MIJN MAKE-OVERS IN HUIS MET ARTE BEHANG

behang Marqueterie, Biseau, 72720 van Arte

Wil je een kamer in huis een hele nieuwe look geven? Je kan met de muren een andere kleur verven een hoop bereiken. Maar echt een ander uiterlijk geef je een kamer pas met een behang met bijzondere print. Afgelopen tijd gaf ik twee kamers in huis een make-over; mijn badkamer en mijn slaapkamer. Deze kamers veranderde ik beide door het behang van Arte. 

BEHANG IN DE BADKAMER

Makeover badkamer behang Arte

De grootste metamorfose qua sfeer is de badkamer geworden. Voor heen had ik een jungle behang en een fotowall. Leuk, maar druk. Vooral nu ik heel vaak in bad ga, wilde ik van de badkamer echt een luxe oase maken, die vooral rust uitstraalt.

Dit heb ik gecreëerd met het behang Marqueterie, Biseau, 72720 van Arte. Deze muurbekleding van ingelegde sisal vlakken in 3d patroon. De verschillende legrichtingen zorgen voor een diepte effect op de wand en het goud voor een rijke uitstraling! Het resultaat is echt waanzinnig geworden.

behang Marqueterie, Biseau, 72720 van Arte

Het natuurproduct sisal, een stevige vezel afkomstig van agaveplant, ligt aan de basis van de collectie Maqueterie. De natuurlijk geweven stukjes sisal worden versneden en met de hand in verschillende patronen gelegd. Het ambachtelijke inlegwerk schuift opvallende geometrische figuren naar voren.

Zowel de verschillende richtingen van het weefsel als de kleuren zorgen voor veel diepte en textuur in deze 100% handgemaakte muurbekleding. Naargelang de lichtinval en het standpunt komt er een subtiele glans tevoorschijn. Ik ben er echt helemaal verliefd op! De prijs van het behang is €189 per meter.

Biseau haalt haar inspiratie uit een decoratief raamwerk met hoeken in verstek. Het diagonaal inlegwerk contrasteert met de horizontale en lichte achtergrond. De verschillende richtingen van het sisalweefsel zorgen voor een niet te evenaren 3D-effect.

Het behang heeft echt mijn hele badkamer in 1 keer veranderd, van shabby naar luxe! Een mega aanrader dus als je je badkamer een upgrade wilt geven.

Ook krijg ik de vraag heel vaak, maar kan behang in de badkamer wel? JA! ik kan het niet vaak genoeg zeggen, dat kan echt helemaal prima. Ik heb al jaren behang in de badkamer en nog nooit is er ook maar een stukje los komen te zitten!

SLAAPKAMER MAKE OVER

Ook de slaapkamer kreeg een make-over. Deze met het prachtige behang Decors & Paranamiqies, Palafitas Amazonia, 97580, ook van Arte. 

Ook in de slaapkamer heb ik een hele andere sfeer gecreëerd. Niet enkel de tekening spreekt tot de verbeelding, ook het gebruikte materiaal is verrassend. Mijn behang heeft fluweelzachte zijdelook, wat super zacht aanvoelt.

De handgeschilderde taferelen van de “Panoramiques” zijn artistieke pareltjes en bestaan steeds uit meerdere stroken die samen één panoramisch geheel vormen. “Décors” zijn uitbundige afbeeldingen echt een statement aan de muur. Deze eye-catchers zijn per lopende meter te verkrijgen.

Het behang op mijn muur, is geïnspireerd op Franse romantische, fleurige en lieflijke taferelen in rood of blauw op witte achtergronden. Palafitas interpreteert deze stijl van textielbedrukking op een geheel vernieuwende manier en neemt je mee naar mysterieuze paalwoningen in het Braziliaans regenwoud.

Voor meer info over dit behang zie de website van Arte. 

Decors & Paranamiqies, Palafitas Amazonia, 97580, ook van Arte. 

LEES OOK: ARTE BEHANG OP DE KINDERKAMER

 

 

 

 

1 Reactie

  1. nicole orriens

    Prachtig! Wat kun je met behang toch een groot effect bereiken. Veel meer dan met een bus verf.

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.