DIT ZIJN DE STAPPEN VOOR EEN PRACHTIGE HUID MET KOREAN SKINCARE

Dit zijn de stappen voor een prachtige huid met Korean Skincare

Het leven als MOM vergt veel tijd, je rent de hele dag heen en weer. Helaas gebeurt het nogal snel dat je jezelf vergeet in dit drukke leven als moeder. Toch is het hartstikke belangrijk om ook voor jezelf en je eigen huid te zorgen. Zorg ervoor dat je er altijd stralend bij loopt met deze Korean skincare routine voor drukke moeders. 

Wat is Korean Skincare?

Op het moment is een Korean skincare routine helemaal hot. In deze blog gebruiken we de producten van het Koreaanse skincare merk Innisfree. Een Korean skincare routine houdt eigenlijk in dat je jouw gezicht en hals heel goed verzorgd om veroudering tegen te gaan en een stralende huid te behouden. Je kan de routine zo uitgebreid maken als je zelf wil, maar deze drie stappen zijn makkelijk en snel om elke dag te doen. Zo moet het lukken om elke dag in de ochtend een momentje te nemen om deze producten aan te brengen. Het is even wennen, maar het resultaat loont. Iedereen is lyrisch over de Korean skincare, omdat de Koreanen een prachtig stralend huidje hebben. 

1. Reinig je gezicht met een zachte reiniger 

Allereerst is het belangrijk om elke ochtend je gezicht te reinigen met een speciale reiniger. Nu denk je wellicht dat dit niet nodig is, want je hebt in de avond je make-up eraf gehaald en je gezicht gewassen. Toch is het super belangrijk om ook in de ochtend je gezicht en hals schoon te maken. Gebruik bijvoorbeeld de Green Tea foam cleanser.

Zorg ervoor dat je kiest voor een cleanser met een lage pH-waarde. Dit is omdat reinigers met een lage pH-waarde de natuurlijke vochtbarrière van je huid intact laten. De vochtbarrière houdt vocht vast in de huid en houdt bacteriën die puistjes en roodheid veroorzaken en irriterende stoffen buiten, waardoor je huid goed beschermt is. Breng het aan over je volledige gezicht, maak draaiende bewegingen en was het eraf. 

2. Moisturize je huid met een crème

De volgende stap in de Korean skin care routine is het aanbrengen van een voedende crème. Je gezicht is weer helemaal mooi schoon door de eerste stap, en heeft nu behoefte aan verzorging. Een goede crème verzorgt je huid, maar beschermt het ook tegen veroudering en bacteriën die van buitenaf komen.

Kies een crème op basis van jouw huid. Zo hebben sommige mensen een hele droge huid, en dan is een vettige crème aan te raden zodat de huid goed verzorgd en gehydrateerd wordt. Bij een vettige huid is een crème op waterbasis aan te raden om je huid te moisturiseren. Voor veel huidtypen is de Blueberry Rebalancing Cream aan te raden, omdat hij altijd zorgt voor een mooie finish. Deze moisturizer zorgt ervoor dat de olie- en water verhouding in balans is.

3. Breng een zonnebrand met hoge spf aan  

De laatste stap in deze snelle Korean skincare routine is het aanbrengen van een zonnebrand met een hoge spf. Veel mensen vergeten om elke dag een zonnebrand aan te brengen. Toch is dit echt elke dag nodig, zelfs in de winter of als er geen zon schijnt. Elke dag krijgt je huid te maken met uv-straling. Uv-straling zorgt voor de veroudering van de huid. Daarom is een goede zonnebrand dus zo belangrijk. Gebruik bijvoorbeeld de verzorgende Innisfree Intensive Triple Shield Sunscreen SPF 50+ PA+++. Deze zonnebrand laat geen witte waas achter en heeft een extra ingrediënt dat huidveroudering tegengaat.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.