BLOG BETTINA; LIEVER LUI DAN MOE IN HET HUISHOUDEN

het huishouden

Liever lui dan moe… Ja dat is qua huishoudelijke taken toch wel op mij van toepassing. Iedereen droomt wel eens dat hij de loterij wint toch? Wat je dan met het geld zou doen? Ik zou beginnen met iemand aannemen die al mijn huishoudelijke taken kan overnemen! Hoe heerlijk als ik dat nooit meer hoef te doen! “Heb je nou alweer de vuile afwas niet IN de afwasmachine gezet,!?” Dat hoef ik dan nooit meer te horen! Of onder protest te doen! Ik denk dat er geen een huishoudelijke taak is die ik WEL leuk vind. Maar ik heb ook zo mijn trucs om mijn huishoudelijke taken te omzeilen. Lees: te zorgen dat mijn vriend ze doet… 

1. Afwas in de afwasmachine zetten

Je hebt mensen die liever de afwasmachine inruimen. En  je hebt mensen die liever de afwasmachine uitruimen. Je las het al.. Als ik iets niet fijn vind dan is het wel om dingen IN de afwasmachine te zetten.. Geen idee waarom maar ik vind het dus vies. Uitruimen vind ik iets minder erg. Ik wil mij niet direct onder de ‘afwasmachine uitruimers’ scharen maar goed, als ik moet kiezen… Maar mijn truc is om de afwasmachine niet uit te ruimen. Dan de vuile afwas van de dag op het fornuis te laten staan. Dan doe ik alsof de vaatwasmachine overdag aan heeft gestaan en als mijn vriend dan vraagt waarom dus de vaat niet in de afwasmachine zit zeg ik achteloos; “oh die is nog vol”.

Dit werkt altijd!

2. De was 

Een voordeel van een meisje zijn is dat meisjes van winkelen houden. Ik ben geen uitzondering. Mijn kast puilt uit. Ik heb zo veel kleding dat ik een maand lang iets anders aan kan. Mijn vriend heeft 7 boxershorts, 7 overhemden / pakken voor werk, 7 witte shirts voor onder zijn overhemden en 7 ’casual’ shirts, 1 spijkerbroek en 3 truien. Tja, daar kan je geen maand mee doen! Daarom moet hij iedere week wassen, anders heeft hij niks om aan te doen! Dus hij móet wel wassen! Profiteer ik dan weer van mee. Zorg dus dat je altijd net iets meer ondergoed, shirts en kleding dan je vriend hebt en de was wordt voor je gedaan!

Aanrader.

3. Vuilnis buiten zetten

Ik heb altijd geroepen dat ik dit ‘echt een mannending’ vind. Vind ik helemaal niet, maar omdat mijn vriend denkt dat ik dat vind, brengt hij altijd de vuilniszakken naar de container op de hoek van de straat.

Fijn!

4. Boodschappen doen 

Als er iets is wat ik zonde van mijn tijd vind dan is het wel boodschappen. Mijn vriend vindt koken niet leuk. Dus hebben we de deal. Hij doet de boodschappen. Ik kook. Koken is vaak al in een kwartier klaar, daar hoef je ook niet de deur voor uit (in de stromende regen).

I call myself a winner.

5. kinderen in bed leggen

Bij ons is dat namelijk een geval van als je het niet hoeft te doen; relaxed om 7 uur op de bank zitten. Als je het wel doet, soms pas om half 9 op de bank… Afhankelijk van de ‘moeheidsgradatie’ van mijn dochter. Kijk mijn jongste zoon, die leg je in bed, zet het muziekspeeltje aan en weg is hij. Heerlijk. Maar dochterlief is 4.5 en wil niet naar bed. Niet tandenpoetsen. Niet kleren voor de volgende dag klaar leggen. Niet de gymzak zoeken. Niet plassen. Een gedoe dat naar bed brengen… Als alles eenmaal wel is gelukt wil ze nog vier verhaaltjes en drie liedjes. Als dan eindelijk het licht uit is wil ze nog wat water, nog wat vertellen én nog een keer plassen… Hopelijk veranderd deze fase, maar tot die tijd zeg ik tegen mijn vriend; “Leg jij haar even in bed, je hebt haar de hele dag nog niet gezien”. Ook deze – op het gevoel in spelende truc – werkt.

Mama blij om 19.00 op de bank, bijkomen van een drukke dag!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.