6X THEMA-INSPIRATIE VOOR EEN ORIGINEEL KINDERFEESTJES THUIS

kinderfeestje

De jaarlijks terugkerende uitdaging voor ouders: een kinderfeestje organiseren! Met twee dochtertjes van 11 en 9 heb ik al heel wat feestjes geregeld. Allemaal themafeestjes thuis. Wie weet zit er wel een leuk idee voor het kinderfeestje van jouw kind tussen!

Beauty- en modefeestje

Mijn jongste dochtertje wilde laatst een beauty- en modefeestje. Dus gaven we de eetkamer een metamorfose tot beautysalon met spiegels, paspop en foto’s van modellen. De meiden hadden de grootste lol met het maken van een gezichtsmasker van yoghurt en honing. Ook het pimpen van een oogmasker met stift en glitters vonden ze superleuk. Als mini designers ontwierpen ze de mooiste jurken van plastic zakken. Een modeshow was dan ook de ideale afsluiter van het feestje!

Unicornfeestje

Unicorns, welk meisje is er niet gek op? Tover je feestruimte simpel om in een zoete unicornwereld. Maak een regenboogslinger door stroken tule of crêpepapier om een lang draad te knopen. Van glanzend papier en glitters maakten we unicorn hoorns. Andere knutsel was unicornstaarten van lintjes maken. Dus lekker creatief aan de slag. Ook werd er lekker gedanst op vrolijke muziek en gingen de meiden naar buiten voor een speurtocht op zoek naar “unicornpoep” (vrolijk gekleurde gepofte rijst).

Professorfeestje

Slijm maken, proefjes doen, mijn kids zijn er gek op! Dus dat werd een professorfeestje! Maak van je keuken een laboratorium met gele kartonnen waarschuwingsborden. Schrijf getallen en streepjes op doorzichtige bekers en je hebt maatbekers om uit te drinken. Alle kids kregen een labjas en haarnetje. Dat zorgde meteen voor de goede sfeer. We begonnen met makkelijke proefjes zoals de armenproef, waarbij de kids hun armen lieten ‘zweven’. Moeilijkere proefjes waren klei maken van maïzena en kleuren in melk met afwas. We eindigden met de spectaculaire cola fontein!

Japansfeestje

Gek op sushi? Dan is een Japans feestje leuk. Verander je kamer in een Sushirestaurant met rode en zwarte accessoires. Leg kussens neer als stoelen rond een lage tafel. De jongens maakten hoofdbanden van Ninja’s. Waar natuurlijk wat Ninja kicks zoals de bekende “kraanvogel” mee geoefend moesten worden. Ken je ‘m nog van “The Karate Kid”? De meiden maakten
gelukspoppetjes. Want Japanners doen alles om geluk te krijgen. Natuurlijk werd er ook sushi gegeten: zelfgemaakte snoepsushi!

Legofeestje

Staat de kinderkamer vol met Lego? Geef dan een Legofeestje. Maak van je tafel een echt Legofeestje: zet bijvoorbeeld bestek of stiften in bakjes gemaakt van Lego op tafel. Wat ook kan is de leeftijd van je kind van Legoblokjes op een grondplaat maken en ophangen. Met Lego kan je veel meer dan alleen bouwen! Het springspel was echt hilarisch om te zien: allemaal rare sprongen om het Legoblokje uit een doosje op hun rug te krijgen. Grote concentratie bij iedereen bij het Lego snoepspel, want ze wilden echt de 2 snoepdoosjes winnen.

LEES OOK: DEZE NINJAGO TRAKTATIE IS BINNEN 1 MINUUT GEMAAKT!

Parfumfeestje

Een echt meidenfeestje! Verander je kamer in een parfumerie. Maak een collage van parfumreclames uit glossy’s. Zet verschillende parfumflesjes neer en spray af en toe een nieuw geurtje. In de buurt speurden de meiden naar verschillende geuren. Daarna creatief aan de slag om even bij te komen van de speurtocht: ze ontwierpen hun eigen parfumflesje. Het hoogtepunt van het feestje was zelf echte parfum maken van oliën. Hoe cool is dat!

LEES OOK: 7X GEZOND & DUURZAAM TRAKTEREN; ZO MAAK JE EEN TRAKTATIE DUURZAAM!

Blog by Jessica Lauret @vankaat

Mijn naam is Jessica, moeder van Julie (10) en Evie (8), getrouwd met Martijn. Een echt Zeeuws meisje, maar voor mijn studie verhuisd naar Tilburg. Leuke CITY waar we nog steeds wonen (ondanks het gemis van strand en bolussen). Met twee nieuwsgierige, creatieve en sportieve kids zit ik nooit stil. Kids die met hun vrienden en vriendinnen ook regelmatig nieuwe kinderfeestjes uit proberen. Ik ben namelijk eigenaar van de kinderfeestjes webshop www.vanKaat.nl. Superleuk om kids en ouders blij te maken met een thuisfeestje! Elke dag is dus feest voor mij!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.