8X DE NIEUWSTE KINDERBOEKEN 2020

Wat zijn er weer leuke nieuwe kinderboeken uit! Een boek bij ons is standaard vaste print voor de kids onder de boom met kerst. Deze acht zijn allemaal recent uitgekomen en willen we jullie graag tippen.


1. Dit is een goed gidsje  voor een betere wereld  – Marieke Eyskoot (9 – 13 jaar)

Alles wat kinderen van 9 tot 13 jaar moeten weten om bij te dragen aan een betere wereld. Zelf heb ik thuis de versie voor volwassenen; dit is een goede gids. Daarom vind ik het heel leuk dat ook mijn dochter een kinderversie van het boek kan lezen!

Dit is een goed gidsje voor een betere wereld. Zo simpel is het. Want het klimaat, de mensen en de dieren kunnen wel wat hulp gebruiken. Maar dat is gelukkig prima te doen – Marieke gaat je laten zien hoe! Hoe we samen de planeet duurzamer en eerlijker maken dus. Kan gewoon! Tadaa, hier is het boek dat je daarvoor nodig hebt.

Met deze toptips kun je meteen aan de slag: thuis en op school, tijdens het eten en spelen, in de natuur en op reis. We gaan energie besparen, dieren redden en plastic opruimen. En slimmer shoppen, iedereen gelijk behandelen en zelf bepalen hoe we eruitzien. Zo zorg jij voor een schoner milieu en aardiger aarde. Hoe goed is dat?

En het wordt nog beter! Want de dingen die je kan doen zijn niet alleen fijn voor de wereld, ze zijn ook nog eens leuk voor jou. Wauw! Waar wachten we nog op? Precies wat ik denk. Let’s go! HIER TE KOOP.

2. Cleo & Bast; de Krankzinnige Kunstroof – May-Britt Mobach (8+)

Bast heeft als poes in een vijfsterrenhotel in Parijs een heerlijk luxe leventje. Ze krijgt aandacht van alle gasten, drinkt haar water uit een zilveren schaaltje en wordt verwend met verse vis uit hun driesterrenrestaurant. Fantastisch! Maar als de elegante poes Cleo (die eigenlijk Cleopatra heet, maar dat vindt Bast veel te veel eer voor een gewone boerenpoes) ook in het hotel komt wonen, moet Bast opeens alle aandacht met haar delen. Dat is even wennen…

Dan wordt er een schilderij gestolen uit het Louvre en worden Cleo en Bast door hoteleigenaresse Madame ingeschakeld om het mysterie op te lossen. Maar daarvoor moeten ze wel samenwerken. Gaat dat lukken?

Geschreven door May-Britt Mobach en echt een aanrader om dit boek samen met je kind te lezen, want jij gaat het ook erg grappig vinden! May-Britt baseerde dit verhaal op haar ervaringen in de modewereld toen zij hoofdredacteur van Marie Claire was. Daarnaast zijn de tekeningen in het boek prachtig! HIER TE KOOP.

3. Alfabet – Charlotte Dematons (4 – 6 jaar)

B is van badlaken waarop een broccoli in badpak de blauwe bergen bewondert, terwijl op de bloemetjesbank een broccoli in bikini hun bloemkooltje in zijn buggy bekijkt.
T is van tandarts – een teckel – die met een tang een tand trekt van een tyrannosaurus rex terwijl zijn toegewijde tandartsassistent – een tapir – toekijkt.
Alle letters van het alfabet en hun oneindige mogelijkheden vind je in dit prachtige boek vol verrassende vondsten. Iedere pagina is een weergaloos zoek- en ontdekfeest.
Probeer in de tekeningen ook de letters zelf te vinden, voor de dief ermee vandoor gaat!
Zie je welk voorwerp hij van bijna elke bladzijde meeneemt?

Fitz heeft dit boek onlangs van oma gekregen en het is zo’n mooi prentenboek, echt een aanrader voor kleinere kids! HIER TE KOOP.

4. De geschiedenis van de aarde.Van de oerknal tot nu. (5+) 

Een visuele gids van ‘alles’, vanaf de oerknal en het ontstaan van het zonnestelsel tot aan de dag van vandaag. De geschiedenis van de aarde komt mooi in tijd uit voor de Kinderboekenweek op 22 september.

Van de oerknal en het ontstaan van de sterren via de evolutie van planten en dieren, de opkomst ondergang van dinosauriërs tot de eerste mensen, beschavingen, keizerrijken en technologie: dit ongelooflijke boek neemt je mee door de geschiedenis van… nou ja, van alles!

