TIPS VOOR DE INRICHTING VAN EEN KINDVRIENDELIJKE TUIN

Tips voor de inrichting van een kindvriendelijke tuin

In een gezin is het belangrijk dat iedereen van de tuin kan genieten. Richt een kindvriendelijke tuin in, zodat je kids er veilig en vol vermaak kunnen spelen. Ben je op zoek naar tips rondom de inrichting van een kidsproof tuin? Lees dan snel verder voor meer informatie en inspiratie!

Voldoende vermaak

Als je de tuin op de juiste manier inricht, is er veel plezier in te beleven voor je kinderen. Je kunt ze op deze manier stimuleren om vaker en langer buiten te spelen! Zo blijven ze in beweging. Kinder buitenspeelgoed is er in allerlei soorten en maten te vinden. Ga op zoek naar ideaal speelgoed op basis van de leeftijd van je kind of door in te schatten waar je kind het liefst mee speelt.

Voor actieve kinderen kun je denken aan een glijbaan, step, loopfiets of bal. In een speelhuisje gaat het er wat rustiger aan toe. Stoepkrijt is vaak een hit. Al kun je ook nog meer uitpakken, door een zwembad opblaasbaar in de tuin te plaatsen. Met een beetje mooi weer kan daar elke dag in worden gespeeld! Denk in dat geval ook aan de extra’s, zoals een zwemband of waterpistool.

Veiligheid rondom objecten

Niet alleen het maken van plezier is belangrijk in de tuin: ook de veiligheid telt mee! Je wilt immers dat je kind onbezorgd in de tuin kan spelen. Ga allereerst na of alle objecten die in de tuin te vinden zijn veiligheid bieden. Pas bijvoorbeeld op met slappe en lichtgewicht tuinmeubeltjes, die snel omkiepen als erop wordt geklauterd. Let op uitstekende punten bij onder andere de tafel en de schutting: deze kun je maar beter netjes afwerken. Een ongeluk zit in een klein hoekje!

Zachte ondergrond

Tijdens het spelen is een valpartij zo nu en dan onvermijdelijk. Om dit zo goed mogelijk op te vangen, kun je een zachte ondergrond in de tuin plaatsen. Gras is hier een perfect voorbeeld van: het kan een klap bij een valpartij behoorlijk dempen. Ga je liever voor tegels in de tuin? Er zijn speciale kindvriendelijke tegels te vinden, met een dempende werking. Je kunt de overweging maken om ze in je tuin te leggen!

Afgesloten tuin

Als je kind wat ouder is, maakt dit niet zoveel meer uit, maar voor jonge kids geldt: zorg dat de tuin goed is afgesloten. Zo kan je kindje niet zomaar verdwenen zijn! Controleer het hek of de schutting om te zien of alles nog intact is. Ga ook na of je kindje niet onder het hek door kan kruipen. Is de hendel van de deur niet te eenvoudig te openen? Anders is het een mogelijkheid om er een slotje op te plaatsen. Je kind kan zo lekker in de tuin vertoeven, zonder zorgen.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.