fbpx

TOOTH TALES; SIERADEN MARIA KOOISTRA VAN DE MELKTANDEN VAN JE KIND

Tooth Tales IN + FB

Maria Kooistra, voormalig actrice en nu sieradenontwerper, eert met haar nieuwe sieradenlijn Tooth Tales herinneringen aan de jeugd. De feelgood jewelry brand vangt die herinneringen in handgemaakte sieraden. Ieder juweel bestaat uit een afgietsel van kindermelktandjes verwerkt in een kleine bedel van goud of zilver.

Maria Kooistra: “Een melktandje is een belangrijk symbool. Het wisselen gaat gepaard met veel tradities en verhalen. Mijn sieraden voeren je terug naar die mooie tijd. Naar de jeugd van je kinderen of je eigen jeugd. Het moederschap heeft mijn sieraden veranderd. Het gaat sinds de geboorte van mijn kinderen veel minder over mode of trends en veel meer over dingen die echt betekenisvol zijn en waarvan ik voel dat die ook voor anderen van waarde zijn.” De afgietsels van de melktandjes worden gemaakt in samenwerking met een tandtechnisch laboratorium in Amsterdam, voor een persoonlijke en exacte replica. Iedereen kan melktandjes insturen van de kinderen of van zichzelf. De massief gouden of zilveren bedels kunnen los worden besteld en binnen korte termijn ook in combinatie met een ketting of armband.

Maria Kooistra groeide op in het Groningse Leek, en maakte als kind al armbanden en kettingen van gevonden twijgjes, botjes en bloemen – de basis voor haar latere carrière. Na een korte loopbaan als actrice in de Nederlandse filmwereld vertrok zij in 2009 naar New York om in de leer te gaan bij een goudsmid. Na het overlijden van haar ouders en nadat ze zelf kinderen had gekregen (Maria heeft drie kinderen) voelde zij de sterke behoefte om sieraden te creëren die haar liefdevolle jeugd symboliseerden. Een van de artefacten die haar terugvoerde naar die tijd was een klein glazen kannetje met haar eigen melktandjes erin. Ze begon te experimenteren met verschillende technieken en edelmetalen en niet lang daarna was Tooth Tales geboren; kleine melktandjes gegoten in goud en zilver, als moderne amuletten. De prijzen voor een bedel gaan vanaf €149. Alle sieraden zijn online verkrijgbaar via www.tooth-tales.com. 

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *