KINDERBOEKENWEEK; 9X DE LEUKSTE KINDERBOEKEN VAN 2021

Leuk om alvast in te slaan voor de zomervakantie, een stapeltje boeken voor lees, kijk, luister en doeplezier!

ZWEM MEE MET DE SCHILDPAD IN DE DIEPE ZEE!  // 4+ 

Ga mee op reis met de zeeschildpad en ontdek elke centimeter van de oceaan, van het zonovergoten wateroppervlak tot de donkerste diepten.

Ontdek in dit prachtige boek de vijf oceanen van onze planeet, maak kennis met de wezens die er leven en leer meer over de werking van hun fantastische onderwaterwereld. Van getijden en stromingen tot migratie en bescherming: zie de oceanen in actie en ontdek wat jij kunt doen om ze te redden. Verkrijgbaar via BOL.

SLODDERVOS – DINAND WOESTHOF // 8 – 12

Er is maar een persoon die onze wereld en de mythische wereld kan redden: Rhona, de Sloddervos. Dit is het eerste deel van dé nieuwe spannende kinderboekenreeks voor kinderen van 8 – 12 jaar. Hét inspirerende avonturenboek van nu over geloven in jezelf
Geschreven door Dinand Woesthoff en Dore van Montfoort. Verkrijgbaar via BOL.com

HET BRILJANTE BLOEMEN STICKERBOEK // 4+

Dit boek bloeit van de stickers – meer dan een roos blaadjes heeft! Ontdek bloemen die dieren lokken, die poep eten, die groter zijn dan een olifant…en plak ze met plezier overal in dit boek. Je kunt vleesetende planten voeren, de mooiste bloemen ontwerpen, kersenbloesem verzamelen…en nog veel meer.

De stickerboeken bij de natuurboekenserie van Yuval Zommer zijn zeer geliefd. Logisch ook, want als je geen kind bent dat het heerlijk vindt om met stickers en kleurpotloden aan de slag te gaan, ben je vast wel een volwassene die de stickers achter in deze boeken niet kan weerstaan om in je agenda te plakken, op de weekplanner, op een cadeautje of waar dan ook…

Verkrijgbaar via BOL

LEGO MEESTERBOUWER IN 5 MINUTEN // 5+ 

Ontdek meer dan 100 toffe ideeën voor de leukste LEGO® bouwwerken, spelletjes, puzzels en uitdagingen. Met de 50 LEGO steentjes in de bewaardoos kun je alle spannende avonturen uit het boek zelf beleven. Elk verhaal kan binnen 5 minuten gespeeld worden. Durf jij de uitdaging aan? Verkrijgbaar via BOL

HET WEETJESBOEK OVER ALLES   // 5+ 

Dit grappige informatieve boek van de illustrator van de populaire reeks ‘De waanzinnige boomhut’ staat vol weetjes en hilarische tekeningen.

Wist je bijvoorbeeld dat:

– het universum vooral gemaakt is van niets?

– een aardbeving de dodelijkste natuurramp is?

– de meeste draken hun leven beginnen als een ei?

– de atomen in je lichaam miljarden jaren oud zijn?

– een gps-satelliet jouw telefoon vertelt hoe laat het is?

Een fascinerende rondleiding door het universum door professor Terry Denton: van het heelal en de aarde tot het leven op aarde en het menselijk lichaam. Verkrijgbaar via BOL

3, 2, 1, GO  //  5 – 8 jaar

Spannend verhaal van astronaut André Kuipers over vier jonge astronauten die kans maken op een reis naar de ruimte. Een unieke combinatie van fictie én non-fictie, boordevol grafische extra’s waardoor je als een raket door dit boek vliegt!

kinderboeken.nl/boek/3-2-1-go/

KLEINE KARELS TEKENCLUB  // 6+ 

Met inmiddels miljoenen verkochte boeken veroveren Dog Man en zijn vrienden kinderharten over heel de wereld. Ook in Nederland gaat het fantastisch met de blaffende boevenvanger. De serie ontving al twee nominaties van de Kinderjury, en de mijlpaal van 100.000 verkochte boeken zijn we al een tijdje voorbij. Kinderen die in geen jaren voor hun plezier een boek hebben opgepakt, kijken nu reikhalzend uit naar het volgende deel in de serie. 

En ze hebben geluk, want het eerste deel is verschenen van de spin-offserie Kleine Karels tekenclub. Een creatief, sprankelend en hilarisch avontuur dat kinderen inspireert om te gaan schrijven, tekenen en knutselen. Kleine Karels belangrijkste les tijdens de tekenclub? Het maakt niet uit als je fouten maakt. Zolang je maar iets doet waar je blij van wordt. 

kinderboeken.nl/boek/kleine-karels-tekenclub

SPEKKIE EN SPROET EN DE GROTE VERDWIJNTRUC 7+ 

Spekkie en Sproet is dé detectivereeks voor beginnende lezers.

Ruim vijftien jaar geleden verscheen het eerste ‘echte’ Spekkie en Sproet-boek. In die vijftien jaar hebben de twee speurvrienden niet alleen een hele hoop fans verzameld, maar zijn ze als personages ook steeds verder uitgekristalliseerd, zowel in tekst als in beeld. Bovendien deed een nieuw personage zijn intrede: Spekkies politieneef Nelson!

Daarom deze herziene uitgave van het eerste boek, met herziene tekst en illustraties. En natuurlijk met een rol voor Nelson!

kinderboeken.nl/boek/spekkie-en-sproet-en-de-grote-verdwijntruc

OMA LUCHTBUCKS // 8+ 

Luchtbuks Ria is een begrip in Tilburg en ver daarbuiten. De nu honderd jarige Ria vormde de inspiratie voor Barbara Scholtens nieuwe boek, Oma Luchtbuks. Hoewel het boek niet het leven van Ria beschrijft, is het een hilarisch en spannend avontuur geworden voor lezers vanaf 8 jaar en ouder!

Lina is het gelukkigste kind op aarde. Voor haar tiende verjaardag gaat ze drie dagen met haar moeder naar Parijs. Eindelijk wat tijd samen! Maar helaas, haar moeder wint een belangrijke prijs en reist alleen af naar Zuid-Frankrijk. 

Na wanhopig rondbellen wordt Lina bij haar oma achtergelaten. Er is maar één klein probleem… ze heeft haar oma nog nooit gezien! Het belooft een megasaaie week te worden, maar niets is minder waar. Oma heeft namelijk twee heel bijzondere hobby’s: opkomen voor mensen die in de problemen zitten, en schieten met haar luchtbuks. Deze twee hobby’s gaan blijkbaar prima samen…..

EXTRA TIP: PODCAST DOE MEE MET AIMY!  //  4 – 7 jaar 

Ok, geen boek, maar een podcast is net zo leuk! 

Op 1 juni is de actieve avonturenpodcast voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar gestart: Doe mee met Aimy! 

De podcast draait om robotje Aimy die samen met de luisteraars op bijzondere plekken komt, zoals de jungle, bij ridders en de zon. De kinderen moeten haar helpen door te springen, brullen, rollen en meer. 

doemeemetaimy.nl 

BLOG BY BETTINA @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.