DE FAVORIETEN VAN… RIANNE VAN ESSEN VAN GEZINNIG

De favorieten van Rianne van Gezinnig

Rianne van Essen woont samen met journalist Allard in Amsterdam. Is moeder van dochter Mijntje (2003) en zoon Eme (2006). Heeft in 2008 Gezinnig opgericht, een bedrijf dat moeders helpt meer te genieten van hun gezin. Haar gezin houdt van muziek. Vriend is gitarist, dochter speelt piano en ukelele, zoon drumt en zelf zingt zij al 18 jaar in een swingende soulgroep. 

1 Wat is je favoriete hotspot om te eten met je kinderen in Amsterdam?

We zijn een keertje in de Skylounge van het Hilton beland, met spectaculair uitzicht over de stad. De kinderen hadden trek en we bestelden nachos als borrelhap. Dat viel ontzettend goed in de smaak en het bleek voldoende als avondmaaltijd. De kaart is best prijzig maar de nachos zijn € 8,50, een goeie tip dus! Dichter bij huis is restaurant Spiazzo (Steigereiland, IJburg) favoriet bij de kinderen. Ze zijn dol op de huisgemaakte hamburger en fruitshakes.

2 Wat is je favoriete kinderwinkel?

Mijn favoriete kinderwinkel was Teuntje op de Haarlemmerstraat. Ik woonde op Prinseneiland toen mijn dochter werd geboren, de Haarlemmerstraat lag in mijn wandelgebied met de kinderwagen. En ik ben dol op de Kinderboekenwinkel aan de Rozenstraat. Het is al jaren traditie om daar in de herfstvakantie naar toe te gaan en dan mogen de kinderen, in het kader van de Kinderboekenweek, allebei een boek uitkiezen. Je krijgt daar fantastisch advies.

3 Wat is je favoriete plek om met kind met vakantie te gaan?

Ik vind het leuk om naar verschillende plekken en landen te gaan. Het ene jaar een hutje op een Franse camping, het andere jaar een huisje in Italië of aan de Zuid Spaanse kust. Een vakantie is geslaagd als de kinderen zich vermaken. Lekker cliché en dus waar. Daarom kiezen wij vaak voor een plek waar de kinderen aanspraak kunnen maken met andere kinderen. Ook zijn we een paar keer met vrienden op vakantie gegaan. Je eigen huisje, maar wel vaak samen eten en uitstapjes maken. Super gezellig. Toen de kindjes 5 en 8 jaar waren hebben we een verre reis gemaakt, we gingen drie weken naar Bali. Dat was echt een hoogtepunt. We denken er nog heel vaak aan terug.

4 Wat is je favoriete modemerk voor kinderen?

Eerlijk gezegd heb ik die niet. Ik heb een vriendin met twee dochters die net iets ouder zijn als mijn dochter, dus we krijgen veel tweedehands. Ben ik hartstikke blij mee. Ze zijn er toch zo weer uit gegroeid, we geven niet veel geld uit aan kinderkleding. Voor mijn zoontje slaag ik vaak bij Mango, broeken van veel andere merken zitten volgens hem niet lekker.

5 Wat is je favoriete product voor kinderen?

Hier kies ik iets van eigen label, het boek Slaapklets. Dat is een dagboek om voor het slapen gaan de dag door te nemen met je kind. Op die manier hoor je meer terug over de dag, je hebt een kwalitatief moment van aandacht voor elkaar en er staat ook elke dag een opdracht in waar we altijd veel plezier aan beleven. Het bijzondere is dat het idee voor dit boek van mijn dochter komt, zij wilde graag een boek waar ze aan het eind van de dag de leuke en stomme dingen kon noteren. Binnen de kletsserie is dat idee uitgewerkt tot Slaapklets. Mijn kinderen hebben er samen al meer dan acht volgeschreven.

 

www.gezinnig.nl

 

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.