP EEN MAKKELIJKE MANIER AL JE OUDE KINDERKLEDING

RESHOPPER X CITYMOM.nl 1

Ik weet niet of het door het einde van de zomer komt of gewoon omdat ik ZO VEEL kinderkleding en spullen heb liggen dat alle kasten uitpuilen, maar opeens had ik het helemaal gehad met de hoeveelheid aan spullen die hier maar liggen. Tijd om spullen te gaan verkopen. In deze blog lees je hoe ik dit doe. 

Ik weet dat je denkt “waar moet ik in vredesnaam beginnen”. Dat had ik ook. Houd je aan deze stappen en binnen no time ben jij van alles af. Daarnaast heb je geld verdiend en heb je ook nog meegewerkt aan een beter milieu door kleding en andere spulletjes een tweede leven te geven. WIN-WIN.

STAP 1. KINDERKLEDING VERZAMELEN

Verzamel alle kleding, al het speelgoed, alle boeken en verzorgingsproducten die je wilt verkopen op één grote hoop. Ik heb een grote plastic doos in de berging staan, iedere keer als er iets te klein is, gooi ik het item daarin.

STAP 2. UITZOEKEN & ORDENEN

Niet alles is meer bruikbaar om te verkopen. Spullen die stuk zijn, of waar vlekken op zitten die er niet meer uit gaan kan je misschien niet meer verkopen. Die kan je op een aparte stapel leggen en weggeven aan vrienden, naar de kringloop brengen of een andere goede bestemming geven.

Alle items die wel goed zijn, die was je nog een keer en ik strijk het ook vaak, zodat het item er mooi uitziet op de foto.

STAP 3. ZORG VOOR DUIDELIJKE MOOIE FOTO’S

Zorg voor een mooie duidelijke foto zodat de mensen goed zien wat je verkoopt. Dit helpt echt bij de verkoop van je artikel. Leg de kleding op een rustige ondergrond. Ik gebruik hier een groot wit vel papier voor.

Je kunt nog zo’n leuke omschrijving en tekst maken, wanneer de foto’s niet mooi zijn zal iemand geen bod doen op jouw stukken. Er zijn zelfs mogelijkheden om filmpjes te maken. Kies altijd voor een telefoon met een goede kwaliteit camera, een goede reden om de iPhone 15 Pro te kopen. Deze telefoon is echt de beste in zijn soort vandaag de dag. Van de beste camera’s tot een goede batterij. Wanneer je kijkt naar de maandelijkse kosten valt de aanschafprijs reuze mee. En met de foto’s die je met dit toestel kunt maken, kun je met de verkoop van de kleding al snel de kosten betalen. Door de betere batterij én processor maakt het het online onderhandelen ook nog eens eenvoudiger. Iets wat ook jouw klanttevredenheid op de online verkoopplaatsen gaat verbeteren.

Het is goed om qua foto’s een combinatie te hebben van de kleding op hangers, en/of de kleding dragen. Doe dit laatste alleen wanneer de kleding ook nog daadwerkelijk goed past. 

Vermeld in de tekst altijd de juiste maat en ook het merk. Zet deze ook in de titel, zodat mensen met de juiste zoekslag bij jou uitkomen. Het aanbod is namelijk tegenwoordig erg ruim. 

Maak meerdere foto’s van het item. En ook bijvoorbeeld een foto van het maatlabel en het merk. Wees ook eerlijk over de kwaliteit. Wanneer er een knoopje mist en je bent zelf niet in staat om deze te repareren, dan is het beter om dit eerlijk te zeggen dan om het te verzwijgen. Mochten er gebruikssporen of een klein vlekje opzitten, maar dan hier ook een foto van. Daarna kan je er nog voor kiezen de foto bij te werken, door bijvoorbeeld hem wat op te lichten in je nabewerkingsapp op je telefoon of computer. 

STAP 4. VERKOOP ONLINE OF VIA EEN TWEEDEHANDSWINKEL

Je kan je kleding naar een tweedehands kinderkledingwinkel brengen, dat bespaart je tijd, want je hoeft niks te fotograferen of online te zetten. Enige is dat je er de helft minder mee verdient omdat er een fee naar de winkel gaat.

Bij sommige online verkoopplekken is ruilen toegestaan. Iets wat jou weer veel gedoe oplevert. Tevens kunnen kopers jouw service beoordelen, dit is ook relevant voor jouw ranking online. Dus lever service en wees eerlijk.

Oftewel; alle kleding opruimen geeft een goed en opgeruimd gevoel, maar kan ook nog eens een leuk zakcentje opleveren. Neem wat tijd dit najaar om items te verkopen, deze zijn vaak nog meer waard dan dat je zelf in de gaten hebt. En van de winst die het oplevert? Daar kun je bijvoorbeeld de prachtige iPhone 15 van aanschaffen!

ZIE DE CITY GUIDE VAN CITYMOM VOOR ALLE TWEEDEHANDSWINKELS IN DE BUURT. 

LEES OOK:

tweedehands kinderkleding verkopen
tweedehands kinderkleding verkopen

 

IF YOU LIKE IT, PIN IT

1 Reactie

  1. Bettina

    zie de tips in de blog!

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.