GEBRUIK EEN VLOERKLEED ALS DECORATIE-ELEMENT!

De belangrijkste functie van een vloerkleed is als om op te zitten of te spelen, als meubelmat en vloerbedekking. Maar een vloerkleed kan ook perfect dienen als decoratief element, dat de uitstraling van een kamer mooier kan maken en een bepaalde sfeer kan geven. Door de juiste kleuren, motieven en maten te kiezen, kun je de kamers in huis hun eigen nuances en of kinderkamer een thema geven!

Bij het gebruik van vloerkleden zijn er geen standaardregels. Je kunt kiezen of je er meubels op wilt plaatsen of de aanwezigheid van het tapijt wilt benadrukken door het leeg te laten zonder er iets op te zetten. Het hangt allemaal af van je wensen en behoeften.

Als je het tapijt echter als decoratie-element wilt gebruiken, moet je nadenken over patronen, thema’s en technieken om meubels op het tapijt te leggen, zodat het je kamer er mooier en aantrekkelijker uit kan laten zien. Hier zijn hier enkele dingen waar je op moet letten wanneer je een vloerkleed als decoratie-element in de kamer gaat gebruiken.

Het juiste type, vorm en maat vloerkleed kiezen

Het eerste waar je op moet letten bij het kiezen van een vloerkleed, is het kiezen van het type, de vorm en de maat van het vloerkleed. Er zijn veel soorten vloerkleden die je kunt gebruiken, van een jute vloerkleed tot een vintage vloerkleed. Je kunt er een kiezen op basis van je interieur thema en -concept.

Door zijn vorm kun je een vierkant vloerkleed kiezen voor een grotere ruimte zoals een woonkamer of familiekamer. Ondertussen is een rond vloerkleed geschikt om in een hoek van je slaapkamer, werkkamer of woonkamer te worden geplaatst.

Qua maat moet je een tapijt gebruiken dat in verhouding staat tot de grootte van de kamer. Hij mag niet te groot zijn zodat hij het hele vloeroppervlak bedekt, maar hij mag ook niet te klein zijn zodat die zijn functie nog kan dienen. Zorg ervoor dat er ten minste 20 tot 20 cm ruimte is tussen het uiteinde van het tapijt en de muur of het meubilair.

Selectie van kleuren en motieven die passen bij het kleurenschema van de kamer

Het kiezen van kleuren en motieven voor tapijten zodat ze decoratieve elementen kunnen worden, is door kleuren en motieven te kiezen die passen bij het kleurenschema van je (kinder)kamer. De match tussen de kleur van de muren, meubels en vloerkleden moet een eenheid zijn die elkaar ondersteunt.

Je moet echter rekening houden met een iets prominenter tapijt motief, zodat de sfeer in de kamer niet eentonig wordt door slechts één bepaalde kleur. Als je kamer bijvoorbeeld dominant is met neutrale kleuren, kies dan een vloerkleed met een neutrale basiskleur maar met een motief zoals grotere lijnen of patronen.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.