14 spannende spreads nemen de lezer mee naar een wereld vol ontdekkingen. Elke fascinerende scène schetst een belangrijke ontwikkeling in het leven op aarde. Kleurrijk en mooi geïllustreerd en boordevol boeiende feiten en cijfers. HIER TE KOOP.

5. Word een super coole kunstenaar (6+)

Met dit fantastische, nieuwe boek word jij een supercoole kunstenaar. In dit geweldige boek vind je 20 spannende kunstuitdagingen, geïnspireerd op voorbeelden uit de echte kunstwereld, om zelf je eigen meesterwerken te kunnen maken. Breng je artistieke zelf in je naar boven en je schildert binnen de kortste keren als Jackson Pollock, schetst als Marcel Duchamp of creëert als Frida Kahlo!

  • Auteur Henry Carroll gebruikt werk van bekende kunstenaars als uitgangspunt voor creatieve kunstuitingen.
  • Aantrekkelijke uitdagingen om kinderen kunst beter te leren begrijpen .
  • Met extra spreads over te gebruiken materialen en technieken, en een beknopte kunstgeschiedenis
  • HIER TE KOOP

6. Waarom klimt een kat in de gordijnen? (6+)

Alles wat je wilde weten en nog veel meer over je lievelingshuisdier. Heb je je wel eens afgevraagd of een kat echt negen levens heeft? Weet je waarom een kat je dode dieren brengt? En wist je al dat een kat zich altijd op dezelfde manier wast en dat een volwassen kat eigenlijk alleen tegen mensen miauwt?

Alles wat je wilt weten – en alles waarvan je niet eens wist dat je het zou kunnen weten – over katten, vind je in dit geweldige boek. Wist jij dat er een kattenras bestaat dat naar een permanent is genoemd (ja, naar zo’n krullenkapsel)? Dat een kat ook snorharen aan zijn voorpoten heeft? Dat het in Japan een goed teken is als een zwarte kat je pad kruist? En dat een kat van muziek houdt die zo hoog is dat onze oren die niet kunnen horen?

Word ook een kattenenexpert. Van dit boek vol vrolijke, verrassende en vermakelijke kattenfeiten ga je spontaan spinnen! Een boek voor alle kattenliefhebbers – en kattenhaters, want het is gewoon leuk… HIER TE KOOP

7. Mo’s Daughters Scientist – Cato en het lampje (2 – 6 jaar)

Meisjes: alles is mogelijk! Wees nieuwsgierig en experimenteer erop los. Wetenschapper in de dop Cato onderzoekt of het koelkastlampje altijd brandt. Mo’s Daughters gelooft erin dat ‘als zij het ziet, zij het kan zijn’. Laten we meisjes zo snel mogelijk interesseren voor de wetenschap, hun nieuwsgierigheid naar hoe dingen werken prikkelen en hun experimenteerlust stimuleren. De boeken van Cato helpen hierbij.

Vastberaden, nieuwsgierig en met een wetenschappelijke aanpak lost Cato grote raadsels op. In Cato en het lampje onderzoekt de altijd opmerkzame en vindingrijke Cato of het lampje uitgaat als de koelkast dichtzit en hoe je dat met zekerheid vaststelt. Nu al een bestseller in wording, vol energieke illustraties die kinderen (2-6 jaar) inspireert en uitdaagt om alledaagse raadsels te onderzoeken! HIER TE KOOP.

Pak de sterren…! Gepersonaliseerd voorleesboek (0 – 6 jaar)

The sky is the limit! Met die boodschap inspireert MrStarsky kinderen tussen 0 – 6 jaar met een gepersonaliseerd voorleesboek, waarin de geboortehemel de verhaallijn bepaalt. Door de geboorteplaats, -datum, -tijd en naam van het kindje in te vullen maak je een prachtig eigen ‘Pak de sterren, …!’-voorleesboek met illustraties van Marta Abad Blay.

Een klein eekhoorntje kan niet slapen terwijl buiten de sterren lonken. “Zouden de sterren gepakt kunnen worden?” mijmert het beestje. Het eekhoorntje gaat op avontuur en komt onderweg vijf sterrenbeeld- dieren tegen, die ieder op hun eigen manier proberen te helpen. Zou het met de hulp van deze vriendjes lukken? HIER TE KOOP.

LEES OOK: 20X SINTERKLAASCADEAUS ONDER DE 10 EURO (TOT 6 JAAR).

BLOG BY BETTINA @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.