ICONIC WARDROBE; DE SITE VOOR HET HUREN VAN JE KEY-PIECES!

BUY LESS, CHOOSE WELL AND MAKE IT LAST

Hier heeft Vivienne wel echt een punt, want de tijd van fast fashion en VEEL voor WEINIG is echt passe. Kijk een documentaire als True Cost en je wilt het ook echt niet meer. Kopen bij Fast Fashion ketens zoals ZARA doe ik al jaren niet meer, maar de kick van een nieuw item in je kast blijft iets fijns. En zo kwam ik uit bij Robin van Iconic Wardrobe waar je kleding kan huren.

Kleding huren. Het was iets waar ik wel eens van had gehoord, maar ik had het zelf niet gedaan en het leek mij gedoe. Ik kende alleen een winkel in Amsterdam waar je kleding kan huren, en iedere keer daar heen leek mij zo onhandig. 

Maar bij Robin gaat alles helemaal online en als je het eenmaal een keer hebt gedaan, dan kom je er eigenlijk achter dat kleding lenen helemaal geen gedoe is maar juist super fun. Je hebt namelijk een maand lang te gekke items tot je beschikking die je misschien normaal niet zou kopen. 

De eerste maand had ik o.a. een heerlijke fake Fur jas van Stella McCartney gehuurd. Een extreem Key Piece, en heerlijk warm en opvallend. Ik vond de jas fantastisch en heb hem een maand lang iedere dag gedragen! Maar hem echt zelf kopen, dat had ik nooit gedaan. Hij was 1600 euro nieuw, dat geld zou ik er niet voor over hebben. 

Dus deze mooie jas huren was ideaal! Ook had ik een hele leuke lange jurk van Ganni gehuurd. Ik vind lange jurken altijd prachtig staan bij andere, maar zelf voel ik mij er niet comfi in. Om te kijken of het toch niet iets voor mij was, de jurk gehuurd. En het bleek ik heb de jurk 2 x 5 minuten aangehad, echt niks voor mij. Deze jurk huren heeft mij dus heel veel geld uitgespaard, als ik hem echt had gekocht. 

Duurzame luxe kleding kost meestal een boel centjes, dat heb je er niet altijd zelf voor over om aan een item uit te geven. Huren is dan de oplossing! Op deze manier kan je Key Pieces tijdelijk toevoegen aan je garderobe en kan je wel plezier beleven aan een luxe item. 

Ik hoor je denken; maar wat als ik nou helemaal verliefd wordt op een item? Je kan dan twee dingen doen, een item wat langer huren. Momenteel ben ik helemaal verliefd op de Sandro jas die ik huur. Ik heb Robin na een week al een berichtje gestuurd dat ik hem een maand extra wil huren omdat ik hem zo gaaf vind! 

Maar is die maand langer bijvoorbeeld niet genoeg, dan kan je het item ook kopen. Je weet dan ook echt dat je verliefd bent op het item, en zo doe je geen miskoop. 

Bij Iconic Wardrobe kun je kleding huren van duurzame en kwalitatieve luxe merken. Je kunt kleding huren die passen bij jouw kledingstijl en inspelen op de modetrends van het moment. Robin bied kleding aan in verschillende prijsranges. 

Robin is eind 2020 gestart met Iconic Wardrobe. “Ik houd van mode, van de stoffen en van het materiaal. Ik volg de modetrends en pas deze toe aan mijn kledingstijl. Inmiddels heb ik mijn kledingstijl ontdekt en maak ik veel makkelijkere keuzes voor kleding in mijn kast. Een ding was zeker ik wilde geen kleding meer dragen van kledingstukken die op de wijze zoals ik het had gezien, gemaakt werden. Ik verdiepte mij in duurzame mode. Ik ontdekte duurzame merken, designers en kreeg meer kennis over duurzame stoffen en de transparantie die nodig is in de mode-industrie. Ik had dus eigenlijk twee problemen. Ik wilde graag investeren in luxe mode, maar ik heb hier niet het geld voor en ik wilde investeren in een kledingkast waar ik weer blij van werd, een kledingkast op een duurzame manier. Zo werd Iconic Wardrobe geboren”. 

Via haar rental platform kan je niet alleen kledingstukken van luxe merken en duurzame merken huren en Robin laat ik je ook kennis maken met een nieuwe manier van mode consumeren. 

Daarbij begeleid Robin je als je persoonlijke styliste met het vinden van je stijl, zodat ook jij durft te investeren in items die bij je passen. Je kunt zo makkelijker keuzes maken, doet nooit meer miskopen en je wordt echt blij en trots op de kleding die je draagt. 


Dus wil je naast kleding huren, ook stijl advies van Robin, dan kan dat ook! 

iconicwardrobe.nl

BLOG BY BETTINA @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.