10X DIY TIPS VOOR EEN KINDERFEESTJE

b7b0c6eaf1d8105baf0856888957cda2

DIY KINDERFEESTJE

Een kinderfeestje, een uitgelezen moment om lekker zelf aan de slag te gaan! De uitnodiging, versiering, traktaties en taart maak je gewoon zelf! Scheelt geld en met deze DIY tips ziet het er ook prachtig uit. Enjoy the Party!

1. UITNODIGING

Een feestje begint natuurlijk met een uitnodiging. Nooit eerder was het zo eenvoudig om uitnodigingen te laten drukken en je vrienden uitnodigen voor je speciale feest. Pas de kleuren, lettertypes en de stijl van de uitnodigingen van de templates helemaal naar je eigen ideeën aan en je hebt een super originele en persoonlijke invite. En daar begint een feestje uiteindelijk toch mee! 

diy-fabric-garland-flags

2. SLINGERS

Slingers hang je niet alleen zelf op, je maakt ze ook zelf! Deze zijn prachtig. Je knipt driehoekjes uit stof en niet ze met een nietmachine aan een gekleurd touw. Easy met mooi effect. 

dc18c17a4006207bc95bde8f87b22e02

3. TAFELVERSIERING

Versier de tafel mooi, bijvoorbeeld met goud gespoten speelgoed. Er zijn vast wel wat speelgoedjes in de speelgoedbak van je kind te vinden, of oude speeltjes die je bij een Happy Meal krijgt! Met gouden spuitverf maak je die heel makkelijk goud. Geeft een mooi effect en staat lekker feestelijk. 

a3709cb93489d4474900696f560b8e2a

4. BALLONNEN

Ook deze dieren ballonnen kan je zelf maken met ballonnen, gekleurd karton en een schaar! Kwestie van ogen, neus en oren uitknippen en op de ballon plakken. 

Botellitas_600x881

5. LIMONADE FLESJES

Limonade drink je uit flesjes versierd met het washi tape. Een gekleurd / leuk rietje erin en het ziet er meteen gezellig uit. 

Schermafbeelding 2014-10-14 om 11.48.03

6. TAART

Zelf deze taart maken is misschien iets meer voor de gevorderde DIY’ers of eigenlijk koks of misschien moet ik eerder zeggen banketbakkers… Mocht deze taart een bridge to far zijn, kan je ook gewoon een mooie taart kopen. Of een simpelere versie zelf maken natuurlijk…

MEER INSPIRATIE VOOR TAARTEN NODIG? LEES OOK: 20 X DE MOOISTE TAARTEN VOOR EEN KINDERVERJAARDAG

DIY Party

7. CADEAUTJES INPAKKEN

Bij een feestje horen ook cadeaus. Je kan ze zelf mooi inpakken en extra feestelijk versieren, zodat het cadeautje zelf al echt een cadeautje is. 

LEES OOK: 6X THEMA-INSPIRATIE VOOR EEN ORIGINEEL KINDERFEESTJES THUIS

3d13c48855cbc809c52295931a128613

8. PERSOONLIJKE BOX

Na de taart en cadeautjes uitpakken is het tijd om te gaan knutselen. De knutsel spullen verpak je op een mooie manier aan een vrolijke tafel. Ook kan je bijvoorbeeld hier lunch in doen of je gebruikt de boxen als goodie bag om mee naar huis te nemen.

Je kan online knutselpakketten bestellen of je koopt knutselspullen bij de Action.  Denk aan

 • Knippen, plakken en kleuren
 • Verven
 • Stempelen
 • Bouwen
 • Met buitenmaterialen werken

9. ZELF SPELLETJES DOEN 

Het lijkt misschien ouderwets maar spelletjes van vroeger, vinden de kinderen van nu ook nog heel erg leuk om te doen! Je kan onderstaande spellen zelf maken en klaar zetten! 

 • zaklopen
 • snoep uit een bak met water vissen
 • koekhappen
 • spijkerpoepen
 • flesjesvoetbal
 • ezeltje prik
 • blik gooien
 • eier race

 

LEES OOK: 5X ITEMS DIE JE OP KAN STUREN VOOR EEN KINDERVERJAARDAG

98405e82672d475c39ef835de6910286

10. VERJAARDAGSKROON

De jarige krijgt een zelfgemaakte verjaardagskroon op. Die je maakt van een lege keukenrol en daar is het favo DIY tape weer: washi tape. Die rol je er gewoon omheen. De bovenkant knip je in, touwtjes erdoor en klaar! 

11. CUPCAKES VERSIEREN 

Dit kan een mooi onderdeel zijn van een DIY kinderfeestje thuis: cupcakes versieren. Je bakt de cupcakes zelf van te voren en dan het knutselen en het spelen van spelletjes kunnen je kids dit gaan doen! 

Haal lekkere dingetjes voor op de cupcakes (zie hieronder), verdeel het over bakjes en versieren maar.  

 • slagroom
 • oogjes
 • fondant
 • discodip
 • chocoladepasta
 • hagelslag 


12. AANDENKEN MEE NAAR HUIS; t-shirt pimpen 

Dit is meteen een leuk aandenken aan het feestje! Koop een paar pakken textielstiften bij de Action en vraag of iedereen een wit t-shirt mee van huis kan nemen. Zo weet je meteen zeker dat iedereen zijn of haar t-shirt past! Laat de kids nu hun eigen shirt maken met de stiften. Je kan ook sjablonen maken en neerleggen zodat de kinderen deze kunnen gebruiken. 

Traktatie

13. TRAKTATIE

Wow deze traktatie ziet er super uit en is eigenlijk heel makkelijk te maken met een bekertje, 3 rietjes, een ballon en tape! Leuk om mee te geven na het feestje. Of je kan dit ook op school uitdelen. 

OP ZOEK NAAR MEER TRAKTATIES? LEES OOK: 8X LEUKE, LEKKERE & GEZONDE TRAKTATIES

BLOG BY BETTINA

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

IF YOU LIKE IT, PIN IT

2 Reacties

 1. Tafeldecoraties

  Wat ziet het er allemaal mooi uit! Echt super creatieve ideeën, handige tips!

  Antwoord
  • Bettina

   Dank je wel!!!

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.