WINTERSPORT MET DE KIDS; ZONDER SCHRAMMEN DE BERG AF

WINTERSPORT MET DE KIDS; ZONDER SCHRAMMEN DE BERG AF

Heerlijk! Op wintersport met de kids is misschien wel het leukste wat er is. Maar hoe kom je zonder schrammen de berg af? Hoewel de meeste kleintjes de kunst van het skiën snel onder de knie hebben, zit een ongeluk ook op de piste in een klein hoekje. Of bochtje. Wil je dit liever voorkomen en optimaal kunnen genieten van de wintersport met de kids? In deze blog lees je met welke voorbereidingen ze zonder schrammen de berg af kunnen roetsjen.

Een leuke wintersport met de kinderen zonder ongelukjes: hoe doe je dat?

Natuurlijk wil je genieten van een onbezorgde en ontspannen wintersport. Zeker wanneer je ook jouw kindjes meeneemt. Een goede voorbereiding is het halve werk. Ook een goede wintersportuitrusting mag niet ontbreken. Zoals bijvoorbeeld skibrillen en een veilige skihelm.

Afhankelijk van welke activiteiten je tijdens de wintersport wilt gaan ondernemen met je kids, is het raadzaam om vooraf skilessen te volgen. Voor sleeën is dat niet perse noodzakelijk, maar als jouw kind voor het eerst op de lange latten komt te staan wel. Een must do dus.

Je kind kan thuis in Nederland alvast skiles volgen, maar ook op de bestemming zijn er vaak leuke en leerzame skiklasjes waar ze aan mee kunnen doen. Je zult verstelt staan hoe snel ze zonder schrammen of valpartijen de berg af skiën. Vaak al binnen een paar dagen.

Beschermende kleding voor kids is een vereiste op de piste

Veiligheid gaat voor alles. Zeker als je op wintersport gaat met de kids. Kies dus voor beschermende kleding van goede kwaliteit. Denk onder andere aan een veilige skihelm voor kids, warme handschoenen en een skibril met Uv-bescherming. Het merk Sinner biedt bijvoorbeeld een breed assortiment kwaliteitsvolle wintersportkleding voor kinderen.

Ook een warm en waterdicht skipak is belangrijk. Bij voorkeur 2 sets. Zo heeft jouw kleintje altijd de beschikking over warme en droge kleding. Een val- of stoeipartij in de sneeuw kan namelijk een flink nat pak opleveren dat niet altijd even snel droogt. Skimateriaal voor kinderen kun je het beste huren bij aankomst in het wintersportgebied of op het resort.

Zo weet je namelijk zeker dat jouw kleintje ondertussen niet uit zijn of haar skischoenen is gegroeid en dat ze op veilige ski’s de piste en de bergen kunnen bedwingen. De ervaren medewerkers ter plaatse kunnen je van een prima en “op maat gemaakt” advies voorzien.

Skiën met vallen en opstaan hoort er ook een beetje bij

Als je op wintersport gaat met de kids, zie je ze natuurlijk het liefst zonder halsbrekende toeren de berg af komen. Toch hoort vallen en opstaan ook een klein beetje bij het skiën. Hoe goed ze de pizza-punt ook onder controle hebben, een schrammetje is zo gepiept.

Zorgen voor een goede skibril, de juiste wintersportkleding en een goedgekeurde skihelm voor kinderen is dus belangrijk. Dit is overigens in de meeste wintersportgebieden verplicht.

Door het treffen van de juiste voorbereidingen skiën ook jouw kinderen tijdens de wintersport zonder schrammen de berg of piste af. Geniet van de sneeuwpret!

LEES OOK: 5 X KINDVRIENDELIJKE WINTERSPORT PLEKKEN

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.