CHILL IN DE OCHTEND NAAR SCHOOL? ZO DOE JE DAT!

ferm living kopie

Het duurde even, maar ik heb het eindelijk onder de knie; “chill naar school gaan”. In het begin was het altijd haasten & stressen. Alles behalve chill dus! Nu ik door heb dat onderstaande tips echt werken, loopt het in de ochtend gesmeerd. Ik ben iniedergeval een blijer mens en we zijn nooit meer te laat op school geweest! 

1. STA EEN KWARTIER EERDER OP

Dit is misschien niet de leukste tip maar het werkt echt om je dag een kwartier eerder te beginnen dan je in gedachten had. Het is natuurlijk heerlijk om in je bed te blijven liggen, maar dat is het over een uur nog steeds.

Ik zet de wekker nu een kwartier eerder en dat betekend dat ik meer tijd hebt, dus minder stress. Het fijnst vind ik om te douchen voordat de kinderen wakker zijn, zodat je ook nog een beetje tijd voor jezelf hebt en daarna je aandacht helemaal op de kinderen kan richten.

2. BEREID ZOVEEL MOGELIJK VOOR

Relaxed naar school begint eigenlijk de avond ervoor al. Ik ruim het huis op en leg alles klaar voor de volgende dag. De gymtas staat bij de deur als die mee moet. 

Fruit en bekers met water doe ik al de avond ervoor in de tas en de broodtrommels zet ik op het aanrecht. Zo ben je niet van alles aan het zoeken in de vroege ochtend. 

Ook overleg ik met de kinderen wat ze de volgende dag aan willen doen en dat leg ik (of zijzelf) klaar op hun kamer. Dat scheelt ook echt heel veel tijd bij ons s’morgens. 

3. ZORG VOOR EEN VAST OCHTENDRITUEEL

Ik merk echt dat een vast ochtendritueel zorgt voor snelheid. In het begin mocht Bobbi nog wel eens op mijn telefoon een spelletje doen maar ik merkte dat dat echt geen goed idee was.

Met z’n allen ontbijten aan tafel is natuurlijk het beste, maar bij ons lukt dat gewoon niet. Ik maak ontbijt voor Bobbi & Fitz en dat eten ze rustig op in bed met een Donald Duckje. Dat werkt bij ons gewoon het beste als ze het eerste half uur nog even lekker in bed blijven.

Maar hoe jij het ook doet, doe het iedere ochtend op dezelfde manier zodat je kind weet waar hij of zij aan toe is.

Bespreek het ochtendritueel ook met je kinderen. Stel een aantal duidelijke regels op (dus bijvoorbeeld s’morgens niet op de telefoon van mama…) overleg de regels en zorg dat iedereen zich er aan houdt. Dit bespaart ruzie en dus tijd!

Kinderen die weten wat ze moeten (gaan) doen, werken ook eerder mee is mijn ervaring!

LEES OOK: 5X TOP TIPS: ZO SLAAPT JE KIND ÉCHT DE HELE NACHT DOOR!

BLOG BY BETTINA @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

IF YOU LIKE IT, PIN IT!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.