4X BUDGETTIPS VOOR ZUINIGE MOMS

4X BUDGETTIPS VOOR ZUINIGE MOMS in

Als je zwanger bent van je eerste kind zal je ongetwijfeld al wel een mooie lijst hebben gemaakt met wat je nodig hebt voor je kleine. Een goed ingerichte babykamer, kleding, speelgoed, verzorgingsproducten. Je wilt natuurlijk zeker weten dat je zo goed mogelijk bent voorbereid. Je baby blijft alleen niet altijd een klein frummeltje, je moet dus regelmatig nieuwe spullen aanschaffen die bij de ontwikkeling aansluiten. 

Helaas kan dit behoorlijk in de kosten lopen, wanneer je alles op je lijst nieuw aanschaft. Wist je trouwens dat een kind tot zijn 18e bijna een ton kost!? Om ervoor te zorgen dat je aan het einde van de maand geld overhoudt om bijvoorbeeld leuke dingen met het gezin van te kunnen doen, heb ik de volgende budgettips voor je:

1. Let op de aanbiedingen bij verschillende winkels

Shoppen voor je kind is ontzettend leuk om te doen, zowel in je favoriete winkels in de CITY als online. Maar na een uitgebreide shopping spree, kan het uitgegeven bedrag je soms stijl achterover doen slaan. Een handige tip is om te letten op de lopende kortingsacties bij verschillende winkels.

Wat betreft kinderkleding kan je bijvoorbeeld met jezelf afspreken om alleen nog maar items aan te schaffen die in de aanbieding zijn. Je favoriete kledingmerken voor kids hebben ongetwijfeld regelmatig uitverkoop. Daarnaast zijn er websites, zoals deze, die je in de gaten kunt houden voor verschillende acties. Zo kun je bij Zalando Lounge tot wel 75% korting krijgen op baby- en kinderkleding.

Hetzelfde geldt natuurlijk ook als je op zoek gaat naar nieuwe meubels of andere benodigdheden voor je kleine. Maar ook op uitjes met je gezin valt te besparen. Naast websites met aanbiedingen zijn er nog veel meer mogelijkheden om er voordelig tussenuit te gaan. Zo kunnen kortingsacties (online en in de supermarkt) je helpen om euro´s te besparen op tripjes.

2. Neem eens een kijkje bij de kringloop

Als je leuke spullen wilt kopen voor je kindje zal je misschien niet direct aan de kringloop denken. Toch kun je hier tussen de vele spullen vaak erg leuke kindermeubels, -kleding, en speelgoed vinden. Het kost wellicht wat meer tijd, en soms een opknapbeurt, maar het grote voordeel van de meeste kringloopwinkels is dat de spullen die ze verkopen goed betaalbaar zijn. Een middagje speuren kan dan ook veel opleveren.

Daarnaast zijn er heeeeeeel veel tweedehands kinderwinkels waar de leukste merkkleding voor zachte prijsjes wordt verkocht! In de CITY GUIDE van CITYMOM kan je alle tweedehandskinderwinkels vinden!

3. Vraag je vrienden en familie

Tweedehands spullen hoeven natuurlijk niet per se van de kringloop te komen. Je kan ook in je directe omgeving kijken of er nog vrienden of familieleden zijn die spullen hebben liggen of binnenkort van plan zijn de kast met kinderkleding of -speelgoed uit te mesten.

Ook kan je zelf een spullenruil initiëren door dingen die je niet meer nodig hebt te ruilen met andermans spullen. Je kunt hier een speciale WhatsApp groep voor oprichten, waarin iedereen direct kan aangeven wat er wordt aangeboden en waar naar gezocht wordt.

Je kunt ook op vaste momenten een kleine ruilbeurs organiseren waar iedereen de te klein geworden kinderkleertjes en speelgoed dat niet meer wordt aangeraakt kan ruilen. Een voordeel is dat je niet om andermans spullen hoeft te vragen, mocht je dit vervelend vinden, en het is nog gezellig ook!

LEES OOK: ZO VERKOOP JE OP EEN MAKKELIJKE MANIER AL JE OUDE KINDERKLEDING

4. Stel een no-spend maand in

Naast te letten op wát je koopt, kun je ook letten op hoe váák je iets koopt. Om hier bewuster van te worden en inzicht te krijgen in hoeveel je nou eigenlijk uitgeeft, is een no-spend maand een aanrader. In zo’n maand plan je van tevoren de te verwachten uitgaven, en mag je alleen in uitzonderlijke situaties een noodzakelijke uitgave doen (lees: je wasmachine gaat kapot).

Deze tip heeft niet per se betrekking op de uitgaven die je voor je kind(eren) doet, maar zo maak je wel inzichtelijk hoeveel er van je maandelijkse uitgaven nou eigenlijk normaal gesproken aan spullen voor de kids wordt besteed. In dit artikel van Meer Geld, Minder Stress vind je tips over het organiseren van een no-spend maand.

Er zijn uiteraard nog veel meer manieren om geld te besparen, of om in ieder geval bewuster om te gaan met wat er maandelijks binnenkomt en uitgaat.

LEES OOK: 5 x BUDGETPROOF HERFST UITJES

BLOG BY BETTINA

Oprichtster van CITYMOM en hoofdredacteur is Bettina Neseker: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kids. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.