TIPS VOOR JE WASRUIMTE IN EEN KLEIN (CITY) APPARTEMENT

In veel stadsappartementen is weinig ruimte voor een groot washok. Toch zijn er oplossingen te bedenken waardoor je je kleding niet naar de wasserette of naar een gezamenlijke wasruimte van je gebouw hoeft te sjouwen. Vooral met een gezin, waar je iedere dag wasjes moet draaien, scheelt dat een hoop gedoe.

Helaas is het niet voor alle MOMS realistisch om in je appartement in de stad een wasmachine en droger te plaatsen.

Wanneer je vooral door ruimtegebrek moeite hebt om een wasmachine en droger te plaatsen, dan zijn er wel andere oplossingen te bedenken. Wellicht is er een (kleine) ruimte in je huis die je voor het wasgemak kunt opofferen. 

1. Kies voor een was-droogcombinatie

Als je weinig ruimte hebt is het verstandig te kiezen voor een was-droogcombinatie. Als je woning geen bestaande aansluiting heeft voor de afvoer van water uit zo’n apparaat, is het verstandig om je de combinatie in (de buurt van) je badkamer of keuken te plaatsen. Het leidingsysteem is hier namelijk al aanwezig, waardoor het minder gedoe is om de machine aan te sluiten. 

Bovendien maken sommige was-droogcombinaties gebruik van een ventilatieopening om je wasgoed efficiënter te drogen. Hiervoor moet de locatie van je wasmachine en droger ook in de buurt van een buitenmuur zijn. Op deze pagina lees je meer adviezen voor de keuze van een wasmachine.

2. Ga voor verticaal

Wil je geen was-droogcombinatie, maar een losse wasmachine en droger? Denk er dan over na om deze boven elkaar te plaatsen. Zo nemen de apparaten minder ruimte in beslag. Je kunt hier bijvoorbeeld gebruik maken van een kastruimte. 

Ook hebben veel stadsappartementen hoekjes die voor niets worden gebruikt. Ook deze zijn zeer geschikt om de apparaten op elkaar te plaatsen. Ook kun je kiezen voor een afscheiding, zoals een gordijntje, zodat je er niet direct tegenaan kijkt.

3. Gebruik plekken die onbruikbaar lijken

Sommige keukens hebben zoveel kasten, waarvan sommige misschien geen duidelijk doel dienen dat je wat ruimte over hebt. Dit kan bijvoorbeeld in een keukeneiland of in een van de hoeken van een kamer het geval zijn. Dit is de ideale plek voor een wasmachine. Of de plek onder de trap, is ook een goede ruimte.

Ook zijn er genoeg opties voor kleinere wasdrogers zodat je dan niet alsnog alle was door je appartement hoeft te hangen. Je kunt deze wasdroger dan gebruiken voor bijvoorbeeld de handdoeken dit scheelt veel ruimte op wasrekken en waslijn.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.