ZO CREEËR JE THUIS EEN GEZELLIGE PLEK VOOR DE HELE FAM

Als je een drukke baan hebt, is het lastig om tijd met je gezin door te brengen. Wanneer je dan een moment met het hele gezin hebt, is het erg prettig om een gezellige plek te hebben waar je met zijn allen kunt zitten. 

Indien jij thuis nog niet zo’n fijne family plek hebt, kan het een leuk idee zijn om je woonkamer een beetje aan te passen. Je kunt verschillende aanpassingen doen om ervoor te zorgen dat je woonkamer een gezellige plek wordt voor jou en je gezin.

1. VIND EEN BANK DIE PAST BIJ JOUW GEZIN 

Bij het herinrichten van je woonkamer, is het verstandig om te beginnen met het uitkiezen van een nieuwe bank. Het is namelijk zo dat de bank de basis van het interieur van de woonkamer is. Daarom kun je er het best voor kiezen om te beginnen met het kiezen van een bank die past bij de wensen van jouw gezin om hier vervolgens de rest van het interieur op aan te passen. 

Als je op zoek gaat naar een nieuwe bank, kun je eerst met je partner en de kinderen overleggen over hun wensen voor de nieuwe bank. Hierdoor weet je waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een geschikte bank. 

Bij het uitkiezen van een nieuwe bank zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om goed na te denken over welke vorm de bank moet hebben. Je moet hierbij vooral rekening houden met de vorm van je woonkamer. 

De meeste woonkamers hebben een redelijk vierkante vorm. Hierdoor kan het slim zijn om één of meerdere hoekbanken in je woonkamer te plaatsen. Dit zorgt er namelijk voor dat je gemakkelijk met het hele gezin languit op de bank kunt liggen. 

2. KIES DE JUISTE VERLICHTING VOOR EEN GEZELLIGE SFEER

De sfeer in de woonkamer is erg belangrijk wanneer je met het hele gezin op de bank zit. Wil je een gezellige sfeer creëren in je woonkamer? Dan is het van belang dat je hier rekening mee houdt bij het uitkiezen van de verlichting in de kamer. 

Het is vooral slim om ervoor te zorgen dat je altijd de mogelijkheid hebt om zachte verlichting te gebruiken. Dit draagt namelijk ontzettend bij aan de gezelligheid. Als je hier optimaal gebruik van wilt maken, kun je lampen die je kunt dimmen aanschaffen, maar het is ook mogelijk om dit te doen door middel van kaarsen of led-waxinelichtjes.

3. MAAK HET AF MET ACCESSOIRES 

Kaarsjes, lekkere zachte kussens, maar ook spelletjes, een stapel Donald Ducks of (voor)leesboekjes bij de zithoek, maken de zithoek een plek waar iedereen gezellig wil hangen en bij elkaar wil zijn! 

Kussens kunnen voor instant sfeer (en kleur) zorgen en zijn ook nog eens makkelijk te vervangen. Maak een art wall zoals op de foto hierboven en hang allemaal schilderijen bij elkaar aan de muur. Zet daarnaast een mooie bos bloemen op de salontafel bij de bank en je knusse familieplek is compleet! 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.