5X DE NATUUR TERUGBRENGEN IN JE (STADS) HUIS!

Natuur in huis halen

Niemand kan zonder leven om zich heen. Mensen houden nou eenmaal van groen en natuurlijke materialen. Daarom gaan we graag naar parken of even uitwaaien in het bos. Soms kan dat niet, en dan is het fijn om ook in je eigen huis een ontspannen, natuurlijke omgeving te creëren, ook voor je kinderen is dit heel goed. Daarom vijf tips om de natuur in huis te halen!

1. Altijd verse bloemen in huis

De eerste manier is ook meteen de makkelijkste: met een mooi boeket in de kamer kom je altijd binnen in een groene omgeving. Helemaal makkelijk is om een online bloemenservice te gebruiken. Voor bloemen bezorgen Amsterdam kun je bij bloomon terecht, op die manier heb je altijd verse bloemen in huis.

Geef je bloemen een ereplaats, want onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die aan het begin van de dag bloemen zien aantoonbaar blijer de deur uitgaan. Mijn kindjes worden ook heel blij van bloemen, en daarom zet ik op hun kamer ook altijd een vaasje met bloemen neer.

2. Ga voor hout

Een van de grote trends van 2019 is green living. Met aardse tinten en Zuid-Amerikaanse stijlen en veel groen kun je ook van het meest stadse appartement je eigen oase maken. Je kunt je kleurenpalet vernieuwen, met een rustgevende muurverf of bijvoorbeeld kussens.

Een heel goed statement kan een mooi houten meubel zijn. Het stapelbed van Bobbi & Fitz is bijvoorbeeld helemaal van hout gemaakt. Vintage stoeltjes, een ruige tafel of een vintage kast zijn veelzijdig en makkelijk te matchen met je bestaande interieur. Onbewerkt hout past bovendien in de Scandinavische interieurstijl die de wereld verovert. Ga voor mooi roodbruin hout of juist voor heel puur, zandkleurige tinten. Of zoek een mooie verwrongen tak, die je als een object kunt ophangen boven je tafel of boven een deurpost.

Natuur in huis halen

3. Natuurlijk licht

De zon is een van de meest belangrijkste bronnen van de natuur in stadse huizen. Toch zouden we soms bijna vergeten dat ze er is. Vooral in de lente en de zomer is het belangrijk om de zon weer volop toe te laten. Bijvoorbeeld door eens te kijken naar je gordijnen. Houden die aan de zijkanten van je raam nog veel licht tegen? Dan zou je ze met een stijlvolle embrasse op hun plaats kunnen binden. Of denk voor zit- of studeerkamer aan dunne gordijnen. Die houden wel de felle stralen tegen en geven privacy, maar filteren ook zacht licht naar binnen.

Een heerlijk onderdeel van hygge, die typische knusheid van Scandinavische landen, is kaarslicht. Een derde van alle Denen steekt zelfs dagelijks kaarsen aan! Gebruik glazen houders om de schittering van het kaartlicht te versterken. Pas wel op met je kids & kaarsen!

4 Je eigen kruidentuin

De plantjes basilicum en peterselie van de supermarkt halen, helaas, vaak de volgende week niet. Daar word je niet echt vrolijk van – maar er is een manier om wel altijd je eigen smaakmakers op je aanrecht of vensterbank te hebben. Een digitale kruidentuin is even weer wat meer technologie in huis. Maar met de enorme, bloeiende kruidenplanten die je in een mum van tijd in je keuken hebt, maken dat zeker goed. Daarnaast is het ook een leuke manier om je kinderen over kruiden te leren!

Je kunt gaan voor simpel en elegant, of voor een grote installatie. Het lijkt een hele investering en een bakbeest, maar dat valt achteraf heel erg mee. Dan wordt het apparaat bedekt door de blaadjes van je salie, sla, of wat voor lekkers je ook plant.

5 Duurzame stoffen

Een heerlijke manier om natuur en duurzaamheid in huis te halen is textiel. Daarmee zie je de natuur niet alleen, maar voel je haar ook! Steeds meer merken gebruiken duurzaam biologisch katoen, linnen en grofgeweven stoffen voor betaalbare prijzen. Gebruik ze voor je eigen maar ook het beddengoed van je kinderen, als throw over een luie stoel, in kleding voor jezelf en je kids, of om ’s avonds onder weg te kruipen op de bank. Dan ben je echt in contact met de natuurlijke texturen van je huis!

Ook in je badkamer kun je je lijf met fijne biologische verzorgingsproducten omringen met de natuur. Ik probeer  alleen nog maar biologische verzorgingsproducten voor de kids te gebruiken!

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al bijna zes jaar met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.