EEN BRIL OF LENZEN: ZO KIES JE DE BESTE OPTIE VOOR JE KIND

Ruim een derde van de Nederlandse kinderen draagt tegenwoordig een bril of lenzen. Ziet jouw kind ook niet helemaal scherp? Dan wil je natuurlijk kiezen voor de oplossing die het beste past bij jouw kleine. Maar wordt het een bril, of ga je toch voor lenzen?

Om je een handje te helpen bij het maken van deze keuze hebben wij de voor- en nadelen van beide op een rijtje gezet. 

Een bril is een goede optie voor alle kinderen

De meeste kinderen met slecht zicht dragen een bril. En dat is niet zo gek; een bril is namelijk erg makkelijk in gebruik en onderhoud. Je kind hoeft hem ‘s ochtends alleen maar op te zetten, ideaal dus! Daarnaast krijg je vieze brillenglazen met een doekje gemakkelijk weer schoon. Een bril is daarom geschikt voor alle kinderen, zowel jong als oud. 

Maar een bril kan je kind ook in de weg zitten. Is je kind dol op balsporten? Dan kan het erg pijnlijk zijn als er tijdens het sporten een bal tegen zijn bril slaat. Bovendien kunnen de brillenglazen hierdoor breken.

Ook is een bril niet altijd even handig in ons regenachtige kikkerlandje. Als je kind door de regen naar school fietst kunnen regendruppels op zijn bril er namelijk voor zorgen dat hij slecht ziet. 

Lenzen zijn perfect voor actieve kinderen

Is jouw kind een buitenkind of een sportfanaat? Dan zijn lenzen waarschijnlijk een goede keuze. Lenzen zitten namelijk niet in de weg tijdens het spelen en sporten. Bovendien zorgen ze voor een groter gezichtsveld, wat natuurlijk erg handig is. Ook bieden lenzen de perfecte uitkomst voor kinderen die een bril niet mooi vinden staan. 

Maar ook aan lenzen kleven een aantal nadelen. Zo zitten ze in het begin niet lekker en moet je kind een tijdje wennen aan het dragen ervan. Daarnaast zijn lenzen niet voor ieder kind geschikt: er komt een bepaalde verantwoordelijkheid bij kijken. Je kleine moet zijn lenzen namelijk iedere dag in- en uitdoen én schoonmaken.

Het is erg belangrijk om het schoonmaken niet te vergeten. Vieze lenzen kunnen namelijk zorgen voor een oogontsteking. Er zit geen vaste minimumleeftijd aan het dragen van lenzen. Je kunt daarom zelf het beste inschatten of jouw kind verantwoordelijk genoeg is voor lenzen. 

Wil je echt weten welke optie het beste bij jouw kind past? Dan is het natuurlijk ook belangrijk om met je kind in gesprek te gaan. Zo kunnen jullie samen tot de beste oplossing komen!

bril of lenzen voor kind

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.