TIPS VOOR IN DE AUTO; ZO VOORKOM JE WAGENZIEKTE BIJ JE KINDEREN

Polette Kids

Vakantie! Op weg naar een zorgeloze tijd met de kinderen. Totdat er ineens midden op de snelweg een “Mama, ik ben misselijk!” klinkt vanaf de achterbank van je occasion auto. Natuurlijk, je kunt wagenziekte niet altijd voorkomen, maar met deze tips kom je al een heel eind.

Kijk vooruit

Zorg dat kinderen vrij zicht naar voren toe hebben, zodat ze bochten en hobbels in de weg zien aankomen. Het midden van de achterbank is dus de beste plek voor een kind met wagenziekte. Een ouder kind kan op de bijrijdersstoel zitten. Laat je kindje niet lezen, gamen of films kijken in de auto, want daarbij zijn de ogen juist van de weg af gericht en worden kinderen sneller beroerd.

Afleiding helpt

Doe een spelletje “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet” of tel samen vijftig rode auto’s. Misselijkheid wordt minder als je je kind afleidt. Bovendien kun je je kind met spelletjes helpen om door de ruit naar voren te blijven kijken. Te saai? Draai Disneymuziek en zing lekker hard mee of zet een luisterboek op.

Eet iets

Met een lege maag worden kinderen sneller wagenziek, dus het helpt om ze iets lichts te laten eten voordat je de auto in stapt. Snoep en friet maken de misselijkheid erger. Geef ze een cracker, een soepstengel, een boterham of bijvoorbeeld een klein schaaltje yoghurt met fruit.

Rijd ‘s nachts

Als je het zelf trekt, ga dan ‘s nachts rijden. Als je in de nacht rijdt, weet je bijna zeker dat je kinderen de hele nacht slapen. Zo kan jij ook ontspannen rijden. Bovendien lijkt de reis sneller te gaan omdat je kindje het rijden niet zo bewust meemaakt.

Frisse lucht doet wonderen

Als je kind zich misselijk begint te voelen en je hebt de mogelijkheid om te stoppen, neem dan een pauze in de frisse lucht. Eenmaal uit de auto is je kindje snel weer fit. Kan dat niet, zet dan de airco harder of gooi een raampje open. Zorg dat het koel blijft in de auto, want in de warmte wordt wagenziekte vaak erger.

Medicijnen tegen reisziekte

Bij de drogist of apotheek kun je tabletten kopen die helpen tegen reisziekte. Primatour is een bekend middel, maar veel drogisten verkopen reisziektetabletten van eigen huismerk. De werkzame stof in deze tabletten is meestal cinnarizine, cyclizine of meclozine. Je kind kan slaperig worden van reisziektetabletten, dus geef ze liever niks als je bijvoorbeeld op weg bent naar een speeltuin of attractiepark.

Armbandjes tegen reisziekte

Er bestaan speciale polsbandjes die door middel van acupressuur voorkomen dat je kind misselijk wordt in de auto, bijvoorbeeld de bandjes van Sea-Band. Ze werken het beste als je kindje om beide polsen een bandje draagt.

Praktische reistips

Ga je op autovakantie? Zorg er dan voor dat je auto helemaal vakantieklaar is. Check voordat je op vakantie vertrekt of je autoverzekering ook pechhulp en vervangend vervoer dekt. Zo kom je niet voor onverwachte kosten en vervelende gebeurtenissen te staan midden in Frankrijk. Met deze tips zijn je kinderen in ieder geval niet misselijk. Heb jij nog andere tips tegen wagenziekte? Laat het ons weten in de comments.

LEES OOK: MUSTHAVE VOOR DE ZOMER: SOS BANDJES MET GEGEVENS VAN JE KIND

BLOG BY BETTINA Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.