fbpx

LEGO FLAGSHIP STORE NU IN AMSTERDAM

Image

De eerste LEGO flagship store van Nederland is geopend. Kinderen en fans ontdekken hier unieke, interactieve speelervaringen geïnspireerd op Nederlandse cultuur, iconen en innovaties!

Ook Amsterdam beschikt nu, net als verschillende andere wereldsteden én als eerste stad van Nederland, over een eigen LEGO flagship store.

De winkel biedt LEGO fans van alle leeftijden de mogelijkheid om helemaal op te gaan in de wereld van LEGO en zich compleet te verliezen in de vele interactieve speelactiviteiten die alleen in deze flagship store te vinden zijn.

Image

De winkel zet de Nederlandse cultuur, iconen en innovaties in de schijnwerpers.

Het hele gezin kan zich hier vergapen aan de unieke bouwwerken, speelervaringen en gepersonaliseerde LEGO items. Zo zijn er verschillende grote LEGO modellen te vinden met een link naar Nederland en de stad Amsterdam.

Bij binnenkomst zie je de bekende Amsterdamse Munttoren, een typisch Hollandse molen en een grachtenbrug met daarop allerlei Nederlandse innovaties. Denk aan het cassettebandje, het kunsthart en de microscoop.

Uiteraard mogen ook de hoogtepunten uit de Nederlandse kunstgeschiedenis niet ontbreken. Zo vind je in de winkel ook een LEGO Escher-trap en hangen LEGO versies van de werken van Hollandse meesters aan de muren.

Verder zijn er door de winkel allerlei interactieve LEGO bouwwerken verdeeld, waar bezoekers creatief aan de slag kunnen. Bijvoorbeeld door je eigen unieke boot te maken bij de ‘Bouw een boot’-speeltafels om hem vervolgens door de LEGO grachten van Amsterdam rondom de LEGO Munttoren te laten drijven. 

Niet alleen de bouwwerken en activiteiten zijn uniek; ook de winkelbeleving is dankzij de verschillende digitale innovaties een waar spektakel. Door de dynamische verlichting is het bijvoorbeeld mogelijk met de verschillende lichteffecten het typische Hollandse weer na te bootsen.

Enkele highlights die je in de winkel tegenkomt:

  • LEGO Munttoren met ‘Bouw een boot’ speeltafels – Bouw een boot en laat hem drijven op de Amsterdamse grachten rondom de iconische Munttoren.
  • LEGO Escher-trap – Geïnspireerd op het bekende meesterwerk van Maurits Cornelius Escher. Deze bijzondere trap leidt je van beneden naar boven en is dé plek voor unieke foto’s of selfies.
  • LEGO schilderijen Hollandse meesters – Schilderijen van LEGO, geïnspireerd door onder andere Vincent van Gogh, Jan Vermeer en Rembrandt van Rijn. Let goed op hun ogen, want die volgen je als je door de winkel loopt!
  • LEGO bakfiets – In Amsterdam mag de bakfiets natuurlijk niet ontbreken tegen een achtergrond van kleurrijke LEGO grachtenhuizen. 
  • Grote LEGO molen – Gebaseerd op de iconische Hollandse molens. Het model is 3,35 meter hoog en heeft echt draaiende wieken, licht en geluid.
  • Brug van de innovaties en gracht van LEGO stenen – Een eerbetoon aan de grachten en bruggen van Amsterdam. De brug is versierd met iconen die verwijzen naar verschillende Nederlandse uitvindingen en innovaties.
  • LEGO Minifigure Factory – Creëer en personaliseer je eigen LEGO minifiguur! Hiermee ontwerp je zelf een LEGO torso – je kunt er zelfs je eigen naam op laten drukken.
  • LEGO Mosaic Maker – Transformeer je eigen foto binnen enkele minuten in een uniek LEGO portret.
Image
Image
  • Kalverstraat 57
  • 1012 NZ Amsterdam

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.