5X TIPS OM JE KINDEREN TE VERMAKEN TIJDENS EEN LANGE AUTORIT

Reizen met de auto geeft vrijheid, maar kinderen raken snel verveeld als ze uren op de achterbank moeten zitten. Er zijn veel verschillende tips om kids te vermaken te vinden op het internet, maar ken je de volgende vijf al:

Tip 1: Tover de auto om tot een creatieve thuisplek

Als je lang onderweg bent met de auto is het fijn als je een beetje ruimte hebt! De nieuwe SEAT Tarracoot bijvoorbeeld is echt een perfecte gezinswagen met wel 7 zitplaatsen en 700 l kofferruimte met de 3de zitrij neergeklapt! De versie met 5 zitplaatsen heeft standaard 760 l bagageruimte en tot 1.920 l met neergeklapte achterbank. Alles kan mee en je hebt nog lekker veel ruimte om te zitten!

Alle kinderen kunnen in de auto van SEAT, ook al is het een van hun kleine auto’s, een eigen plek creëren. Koop vrolijke raamstickersen stiften waarmee op ramen geschreven kan worden en geef de kids een vrijbrief om hun eigen raam om te toveren tot een kunstwerk. 

Tip 2: Wissel de radio af met kidsradio

Wist je dat er speciale radiozenders zijn gericht op kinderen? Zo bestaat er bijvoorbeeld Efteling Kids Radio, het enige landelijke radiostation speciaal voor kinderen. Hier hoor je leuke hitjes voor kinderen, Efteling-muziek en sprookjes. Een gemakkelijke manier om in het buitenland naar Nederlandse radiostations te luisteren is JUKE, een platform met alle Nederlandse stations en speciale themastations.

En dus ook Efteling Kids Radio.

Mocht je nu even genoeg hebben van Hans en Grietje of het deuntje van Carnaval Festival? Switch dan naar verschillende Nederlandse radiostations en speciale themazenders, zoals 538 Ibiza, Sky Radio Summerhits of 100%NL Non-Stop. Vergeet niet dat de telefoon aan het muzieksysteem in de auto moet worden gekoppeld, dit kan met een aux kabeltje of via bluetooth.

Tip 3: Zorg voor gezelligheid met niet-digitale reisspelletjes

Jullie als gezin zitten uren met elkaar in de auto, waarom maken jullie er niet meteen ‘family-quality-time’ van? Genoeg ouderwetse spelletjes die je aan de kids kan uitleggen. Juist, spelletjes zonder tablet, telefoon of spelcomputer. Kennen je kinderen “raad de auto” al, waarbij iedereen raadt welk automerk de eerstvolgende auto op de andere weghelft gaat zijn?

Voor de iets jongere kinderen is “tel de auto’s die…” een makkelijkere en leukere optie, waarbij ze het aantal auto’s tellen met een bepaalde kleur of een ander kenmerk. Dit zorgt gegarandeerd voor een hoop gezelligheid en wie weet steken de kids er nog wat autokennis van op.

Tip 4: Geef elk kind een vakantieboek

Het grote voordeel van vakantieboeken is dat je kinderen gefocust zijn op een onderwerp. Geef ze daarom een (eigen) boek, waarmee ze zich uren kunnen vermaken. Er zijn vakantieboeken over voetbal, wetenschap, Disney of over de natuur – natuurlijk met Freek Vonk. Misschien herinner jij de vakantieboeken van vroeger nog, zoals die van de Donald Duck en Tina. Dan hebben we een leuk nieuwtje, want deze vakantieboeken bestaan anno 2022 ook nog steeds.

Tip 5: Maak het zo slaapverwekkend mogelijk

Naast alle gezelligheid, kan een moment van rust in de auto een hele verademing zijn. Yes, we feel you! Hoewel sommige kinderen heerlijke slaapkoppen zijn, zijn anderen niet zo snel in voor een dutje. 

Wist je dat zowel bananen als amandelen een slaapverwekkend effect hebben? Het ideale tussendoortje om mee te nemen en aan de kids te geven. En wil je echt zeker zijn dat de kleintjes in slaap vallen, zet dan de ‘Slaap kindje, slaap’-playlist op. Ja, het bestaat echt. Een playlist gericht op het slaap brengen van je kids. 

Daarnaast kan je in de SEAT Tarracoot de kleur van de verlichting aanpassen en ook de intensiteit van het licht. Zo breng je de kids in dromerige sferen en zullen ze sneller in slaap vallen! 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.