5X TIPS OM JE KINDEREN TE VERMAKEN TIJDENS EEN LANGE AUTORIT

Vijf tips om kids te entertainen tijdens een lange autorit

Vertrek jij ook dit jaar weer met de auto richting hun vakantiebestemming. Reizen met de auto geeft vrijheid, maar kinderen raken snel verveeld als ze uren op de achterbank moeten zitten. Er zijn al verschillende tips om kids te vermaken te vinden op het internet, maar ken je de volgende vijf al:

Tip 1: Tover de auto om tot een creatieve thuisplek

Hoewel er heel wat uren in de auto wordt doorgebracht, voelt een auto vaak niet bepaald gezellig aan. Dit is gelukkig eenvoudig op te lossen met een beetje creativiteit. Koop vrolijke raamstickers en stiften waarmee op ramen geschreven kan worden (let goed op dat je de juiste koopt!) en geef de kids een vrijbrief om hun eigen raam om te toveren tot een kunstwerk. Durf jij het artistieke van jouw kids los te laten op de ramen?

Tip 2: Wissel de radio af met kidsradio

Wist je dat er speciale radiozenders zijn gericht op kinderen? Zo bestaat er bijvoorbeeld Efteling Kids Radio, het enige landelijke radiostation speciaal voor kinderen. Hier hoor je leuke hitjes voor kinderen, Efteling-muziek en sprookjes. Een gemakkelijke manier om in het buitenland naar Nederlandse radiostations te luisteren is JUKE, een platform met alle Nederlandse stations en speciale themastations. En dus ook Efteling Kids Radio. Mocht je nu even genoeg hebben van Hans en Grietje of het deuntje van Carnaval Festival? Switch dan naar verschillende Nederlandse radiostations en speciale themazenders, zoals 538 Ibiza, Sky Radio Summerhits of 100%NL Non-Stop. Vergeet niet dat de telefoon aan het muzieksysteem in de auto moet worden gekoppeld, dit kan met een aux kabeltje of via bluetooth.

Tip 3: Zorg voor gezelligheid met niet-digitale reisspelletjes

Jullie als gezin zitten uren met elkaar in de auto, waarom maken jullie er niet meteen ‘family-quality-time’ van? Genoeg ouderwetse spelletjes die je aan de kids kan uitleggen. Juist, spelletjes zonder tablet, telefoon of spelcomputer. Kennen je kinderen “raad de auto” al, waarbij iedereen raadt welk automerk de eerstvolgende auto op de andere weghelft gaat zijn? Voor de iets jongere kinderen is “tel de auto’s die…” een makkelijkere en leukere optie, waarbij ze het aantal auto’s tellen met een bepaalde kleur of een ander kenmerk. Dit zorgt gegarandeerd voor een hoop gezelligheid en wie weet steken de kids er nog wat autokennis van op.

Tip 4: Geef elk kind een vakantieboek

Het grote voordeel van vakantieboeken is dat je kinderen gefocust zijn op een onderwerp. Geef ze daarom een (eigen) boek, waarmee ze zich uren kunnen vermaken. Er zijn vakantieboeken over voetbal, wetenschap, Disney of over de natuur – natuurlijk met Freek Vonk. Misschien herinner jij de vakantieboeken van vroeger nog, zoals die van de Donald Duck en Tina. Dan hebben we een leuk nieuwtje, want deze vakantieboeken bestaan anno 2018 ook nog steeds.

Tip 5: Maak het zo slaapverwekkend mogelijk

Naast alle gezelligheid, kan een moment van rust in de auto een hele verademing zijn. Yes, we feel you! Hoewel sommige kinderen heerlijke slaapkoppen zijn, zijn anderen niet zo snel in voor een dutje. Wist je dat zowel bananen als amandelen een slaapverwekkend effect hebben? Het ideale tussendoortje om mee te nemen en aan de kids te geven. En wil je echt zeker zijn dat de kleintjes in slaap vallen, zet dan de ‘Slaap kindje, slaap’-playlist op. Ja, het bestaat echt. Een playlist gericht op het slaap brengen van je kids.

MEER TIPS VOOR ENTERTAINING OP DE ACHTERBANK, LEES DAN;
WE ZIJN ER BIJNAAAAA: 7X TIPS ZO VOORKOM JE VERVELING OP DE ACHTERBANK

 

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al bijna zes jaar met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.